واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي: دانشگاه براي پيشرفت كشور بايد نقادي كند در نقد كردن نبايد تمام موضوعات خلط شوند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي، گفت: متاسفانه نقد منصفانه به طور كامل در دانشگاهها اتفاق نميافتد و در مواقع نقد كردن، تمام موضوعات با يكديگر خلط ميشود.
عباسزاده در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، يكي از علتهاي نبودن نقد منصفانه در دانشگاه و جامعه را نبودن فضا براي نقد كردن دانست و گفت: بسياري از تشكلهاي درون دانشگاهي از بيرون خط دهي ميشوند؛ چرا كه حزب براي رسيدن به منافع خود نيازمند بازوهايي است كه بتواند حرف بزند و دانشگاه در يك كشور از مهمترين تريبونهايي است كه مورد توجه احزاب قرار ميگيرد.
اين فعال دانشجويي بيان كرد: گاهي افراد در هنگام نقد از يكديگر موجب تخريب هم ميشوند و براي هر دو طرف فضا و گفتماني جهت احترام به فرد مقابل وجود ندارد و مشكل اينجاست كه آنكه قدرت را در دست دارد، حقوق اقليت را نميداند و بنابراين اقليت مجبور ميشوند ناخواسته به اقداماتي دست زنند تا به قدرت نزديك شوند.
وي با بيان اين مطلب كه متاسفانه در نقد، برخي افراد نقاط مثبت يكديگر را نميبينند و نميخواهند كه ببينند، گفت: در دانشگاهها نيز تشكلهاي دانشجويي وجود دارند كه داراي پايگاه در بيرون دانشگاه هستند و وابسته به آنها هستند، بنابراين بازوي حزبي محسوب مي شوند، در نتيجه يكي از دلايلي كه باعث ميشود نقد درست در دانشگاه صورت نپذيرد اين است كه وابستگي به بيرون دانشگاه وجود دارد. پس اگر بتوانيم وابستگيها را قطع كنيم، وضعيت بهتر خواهد شد وميتوانيم نقد منصفانه داشته باشيم.
وي مشكل ديگر را نبود فضاي لازم براي نقد منصفانه و حرف زدن دانست و افزود: با توجه به اينكه دانشگاه محل بحث و گفتوگو است ، اگر اجازه داده شود همه عقايد بيان شود به طور مسلم انديشهاي كه حق باشد ميتواند از خود دفاع كند.
وي با بيان اين عقيده كه در دانشگاهها از حضور محققان و فعالان سياسي و اجتماعي كه دستي در قدرت دارند، استفاده نميشود و تنها احزاب مجوزدار اجازه حضور در دانشگاه را دارند، گفت: پس منفعت طلبي كه در احزاب اصل است و بايد باشد باعث ميشود از نقد منصفانه دور شويم، اما اگر به افراد خارج از قدرت و آنهايي كه درون قدرت به دنبال منفعتطلبي نيستند و در حال رصد كردن جامعه بوده و با مشكلات اجرايي دست به گريبان نيستند و به طور كامل بيطرف هستند، اجازه نقد داده شود، مي توان انتظار شنيدن نقدي منصفانه را داشت.
عباس زاده در ارتباط با اينكه آيا دانشجويان با ديد بازتري كه دارند ميتوانند در جامعه اثرگذار بوده و در زمينه نقد منصفانه و مرزبندي بين نقد و تخريب، بسترسازي كنند؟ با طرح اين سوال كه آيا دانشجو در دانشگاه به تجربه نقد منصفانه راه پيدا ميكند؟ ابراز عقيده كرد كه در دانشگاه فضايي براي تربيت دانشجويان جهت تاثيرگذاري بر جامعه وجود ندارد و دانشجويان در دانشگاه ياد نمي گيرند كه چگونه ميتوانند نقد كنند و اگر با دقت بنگريم، شاهديم كه فضاي دانشگاه شبيه جامعه نيست.
دبير انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي، تصريح كرد: اگر دانشگاه به گونهاي باشد كه دانشجويان درون آن نقد كردن را ياد بگيرند، ميتوانند اثرگذاري بيشتري بر جامعه داشته باشند و تشكلهاي دانشجويي در زمينه بسترسازي نقد منصفانه به شرطي ميتوانند موثر باشند كه دانشگاه مستقل باشد، بنابراين بايد دانشگاه را از فضاي قدرت بيرون بكشيم و اجازه دهيم تا دانشجويان حرف بزنند و نقد كنند.
وي افزود: دانشگاهي كه نتواند جامعه را نقد و رصد كند و عيبهاي آن را ببيند و در خود فكر ايجاد كند و ايرادها را از بين ببرد فرقي با انسانهايي كه نمي توانند فكر توليد كنند، ندارد و دانشگاهي كه بخواهد مشكل كشور را حل كند، بايد عيبها را بيان كند و تا زماني كه تصور شود جامعه فعلي ما جامعه آرماني است و از اين بهتر نميشود، در جاي خود ايستادهايم و تكان نميخوريم و تا وقتي دردي را احساس نكنيم به دنبال مداواي آن نخواهيم رفت.
انتهاي پيام
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]