تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خداوند عزيز و جليل نقل كرده است كه فرمود: هر كار ارزشمندى كه در آن بسم ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830472622




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ثبت ردپای جریان گازهای داغ در قلب کهکشان


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: تلسکوپ فضایی چاندار برای اولین بار توانست تصویر به دام افتادن توده ای از گازهای داغ به چنگال سیاهچاله ای عظیم در مرکز یک کهکشان را به ثبت برساند.
به گزارش خبرگزاری مهر، رصدهای انجام شده توسط تلسکوپ پرتو ایکس چانداری ناسا می تواند در حل دو مسئله بنیادین در فیزیک اخترشناسی مدرن، درک چگونگی رشد سیاهچاله ها و چگونگی عملکرد ماده در میدان گرانشی قدرتمند سیاهچاله ها، کمک بزرگی به شمار آید.
سیاهچاله ای که چاندار آن را رصد کرده در مرکز کهکشانی به نام NGC3115 قرار گرفته که 32 میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد. پیش از این نیز اطلاعات زیادی از سقوط مواد به درون سیاهچاله ها به دست آمده بودند اما هیچ یک به این وضوح نتوانسته بود ردپای گازهای داغ را به ثبت برساند.
با استفاده از اطلاعات چاندرا، جریان گازهای داغ به درون سیاهچاله عظیم در مرکز کهکشان به ثبت رسید. به گفته اخترشناسان این اولین مدرک واضح و آشکار از جریان گازی است که تا کنون درون یک سیاهچاله مشاهده شده است.
با تصویربرداری از گازهای داغ در فواصل مختلف از سیاهچاله های عظیم دانشمندان دانشگاه آلاباما موفق به مشاهده مرزی شده اند که گازها ابتدا تحت تسلط نیروی گرانش سیاهچاله ها قرار گرفته و سپس به درون سیاهچاله سقوط می کند.


به گفته اخترشناسان، تصویر جدید چاندرا فرصتی ویژه را برای درک بیشتر درباره چگونگی به دام افتادن ماده درون سیاهچاله ها به وجود می آورد. با جاری شدن گاز به سوی سیاهچاله، گاز به هم فشرده شده و داغتر و درخشانتر می شود، نشانه ای که اکنون توسط چاندرا به تایید رسیده است.
محققان دریافتند افزایش حرارت گاز از فاصله 700 سال نوری از سیاهچاله آغاز می شود. این نشان می دهد سیاهچاله مرکز کهکشان NGC3115 جرمی دو میلیارد برابر خورشید دارد و نزدیک ترین سیاهچاله عظیمی است که در همسایگی زمین وجود دارد.
همچنین اطلاعات چاندرا نشان می دهد چگونه گازهای موجود در مرکز کهکشان متراکم تر از گازهای خارجی تر است. با استفاده از ویژگی های رصد شده از گاز اخترشناسان همچنین دریافتند هر سال نوری از این گاز با وزنی برابر دو درصد جرم خورشید به سمت سیاهچاله کشیده می شود.
با پیش بینی میزان تغییر انرژی گاز به تشعشعات اخترشناسان امیدوارند بتوانند منبعی بیش از یک میلیون برابر درخشانتر از آنچه در مرکز کهکشان دیده می شود را بیابند. معمایی که از به دام افتادن گاز در چنگال این سیاهچاله عظیم ذهن دانشمندان را به خود مشغول کرده این است که چگونه فضای اطراف سیاهچاله با وجود میزان سوخت فراوانی که در آن وجود دارد اینچنین تاریک و تیره است؟
بر اساس گزارش دیلی میل، دو توضیح ممکن برای حل این معمای کیهانی وجود دارد: سقوط مقادیر کمی از ماده به درون سیاهچاله نسبت به میزان جریان ماده در "شعاع بوندی" (فاصله تا مرکز سیاهچاله کهکشان شعاع بوندی نام دارد) و یا کمتر بودن میزان تبدیل انرژی به تشعشعات نسبت به حد انتظار؛ که مطالعات دقیق تر از افزایش تراکم گازی در رصدهای آینده می تواند به اخترشناسان در انتخاب یکی از این دو توضیح و ایجاد مدلهای دقیق تر از سیاهچاله ها و رفتار ماده تحت تاثیر نیروی گرانشی آنها کمک کند





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن