واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: احمدي نژاد درحاشيه فهرست انتخاباتي اصولگرايان
سرمايه، كامبيز سلطانين: روند جداشدن سفره بخش قابل توجهي از عقلا و طيف هاي تاثيرگذار اردوگاه اصولگرايان از سفره وعده داده شده از سوي محمود احمدي نژاد با نزديك شدن به موعد تعيين مصاديق انتخاباتي ازسوي اين جناح هاي سياسي، شدت و حدت بيشتري مي گيرد. به طوري كه به نظر مي رسد طيف هاي مزبور به طور جدي با اين پرسش مواجه هستند كه حمايت از نامزدي رئيس جمهوري حاضر در انتخابات پيش رو تا چه ميزان مي تواند براي جناح متبوع آنها حامل ريسك باشد و پيامدهاي متناظر اين حمايت احتمالي در رابطه با حيات سياسي آنها چه مي تواند باشد. به نظر مي رسد طرح رو به افزايش پرسش هايي از اين دست است كه ريش سفيدان و عقلاي جناح راست را در انتخاب گزينه حمايت از احمدي نژاد، معرفي نامزدي ديگر و حتي ائتلاف با طيف اصولگرايان معتدل و معقول دچار ترديد و دودلي كرده است. اين درحالي است كه حتي تمهيداتي همچون«طرح تحول اقتصادي» و«پرداخت نقدي يارانه ها» نيز كه اخيراً از سوي رئيس جمهوري عنوان شده، نتوانسته از روند رو به افزايش انتقاد اصولگرايان ازسياست هاي اقتصادي دولت نهم جلوگيري كند چرا كه اين گروه از فعالان اصولگرا كه احمد توكلي از بارزترين چهره هاي آن است كماكان براين باورند كه دولت نهم با اجراي كامل طرح تحول اقتصادي از اقتصاد اسلامي مبتني بر «توسعه عدالت محور» فاصله گرفته است. علاوه برآن در بخش قابل توجهي از اصولگرايان اين تحليل در حال پررنگ شدن است كه زمينه سازي احمدي نژاد براي پرداخت يارانه نقدي به مردم آن هم به گونه اي شتاب زده و درآخرين سال رياست جمهوري پيش ازآنكه نشات گرفته از ضروريات و واقعيات اقتصادي جامعه باشد، در خدمت سياست هاي انتخاباتي اوست و به عبارتي اگرچه احمدي نژاد موفق به آوردن پول نفت بر سر سفره مردم نشد اما به نظر مي رسد با اجراي سياست هايي از اين دست، اين وعده داده شده در صندوق هاي راي در انتخابات آتي به تحقق بپيوندد. به نظر مي رسد انتقادات محمد خوش چهره (از نمايندگان اصولگراي مجلس هفتم) را نيز بتوان از همين منظر و در چارچوب گفته شده مورد ارزيابي و تحليل قرار داد. خوش چهره با محور قرار دادن سياست هاي اقتصادي احمدي نژاد در جلسه جوانان جامعه اسلامي مهندسين، انتقادات كم سابقه اي را متوجه دولت تحت مديريت احمدي نژاد و سياست هاي كلان وي كرد و گفت :«شعارهاي مطرح شده از سوي رئيس جمهوري با گذشت از اين مطلب كه مصادره شده اند يا باور ايشان اين است، و اگر باور ايشان اين است، سطحي است يا عمقي- كه با آن كاري نداريم- برگرفته از آرمان هاي اصيل انقلاب، امام و رهبري هستند، از اين رو آن اندازه كه من درارتباط با اين دولت و مجلس نگران هستم، در ارتباط با دولت ها و مجالس قبل نبودم؛ چرا كه درصورت شكست اين شعارها، كارآمدي با پرسش مواجه مي شود.» اين فعال اصولگرا ايده تحول اقتصادي احمدي نژاد را به عنوان يكي ديگر از محورهاي انتقادي خود مورد توجه قرار داد و گفت :«اولين عيب اين طرح اين است كه براي دولت هاي بعد الزام آور نيست و دومين عيب آن اين كه به صورت خارج از برنامه و ضربتي درصدد اجراي آن هستند كه البته اين رويه مسبوق به سابقه است و در اواخر دوران رياست جمهوري هاشمي رفسنجاني نيز طرح ضربتي انقلاب اقتصادي از سوي رئيس وقت بانك مركزي، دكتر عادلي مطرح و اواخر رياست جمهوري خاتمي هم طرح ضربتي سامان دهي اقتصاد و ايجاد اشتغال مطرح شد كه نتيجه همه آنها قطعاً اضافه كردن مشكلاتي به مشكلات اقتصادي كشور بود.»
وي سومين عيب طرح تحول اقتصادي را فاقد انسجام دروني بودن اين طرح و نبودن نگاه از سطح كلان به جزئيات وهمچنين مشخص نبودن راهبردهاي آن عنوان كرد و گفت :«البته شعار شجاعانه داده مي شود ولي شجاعت بايد با منطق و تدبير همراه باشد.»
اين فعال اصولگرا در ادامه به مساله مسكن اشاره كرد و در اين مورد گفت :
« در حال حاضر 60 تا 65درصد درآمد افراد خرج مسكن مي شود كه اين رقم استاندارد نيست و استاندارد جهاني آن 20 درصد است كه البته مقصر آن شوراي شهر، شهرداري، مجلس و دولت هستند.»
به نظر مي رسد دل نگراني و واهمه فعالان اصولگرايي همچون خوش چهره در قبال حيات سياسي جناح سياسي متبوع خود چندان هم بلاموضوع نيست.
اميرمحبيان تحليلگر و فعال اصولگرا دراين باره به «سرمايه» مي گويد: «اصولگرايان در فرآيند پيچيده انتخابات وارد شده اند در حالي كه به نظر مي رسد هنور ساختار مستحكمي كه بتوانند به آن تكيه كنند وجود ندارد.» به پيش بيني محبيان اصولگرايان در انتخابات رياست جمهوري سال آينده با چالش هاي جدي و حساسي مواجه خواهند شد. درحالي كه جناح مقابل آنها (اصلاح طلبان) توانسته تا حدودي چهره خود درميان افكار عمومي را اصلاح كند.
اين تحليلگر مسائل سياسي مي گويد: «هرچند اصلاح طلبان دچار برخي اختلافات درون سازماني هستند بااين حال نمي توان اطمينان داشت كه آنها درآخرين لحظات منتهي به انتخابات به نوعي وحدت دست نيابند.» محبيان در عين حال به مسائل موجود درميان اصولگرايان اشاره مي كند و مي گويد: «به نظر مي رسد ميان اصولگرايان شمار نامزدهاي احتمالي درحال افزايش است و هنوز مكانيسم روشني نيز از سوي عقلاي آنها براي مديريت اين مساله به وجود نيامده است.» وي در اين رابطه به اصولگرايان هشدار مي دهد: «لازم است اصولگرايان از پرداختن به فرعيات و نكات حاشيه اي بپرهيزند و با پوشش دادن نقاط ضعف و قدرت بخشيدن به نقاط قوت خود استراتژي صحيحي را در رابطه با مسايل موجود درپيش بگيرند.»
«ركود اقتصادي»،«تورم»، «بيكاري» و «گسترش فقر» از جمله عواملي است كه به ترديد اصولگرايان درخصوص تمركز بر گزينه احمدي نژاد در رابطه با انتخابات آتي دامن مي زند. گرچه برخي از چهره هاي اصولگرا سعي در جلوگيري از رسانه اي شدن اين مباحث دارند با اين حال آنها نيز در يك رويكرد حداقلي بر وجود اين مشكلات صحه مي گذارند. اسماعيل كوثري كه با فهرست رايحه خوش خدمت(حاميان احمدي نژاد) وارد مجلس هشتم شوراي اسلامي شده است، از جمله اين افراد است. كوثري در گفت و گويي با سرمايه گرچه به طور طبيعي از مجموع عملكرد دولت نهم در طي سه سال گذشته دفاع مي كند، بااين حال اين واقعيت را نيز كتمان نمي كند كه درحال حاضر مسايلي همچون لجام گسيختگي قيمت اقلام در بازار و مسايل عديده مسكن در جامعه ظهور و بروز پيدا كرده است.
كوثري مي گويد :«متاسفانه مسائلي همچون تورم و گراني و مسائل مسكن نگذاشته طعم شيرين ساير عملكردهاي دولت نهم را مردم احساس كنند.»كوثري در عين حال مي افزايد: «دولت در خصوص اين مسائل نظارت كافي و وافي نداشته است گرچه دراين ميان نبايدتنها دولت نهم را مسوول دانست چون عواملي همچون افزايش نقدينگي در سطح جامعه، خشكسالي و ... در ايجاد اين مشكلات موثر بوده است.»
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]