واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: جاي قرآن در سينما خالي است
جام جم آنلاين: در حاشيه برگزاري نمايشگاه قرآن محمد آفريده ، رئيس مركز گسترش سينماي مستند و تجربي در گفتگو با ستاد خبري نمايشگاه نكاتي را در باره رابطه ميان قرآن و سينما بيان كرد كه خلاصه اي از آنرا با هم مي خوانيم:
آقاي آفريده فكر ميكنيد چگونه و به چه شيوهاي ميتوان از قصص و حكايات و احاديث قرآني در فيلمهاي كوتاه و مستند استفاده كرد؟
قرآن، كتاب زندگي بشر است؛ به نظر من، قرآن هم كتاب زندگي و حتي كتاب مرگ است. يعني قرآن عالم بعد از مرگ را هم شامل ميشود. ما در عالم فيلم و سينما نه تنها از قصص قرآني بلكه بايد از مفاهيم معنايي قرآن نيز استفاده كنيم چون مجموعه رفتار و سلوك آدمي تحت تاثير اين كتاب آسماني شكل ميگيرد.
مسلم است كه يك فيلمساز مسلمان متاثر از قرآن است. قرآن نبايد تنها روي تاقچه منزل ما قرار بگيرد بلكه در تمامي جزئيات زندگي ما نقش مرجع دارد.
مركز گسترش سينماي مستند و تجربي در اين زمينه چه فعاليتهايي داشته است؟
اكنون مجموعهاي فيلم با مفاهيم قرآني در زندگي مردم به شكل DVD و CD (شامل فيلم كوتاه، مستند و انيميشن و ...) داريم، اما اگر شرايط فيلمسازي در اين زمينه فراهم شود، به نظر من فيلمسازان ما كاملا آمادگي دارند با مفاهيم قرآني، ذهنيت خود را از جامعه تصوير كنند.
به نظر شما، براي اين كه تب و تاب ساخت فيلمهاي گوناگون در ژانرهاي مختلف و برگرفته از مضامين قرآني بيشتر شود، چه بايد كرد؟
در زماني كه رهبر معظم انقلاب از سينما به عنوان «هنر برتر» ياد ميكند ما حتما بايد بخشي را در نمايشگاه قرآن به نمايش فيلمهايي با مضامين قرآني بپردازيم چون اين هنر، حرف روز را ميزند و سينما يكي از عرصههاي مهم است كه جذابيت ايجاد ميكند. اين جذابيت پلي ميسازد ميان فيلمسازان با اين گونه مضامين چون ما نيروي جوان فيلمساز زياد داريم، اگر برنامهريزي صورت بگيرد و بودجهاي مناسب در نظر گرفته شود، اين خلا ارتباطي نيز در اين حوزه پر خواهد شد.
امسال «دومين جشنواره بينالمللي سينما حقيقت» نيز شروع به كار ميكند، شما ميتوانيد بخشي از اين جشنواره را به آثاري برگرفته از مضامين قرآني اختصاص بدهيد؟
ما امسال هم در بخش فيلمهاي مسابقه و هم در بخش جنبي، آثار فراواني با مضامين ديني و معنوي داريم. به عنوان مثال امسال بخش (سيامين سال انقلاب اسلامي) را داريم كه در اين بخش، به فيلمهايي با موضوعات انقلاب و دفاع مقدس ميپردازيم. زندگيهاي ما برداشتي از قرآن است و اين برداشتها در فيلمهاي ما هم حضور و بروز دارد. پس چه بهتر كه اين تجلي حضور در نمايش فيلمها در نمايشگاه قرآن باشد.
و در پايان؟
در پايان اين كه جامعه ما دريايي است كه هر كس اراده كند و تورش را بيندازد، ميتواند سهم خودش را بردارد. اين تور را بايد سازمانها بگسترانند تا با تعاملي صميمانه، كاروان مضامين قرآني در تمامي زمينههاي اقتصادي، اجتماعي، نماز و ... تولدي دوباره يابد.
مريم درستاني
چهارشنبه 20 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]