واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: در اولين نشست شوراي سياستگذاري جشنواره تئاتر رضوي عنوان شد: جشنواره رضوي، بازمهندسي تئاتر ديني در كشور است
آفتاب: اولين نشست اعضاي شوراي سياستگذاري ششمين جشنواره تئاتر رضوي عصر روز دوشنبه در تالار اجتماعات معاونت هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد.
به گزارش سرويس هنر آفتاب، در اين نشست كه با هدف تدوين سياستهاي كلان و توليد راهبردهاي اجرايي جشنواره برپا شد، دكتر محمدحسين ايمانيخوشخو معاون هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و رئيس شوراي سياستگذاري جشنواره، جشنواره تئاتر رضوي را بستري كارآمد و موثر در جهت ترويج فرهنگ رضوي از طريق هنرهاي نمايشي عنوان كرد و افزود: «خوشبختانه در سالهاي اخير در انتقال مفاهيم معنوي و موضوعات و مضامين ديني و مذهبي در قالب حركتهاي هنري تاثيرات و دستاوردهاي بسياري را شاهد بوديم و اين نشان ميدهد ما در اين عرصه هر چقدر سرمايهگذاري و برنامهريزي كنيم بهتر ميتوانيم در سالمسازي فضاي هنري كشور و توجه و اهتمام هنرمندان به اين موضوعات موفقتر باشيم».
وي ادامه داد: «در مجموع فعاليتهاي جشنواره رضوي، توانسته با جهشهاي خوبي روبهرو شود و جايگاه تاثيرگذار و جهتبخشي پيدا كند».
در ادامه حسين پارسايي رئيس مركز هنرهاي نمايشي با اشاره به جايگاه جشنواره تئاتر رضوي اظهار داشت: «اين جشنواره به يكي از پايگاههاي مهم تئاتر كشور تبديل شده است و با توجه به رويدادهاي مهمي مثل تئاتر فجر آمارها نشان ميدهد هم ميزان علاقه و رغبت هنرمندان كشور به مفاهيم ديني و ارزشي بيشتر شده و هم تمايلشان به شركت در اين جشنواره. به گفته وي؛ جشنواره تئاتر رضوي خير و بركتش براي تئاتر كشور بسيار بوده و ثمرات خوبي داشته است و پيشبيني ميشود روند رشد فزايندهاي را شاهد باشيم و هر سال چند گام جلوتر برويم».
همچنين جواد آرينمنش نايب رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به لزوم شكلگيري دبيرخانه دائمي جشنواره تئاتر رضوي به اهميت و حساسيت و ظرافت توليدات پيرامون زندگي و سلوك ائمه (ع) اشاره و خاطرنشان كرد: «شايسته است يك گروه كارشناس خبره و آگاه به تاريخ بر توليد مستمر اين گونه متون نمايشي نظارت داشته باشند».
وي اضافه كرد: «جشنواره فرهنگي و هنري امام رضا(ع) به طور كلي در سالهاي اخير از لحاظ گستردگي جغرافيايي رشد چشمگيري داشته و تا مرحله بينالمللي شدن پيش رفته ولي لازم است روي ارتقاي ساختار محتوايي و عمق آثار نيز، توجه ويژه و جدي صورت پذيرد».
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: «اين جشنواره بايد برترين جشنواره در كشور باشد و سطح آن از فجر هم فراتر برود».
علياصغر جعفري، مشاور و مدير كل حوزه رياست سازمان صدا و سيما با بيان اين كه جشنواره رضوي مهندسي تئاتر ديني ماست، تاكيد كرد: «اگر با دقت و مراقبت اين حركت را پيگيري نماييم، شالوده تئاتر ديني و انقلابي ما پايهريزي خواهد شد».
احمد نوريان، معاون اجتماعي شهردار تهران، در اين نشست فراگيرتر كردن توليدات و دستاوردهاي جشنواره در مقياس كشوري و در سطوح استانها را مطرح كرد و گفت: «بايد اين گونه حركتها را عمليات فرهنگي تلقي كنيم تا كاركردها و اثرات آن در يك محدوده و منطقه محصور نماند. وي از آمادگي سازمان فرهنگي ـ هنري شهرداري تهران براي حمايت و پشتيباني از جشنواره تئاتر رضوي خبر داد».
محمدحسين نيرومند، مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، پيشنهاد توسعه فضاي جشنواره و افزايش برنامههاي جنبي را عنوان كرد و خاطر نشان كرد: «لازم است در كنار برنامه اصلي جشنواره، نمايشگاه عكس و پوستر، كتابهاي موضوعي و وركشاپ آموزشي پيشبيني شود».
وي همچنين گفت: «شايسته است از طريق تله تئاتر تلويزيوني آثار فاخر جشنواره در شبكههاي تلويزيوني پخش شود».
محمد خزاعي، دبير جشنواره ضمن ارائه گزارشي از چشمانداز و نمودار آماري جشنواره گفت: «مسير هدفمند حركت جشنواره رضوي باعث اميدواري است و اگر تئاتر رضوي به عنوان يك گونه نمايشي در كشور فراگير شود و براي فعالان و هنرمندان اين عرصه به صورت دغدغهاي درآيد ميتوان انتظار داشت كه تئاتر ديني و ارزشي پر مخاطبترين گونه نمايشي در كشور باشد».
وي در ادامه بيان كرد: «در اين دوره با افزايش 30 درصدي آثار ارسالي در چهار بخش جشنواره مواجه شديم كه خود نشان دهنده علاقه هنرمندان در اين زمينه است. اين رشد شهرستانها را نيز شامل ميشود تا جايي كه آثار ارسالي از شهرستانها بيش از 60 درصد بوده و از تمامي مراكز استانها شركت كننده داشتهايم».
وي تصريح كرد: «با اهتمام متوليان فرهنگي، سياستهاي مركز هنرهاي نمايشي و روند رو به رشد كيفيت برنامهها در هر دوره شاهد بالندگي و رشد آثار و سطح بهتر كارها خواهيم بود».
محمدرضا سوقندي، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان شمالي با بيان اين كه جشنواره تئاتر رضوي براي استان خراسان شمالي بركات و اثرات فراواني داشته است، يادآور شد: «اين جشنواره از جنبههاي اطلاع رساني، رسانهاي و مطرح شدن استان در سطح كشور و نيز از نظر تحولات و تاثيرگذاريهاي فرهنگي و اجتماعي، تحرك و شادابي و استقبال مردمي بسيار قابل توجه بوده است».
وي مراقبت از ساختار محتوايي و نهادينه كردن اين حركت با پشتوانههاي مطالعاتي و مراقبت از آفتزدگي و سطحيگرايي را مورد تاكيد قرار داد و اشاره كرد: «بايد توجه به محتواي غني و فاخر دغدغه ما در تئاتر رضوي باشد».
جواد آرينمنش، نايب رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، احمد نوريان، معاون اجتماعي شهردار تهران، محمدحسين نيرومند، مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، علياصغر جعفري، مشاور مديركل حوزه رياست سازمان صدا و سيما، حسين پارسايي، رئيس مركز هنرهاي نمايشي، محمد خزايي، دبير جشنواره تئاتر رضوي، محمدرضا سوقندي مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي و دكتر محمدحسين ايمانيخوشخو معاون هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي،
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]