تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس دوست دارد خداوند هنگام سختى ها و گرفتارى ها دعاى او را اجابت كند، در هنگام آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837770232




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سينما - منتظر معجزه باش


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: سينما - منتظر معجزه باش


سينما - منتظر معجزه باش

اميرحسين دهقان:«فرزند خاك» تازه‌ترين ساخته محمدعلي باشه‌آهنگر، اثري متفاوت در سينماي دفاع مقدس است. او در اين فيلم تصوير تازه‌اي از ناگفته‌هاي جنگ، ارائه كرده و توانسته تلخي ماجراهاي واقعي را به خوبي نمايش دهد. باشه‌آهنگر در اين مطلب از ساخت اين فيلم گفته است. اين مطلب بخشي از گفت‌وگو با باشه آهنگر است:

1 -چند سال پيش، وقتي براي تحقيق درباره «تفحص» با چند نفر از جانبازان تماس گرفتم، هيچ كدام حاضر به همكاري نشدند. آنها معتقدند بودند كه سينما نمي‌تواند واقعيات اين كار را آن‌گونه كه هست نشان دهد. به‌خصوص از نظر آنها، فيلم‌هايي كه درباره «جنگ» و «تفحص» ساخته شده بود، هيچ ربطي به حال و هواي جاري در چنين فضاهايي ندارد. آن زمان، قرار بود سريالي 10 قسمتي درباره جنگ بسازم كه در هر بخش آن به زندگي يك شخصيت پرداخته مي‌شد و آنها مدام رو در روي هم قرار مي‌گرفتند. ربط‌دادن اين قصه‌ها، بسيار سخت بود و ما مدت‌ها روي آن كار كرده بوديم. اما امكان ساخت آنها، از بين رفت و به هيچ كدام فرصت ساخته شدن داده نشد. با اين همه كار را با محمدرضا گوهري ادامه دادم. كمتر كسي بود كه با ما همكاري كند. يادم مي‌آيد براي تحقيق نزد يكي از جانبازان رفتم. او حاضر نبود حرفي درباره اين ماجراها بزند. در ميان حرف‌هايش به نكته‌اي اشاره كرد كه برايم جالب بود. او گفت: زماني كه زنان و دختران عراقي جنازه‌هاي رزمنده‌هاي ما را لب مرز، به دلار مي‌فروختند تو كجا بودي. من سريع واكمن را در آوردم تا حرف‌هاي او را ضبط كنم. اما او ديگر حرفش را ادامه نداد. اما همين باعث شد، ايده‌اي در ذهن من شكل بگيرد. فردي به نام مجيد پازوكي و به ما معرفي شد كه او هم مدت‌ها در منطقه كار تفحص مي‌كرد. او مدتي بعد شهيد شد اما هر چقدر توانست به ما كمك كرد. شهيد پازوكي دوستانش اطلاعات مفيدي به ما ارائه دادند. مثلا پيكر گروه 80نفره‌اي از شهدا كه سالم مانده بودند يا مادري كه مي‌گفت پسر من در منطقه است و بايد پيكرش پيدا شود. هر چه به او مي‌گفتند پسرت اينجا نيست، باور نمي‌كرد. اما او هنگام انتقال پيكر شهدا، به راحتي توانست بقاياي پسرش را پيدا كند. منطقه «تفحص» سرشار از اين اتفاقات بود. اما واقعيت اين است كه نمايش اين موضوعات كار ساده‌اي نيست. حتي تهيه‌كننده خصوصي هم حاضر نبود روي فيلم سرمايه‌گذاري كند. چون به نظر آنها، ايده‌اي مانند «فرزند خاك» به لحاظ اقتصادي به صرفه نبود.
2 -اما پيگيري‌هاي ما درباره منطقه «تفحص» باعث شد كه اطلاعات تازه‌اي به‌دست بياوريم. مثلا اينكه دختران و زنان شيعه، جنازه‌هاي رزمنده‌هاي ما را كه پيدا مي‌كردند، آنها را بر سر جاده‌ها مي‌گذاشتند و فانوسي كنار آنها روشن مي‌كردند. هنگامي كه گروه تفحص سوسوي فانوس را مي‌ديدند، مي‌فهميدند كه شهيدي پيدا شده است اين رابطه البته دو طرفه بود. آن زمان، عراق با بحران روبه‌رو بود تحريم اقتصادي همه چيز را در آن منطقه فلج كرده بود. به همين دليل نيروهاي تفحص تلاش مي‌كردند غذا و دارو به مردم آن نواحي بدهند و به آنها كمك كنند. در فيلم گروهي سياهپوش هم هستند كه هر زمان گروهي براي مراسم عزا جمع مي‌شوند، به آنها حمله مي‌كنند. اين گروهي است كه واقعا در بعضي نقاط عراق وجود دارند و به‌همين دليل هم در فيلم منعكس شده. گروهي كه معتقد است نبايد اين چنين براي جنازه‌ها، مرثيه‌سرايي كرد. اين برخلاف تفكري است كه بين ما وجود دارد مهم اين نيست كه آنها چه كساني هستند. مهم اين است كه در حاشيه كشور ما چنين فكري حضور دارد.
3 -براي انتخاب بازيگر فيلم «فرزند خاك» ما مشكلاتي داشتيم. گروه بارها دچار تغيير شده بود و بخش عمده‌اي از عوامل ـ از تهيه‌كننده تا فيلمبردار ـ تغيير كرده بودند. براي همين با نگراني دنبال بازيگر مي‌گشتم. فيلمنامه را براي جمعي فرستاديم، اما خيلي از آنها حاضر نشدند كه فيلمنامه را بخوانند. خانم مهتاب نصيرپور فيلمنامه را خواند و از آن خوشش آمد و گفت: مي‌خواهد نقشه «گونا»ي 25 ساله را بازي كند. من مدتي از او وقت گرفتم تا به اين موضوع فكر كنم. بعد از كلي بحث و جدل، سرانجام تصميم گرفتيم پيشنهاد خانم نصيرپور را بپذيريم. او سر اين كار آمد و آنقدر خوب بود كه بعيد مي‌دانم كسي متوجه اين تغيير سن شود. در مورد نقش «وينا» هم مدت‌ها دنبال بازيگر مناسب گشتيم. اما به‌هيچ نتيجه‌اي نرسيديم. نمايش مجموعه «زير تيغ» باعث شد كه بازي خانم «شبنم مقدمي» را ببينيم و او را براي اين نقش انتخاب كنيم. خود ايشان هم خيلي با علاقه وارد كار شد و براي اين نقش هم تمام تلاشش را كرد. در اين نقش، شما دو نوع بازي مي‌بينيد در مرحله اول كه 20 دقيقه ابتدايي فيلم است، مينا زن آرام، مقتدر و محكمي است كه بعد از همراه شدن با «گونا» به تدريج تبديل به آدمي دروني مي‌شود. چون در آنجا «گونا» عملگراتر است. تفاوت عمده‌اي بين اين دو وجود دارد. يكي داراي شخصيت بيروني و سر زنده است و يكي ديگر ـ مينا ـ شخصيتي رنج كشيده است، با اين همه احترام و شأن خودش را حفظ كرده. دو شخصيتي كه فكر مي‌كنم در سينماي ما نمونه‌اي ندارند.
4 -موارد مميزي از زمان ساخت فيلم مطرح شدند. البته ما خودمان هم هنگام فيلمبرداري، بخش‌هايي را حذف كرديم. البته بازنويسي‌هاي متعددي روي فيلمنامه صورت گرفت. اما جالب اين بود كه افراد مختلفي درباره فيلمنامه نظر دادند. يك بار 50 مورد تايپ شده ارسال كردند كه آنها را هنگام فيلمبرداري در كار اعمال كنم. من به آقاي ميرعلايي ـ تهيه‌كننده فيلم ـ گفتم بيش از 20 مورد از اينها را در فيلم ارائه كرده‌ايم. گفتند بقيه موارد را رعايت كن. مثلا دلار را بردار ريال بگذار يا ريال را بردار دينار قرار بده. از اين ايرادها به فيلم زياد گرفتند. اما تلاش كرديم فيلم بدون مشكل به نتيجه برسد.
5 -زماني كه فيلم به مرحله توليد رسيد، ناگهان همه چيز تغيير كرد كساني كه قرار بود كمك كنند، زير قول‌شان زدند و با يك تلفن معمولي كار را تعطيل كردند. من هم مجبور شدم فيلمنامه را كنار بگذارم، اما فيلمنامه، من را كنار نگذاشت و باعث شد دوباره بر سر آن برگردم. آن موقع درگير فيلم «نبات داغ» بودم، اما سال 85 دوباره پروژه به راه افتاد. آن هم با گروهي تازه و جديد حالا نتيجه كار در برابر مخاطب قرار گرفته است. فيلمي كه اميدوارم ديدنش تجربه متفاوتي براي تماشاگران باشد.
 چهارشنبه 20 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 212]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن