تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):هیچکس حقیقت ایمان را کامل نمی کند مگر اینکه جدال لفظی را رها کند، هر چند حق با او باش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804808118




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هنر باهنر...


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: هنر باهنر...زندگی نامه شهید دکتر محمد جواد باهنر

 محمد جواد باهنر ، در سال 1312 در شهر كرمان متولد شد. دومین فرزند خانواده بود و غیر از ایشان هشت خواهر و برادر دیگر هم بودند. محله ایشان معروف به «محله شهر» از محله‌های بسیار قدیمی و مخروبه شهر كرمان به شمار می‌رفت. پدرش، پیشه‌ور ساده‌ای بود. زندگی بسیار محقرانه‌ای داشت؛ مغازه كوچكی در سرگذر، كه از این راه امرار معاش می‌كرد.تحصیلات حوزوی و دانشگاهیدر پنج سالگی به مكتب خانه‌ای سپرده شد كه نزدیك منزلشان بود، چون اولاً در آن ایام مدارس چندان زیادی نبود، اگر هم بود، خانواده‌های امثال خانواده‌ ایشان به آن دسترسی نداشتند. در مكتبخانه بانوی متدینه‌ای بود كه قرآن را نزد ایشان خواند. در همان خانه، نزد ایشان خواندن و نوشتن و درسهای معمول آن روز را فرا گرفت. با راهنمایی حجت‌الاسلام حقیقی به مدرسه‌ معصومیه كرمان راه یافت. از آن به بعد، درسهای رسمی ایشان درس طلبگی بود. مدرسه‌ معصومیه بعد از سالها بسته بودن در دوره‌ رضاخان، بعد از شهریور 20 باز شده و چند نفر طلبه جمع‌آوری كرده بود. بعد از گذشت دو سه سال، ایشان نیز همراه چند نفر از دوستان خود وارد این مدرسه شد، تحصیلات جدید به صورت متفرقه و داوطلبانه انجام می شد.

در سال 1332 که 20 ساله شده بود، توانست ضمن ادامه‌ تحصیلات دینی، به گرفتن پنجم علمی قدیم موفق شود. تا آن سال، درس را تا حدود سطح رسانده بود. در اوایل مهرماه 32 به قم عزیمت کرد. وی با سكونت در مدرسه فیضیه، از محضر اساتیدی چون آیت الله سلطانی، آیت الله مجاهدی و شیخ محمد جواد اصفهانی بهره ها برد. هم چنین وی ضمن بهره مندی از درس خارج فقه آیت الله بروجردی، به مدت هفت سال نیز از درس خارج فقه و اصول امام خمینی (ره) و شش سال نیز از فلسفه و تفسیر علامه طباطبائی (ره) بهره گرفت. ایشان در تحصیلات دانشگاهی هم موفق بود و توانست تا كارشناسی ارشد علوم تربیتی و دكترای الهیات پیش رود.فعالیتهای فرهنگیشهید باهنر در سال 1342 ، علیرغم مخالفت ساواك، به استخدام آموزش و پرورش درآمد. وی علاوه بر تدریس، با دفتر تبلیغات و برنامه ریزی آموزش و پرورش همكاری نزدیك داشت و برنامه های تعلیمات دینی كلاسهای مختلف تحت نظر او تهیه و تنظیم می گردید. هم چنین وی در زمینه علوم دینی، به تألیف كتابهای درسی مورد نظر برای تدریس در سطوح مختلف آموزشی اقدام كرد و در این زمینه، حدود چهل كتاب و جزوه به رشته تحریر درآورد. حتی در زمانی كه به واسطه فعالیت های خویش، علاوه بر اصلاح كتابهای درسی، از سخنرانی هم منع شده بود، ‌با یاری خداوند و كمك و مساعدت همفكران خود،‌ به تامین و راه اندازی دفتر و نشر و فرهنگ اسلامی، مدرسه رفاه، مدرسه راهنمایی مفید و تعدادی دیگر از مراكز فرهنگی مذهبی پرداخت.

فعالیتهای سیاسی شهید باهنر  مجاهد در راه خدا بود كه از همان جوانی، نمی توانست در معرض خطر قرار گرفتن اسلام را تحمل كند و از راههای مختلف، به مبارزه با طاغوت زمان می پرداخت. او چندین بار به واسطه فعالیتهای سیاسی ـ مذهبی روشنگرانه خود، توسط رژیم وقت دستگیر شد،‌ ولی همچنان بر اعتقادات خویش تاكید می ورزید. وی پس از آزادی از زندان در سال 1357، به همراه شهید بهشتی و برخی شخصیت های دیگر با تشكیل حزب جمهوری اسلامی، رسماً فعالیت خویش را آغاز كرد. شهید باهنر پس از شهادت مظلومانه دكتر بهشتی،‌ به دبیر كلی حزب جمهوری اسلامی انتخاب گردید و تا زمان پذیرش نخست وزیری، این مسئولیت مهم را بر عهده داشت.

شهادت پرافتخاربه دنبال بركناری بنی صدر از مقام ریاست جمهوری و انتخاب شهید رجایی  به عنوان رئیس جمهور، دكتر باهنر در سال 1360 به نخست وزیری انتخاب شد.

متاسفانه كابینه ایشان مدت زمان زیادی نتوانست به حیات خود ادامه دهد و در تاریخ هشتم شهریور سال 1360 ، منافقان، دفتر ریاست جمهوری را منفجر كردند و در نتیجه، رئیس جمهور و نخست وزیر به شهادت رسیدند. به دنبال شهادت این دو شخصیت برجسته انقلاب، امام خمینی طی بیاناتی در جمع اقشار مختلف مردم فرمودند: «آقای رجائی و آقای باهنر، هر دو شهیدی هستند كه با هم، در جبهه های نبرد با قدرت های فاسد هم رزم بودند».

منبع :1- WWW.SHOHADA.GOV.IR 2- WWW.IRIB.IR 





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1344]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن