واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييسسازمان سنجش: مصوبه بومي گزيني در كنكور امسال اجرايي نشد حتي يك مورد از اعتراضها هم وارد نيست تنها به معترضان داراي انتخاب رشته اشتباه كمك ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آموزشي
رييس سازمان سنجش آموزش كشور با بيان اينكه مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي مبني بر تحقق 65 درصدي پذيرش بومي امسال اجرايي نشده و به اين زوديها محقق نخواهد شد، عنوان كرد: اين مصوبه دو وزارت خانه علوم و بهداشت را موظف كرده تا به سمت گسترش رشتههاي استاني پيش بروند تا امكان تحقق كف پذيرش 65 درصدي بومي ايجاد شود كه اجراي اين مصوبه عليرغم ابلاغ محقق نشد.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر پور عباس امروز در يك نشست خبري كه پس از اعلام نتايج كنكور و اعتراض جمعي از داوطلبان به نتايج و نحوه پذيرش آن صورت گرفت، با بيان اينكه امسال در بخش دورههاي روزانه 59 درصد بومي گزيني داشتهايم، خاطر نشان كرد: بر اساس مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي گسترش دورههاي روزانه در كل كشور بايد به گونهاي باشد تا امكان پذيرش بومي 65 درصدي در دورههاي روزانه فراهم شود.
وي افزود: در واقع امسال 41 درصد از داوطلبان از استانهاي خود به ساير استانها مهاجرت ميكنند و مابقي در استانهاي خود باقي ميمانند، در واقع نسبت به تحقق مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي هنوز 6 درصد فاصله وجود دارد كه تحقق آن مستلزم ايجاد رشتههاي استاني و ظرفيت لازم از سوي دو وزارتخانه مطبوع است.
تعداد معترضان كنكور 87 نسبت به سال گذشته كاهش يافته است
سازمان سنجش به هيچ عنوان نميتواند از جانب خود در روش گزينش اعمال نظر كرده و تغييراتي در پذيرش ايجاد كند
وي با بيان اينكه معترضان به نتايج نهايي كنكور سراسري دانشگاهها و موسسات آموزش عالي سال 87 نسبت به سال گذشته از نظر تعداد كمتر شده است، گفت: بررسيهاي سازمان سنجش درباره معترضين حاكي از اينست كه تنها 4 داوطلب داراي رتبه زير هزار در كنكور امسال پذيرش نشدهاند كه بر اساس بررسي فرم انتخاب رشته اين چند داوطلب مشخص شد كه يكي از آنها فرم انتخاب رشته خود را تكميل نكرده و باقي نيز به خاطر نوع انتخاب رشته خاصي كه انجام دادهاند، پذيرش نشدهاند.
وي با طرح اين سوال كه امسال نسبت به سال گذشته چه اتفاقي افتاده است، گفت: يكي از حساسترين مراحل كنكور مرحله گزينش است كه تمامي اجزاي آن دقيقا در چارچوب قوانين و مصوبات مجلس، شوراي عالي انقلاب فرهنگي و يا كميته برگزاري كنكور منتسب به شوراي عالي انقلاب فرهنگي اجرا ميشود.
وي افزود: سازمان سنجش آموزش كشور به هيچ عنوان نميتواند از جانب خود در روش گزينش اعمال نظر كرده و تغييراتي در پذيرش ايجاد كند.
گزينش كنكور امسال بر اساس مصوبه سال 69 بوده است
از 18 سال پيش مقيد به گزينش بومي بوديم
رييس سازمان سنجش با بيان اينكه فرمول گزينش در كنكور سراسري بر اساس مصوبه جلسه 213سال 1369بود، اظهار كرد: بر اساس اين مصوبه كه از 18 سال پيش در 18 دوره كنكور اجرايي شده است، كشور به سه منطقه شهرهاي بسيار برخوردار، برخوردار و كم برخوردار تقسيم ميشود و ظرفيتها نيز در دورههاي مختلف به نسبت جمعيت اين مناطق تقسيم شدهاند. همچنين در كنار اين مناطق بر اساس مصوبه مجلس چند ظرفيت ديگر همچون شاهد و ايثارگر و غيره نيز ايجاد شده است.
به گزارش ايسنا، وي با تاكيد بر اينكه مصوبه سال 69 از 18 سال پيش ما را مقيد به گزينش بومي كرده است، عنوان كرد: رشتههاي بومي خود به سه دسته تقسيم ميشود كه عبارتند از استاني يعني رشتههايي كه بومشان استان است، ناحيهاي يعني رشتههايي كه بومشان ناحيه است و قطبي يعني رشتههايي كه بومشان قطب است.
به گفته پورعباس، كشور همچنين به 9 ناحيه و 5 قطب نيز تقسيم شده است كه طي آن رشتههايي كه در تمام استانها ظرفيت دارند بومي استاني، رشتههايي كه در همه استانها نباشند، بومي ناحيهاي و رشتههايي كه در همه ناحيهها وجود نداشته باشد، قطبي هستند.
رييس سازمان سنجش ادامه داد: بر اساس تبصره 2 و 3 اين مصوبه 20 درصد ظرفيت رشتههاي مربوط به بوم استان، ناحيه و قطب به صورت آزاد و 80 درصد مابقي در قالب سهميههاي مناطق و بومي پر ميشود، به عنوان مثال ظرفيت هر سه منطقه يك، دو و سه از 80 درصد بومي و 20 درصد آزاد تكميل ميشود.
وي خاطرنشان كرد: در همان زمان با توجه به اينكه نميتوانستيم 80 درصد پذيرش بومي را به صورت كامل محقق كنيم، اصلاحيهاي مطرح و مقرر شد تا به طور ميانگين 70 تا 90 درصد اين ظرفيتها بومي باشد.
رييس سازمان سنجش ادامه داد: مصوبهاي كه بر اساس آن از سال 69 تا امروز گزينش داوطلبان صورت ميگيرد هرساله در دفترچههاي كنكور به چاپ رسيده و در اختيار داوطلبان قرار مي گيرد. بر اساس آمار گزينش در سالهاي قبل رشتههاي پيام نور به صورت كاملا استاني، شبانه 80 درصد استاني و در دوره هاي روزانه نسبت «يك به 6» استاني بوده است.
وي افزود: در گزينش سال گذشته در مجموع، پذيرش در رشتههاي مختلف دورههاي روزانه، شبانه، پيام نور و غيرانتفاعي 62/72 درصد بومي گزيني داشتهايم كه اگر تفكيك شود در واقع 39/47 درصد ظرفيت بومي استاني بوده است.
وي افزود: با توجه به اينكه اكثر رشتهها بومي ناحيهاي هستند، نيز 79 درصد از ظرفيتها بومي ناحيهاي بوده است.
پورعباس با بيان اينكه ظرفيت در دورههاي شبانه سال 86 به صورت ميانگين 3/71 درصد و در پيام نور 54/89 درصد به صورت بومي استاني پذيرش شد، گفت: در گزينش سال 87 نيز دقيقا مطابق قانون سال 69 عمل شد و پذيرش در بوم 70 تا 90 درصد و پذيرش به صورت آزاد حدود 20 درصد در نظر گرفته شد و در نهايت در سال 87 كلا 71/74 درصد بومي گزيني داشتيم، به عبارت ديگر در واقع نسبت به سال 86 بومي گزيني تنها دو درصد افزايش يافته است.
پذيرش بومي دورههاي روزانه نسبت به سال گذشته 11 درصد رشد داشته است
وي افزود: امسال در دورههاي روزانه با 11 درصد رشد 11/59 درصد پذيرش بومي، در دورههاي شبانه با 8 درصد رشد 96/79 درصد پذيرش بومي و در پيام نور با يك درصد رشد 52/90 درصد رشد داشتهايم.
رييس سازمان سنجش با بيان اينكه در عين حال هر ساله تعداد ظرفيتها نيز ارتقا مييابد، خاطر نشان كرد: برخي رشتهها از مقطع كارداني به كارشناسي تبديل ميشوند كه با اين اتفاق رشتهها مطلبوتر شده و نمره مورد نياز براي قبولي در آنها بالاتر ميرود، همچنين برخي رشتهها از قطب به ناحيه و از ناحيه به استان تبديل ميشوند، به اين معني كه رشتهاي كه در قطب است در همه دانشگاههاي نواحي مختلف ايجاد ميشود در نتيجه گزينش آن ناحيهاي ميشود.
وي افزود: اگر رشتههاي ناحيهاي در همه استانهاي كشور اجرا شوند، گزينش آنها بومي استاني ميشود.
پورعباس با بيان اينكه در سال گذشته 8 رشته كارداني وزارت بهداشت به كارشناسي تبديل شد، گفت: به عنوان مثال در مورد رشته كارداني هوشبري كه در سال گذشته رتبه 10 هزار هم امكان قبولي در آن وجود داشت امسال با تبديل شدن به كارشناسي رتبه حدود 2 هزار براي قبولي نياز دارد.
وي افزود: در عين حال وزارت بهداشت 8 رشته ديگر خود را نيز كه ظرفيت حدود 10 هزار نفر دارند را از ناحيه به استان انتقال داد يعني براي اين رشتهها در همه استانها ظرفيت ايجاد كرد.
رييس سازمان سنجش با بيان اينكه 13 رشته وزارت علوم نيز از ناحيه به استان ارتقا يافته و گزينش آنها استاني شد، خاطر نشان كرد: در مجموع اين دو ارتقا در وزارتين علوم و بهداشت 30 هزار نفر ظرفيت را پوشش ميدهد، به عبارت ديگر بر اين اساس ظرفيت خوبي به استانها اختصاص داده شد.
پورعباس با بيان اينكه بارها تاكيد شده كه داوطلبان بايد در انتخاب رشته به ضوابط توجه كنند، گفت: قطعا داوطلبان در بوم خودشان شانس قبولي بيشتري دارند.
حتي يك مورد از اعتراضهاي مطرح شده وارد نيست
در صورت تاييد كميسيون موارد خاص به كساني كه انتخاب رشته اشتباه داشتند مساعدت ميشود
رييس سازمان سنجش با بيان اينكه در حال حاضر داوطلباني هستند كه منصفانه مطرح ميكنند كه در نوع انتخاب رشته خود اشتباه كرده و طلب كمك دارند، گفت: ما نيز همانند سال گذشته مشكل آنها را در كميسيون موارد خاص بررسي ميكنيم كه در صورت تاييد، كد رشته محلي را كه اشتباه انتخاب كردهاند از ليست رشتههاي انتخابي آنها حذف ميشود و در صورت كسب حدنصاب در انتخابهاي بعدي قبول ميشوند.
به گزارش ايسنا، پورعباس در ادامه با بيان اينكه حتي يك مورد از اعتراضهاي مطرح شده وارد نيست، گفت: مساعدت سازمان سنجش در چارچوب و با كساني خواهد بود كه انتخاب رشته اشتباه كردهاند، ولي اين مساله در مورد همه اعمال نميشود و بايد به تاييد كميسيون موارد خاص برسد.
وي افزود: در اين راستا مساعدت سازمان سنجش در سال گذشته در مورد 5 هزار داوطلب اتفاق افتاد.
وي با بيان اينكه ظاهرا كساني كه مدعي ضايع شدن حق خود هستند، رتبههاي كشوري خود را به رسانهها اعلام نميكنند، گفت: برخي از اين افراد رتبههاي سهميه مناطق خود را عنوان ميكنند و مخاطبان را به اشتباه مياندازند.
رييس سازمان سنجش در خاتمه با بيان اينكه سازمان سنجش درباره همه اين تغييرات از طريق شبكههاي مختلف تلويزيوني، پيك سنجش و دفترچه انتخاب رشته اطلاع رساني مطلوبي داشته است، گفت: ملاك اصلي پذيرش دفترچه كنكور است و داوطلبان با استناد به دفترچهها انتخاب رشته ميكنند.
دكتر خدايي معاون سازمان سنجش نيز در اين نشست با بيان اينكه امسال در ظرفيتهاي روزانه گروه علوم تجربي 65 درصد پذيرش به صورت بومي استاني محقق شد، گفت: در زير گروههاي رياضي و انساني گسترش رشتهها كمتر بوده است و طي آن 55 درصد پذيرش زير گروه رياضي و 54 درصد پذيرش در رشته علوم انساني بومي استاني بوده است و در رشتههاي هنر نيز كه به طور كلي كشوري هستند، امسال 24 درصد پذيرش بومي داشتهايم.
انتهاي پيام
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]