واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رييس ستاد ساماندهي مركز توانبخشي بيماران رواني مزمن:(1) براي حمايت از بيماران رواني پشت نوبتي به 77 ميليارد تومان اعتبار نيازمنديم// وجود 5 هزار بيمار رواني مجهول الهويه
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: رييس ستاد ساماندهي مركز توانبخشي بيماران رواني مزمن با اشاره به پوشش بيش از 33 هزار بيمار رواني مزمن در سازمان گفت: 57 هزار نفر پشت نوبتي در كشور وجود دارد كه براي حمايت اين افراد به 77 ميليارد تومان اعتبار نيازمنديم در حالي كه فقط يك سوم از اين ميزان موجود است.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، دكتر حسين نحوي نژاد در يك نشست مطبوعاتي در خصوص مشكلات و برنامه هاي ستاد ساماندهي بيماران رواني مزمن افزود: كمبودهاي بسياري در رابطه با تخت هاي بيمارستاني اين بيماران داشته و حتي در برخي از موارد هنوز مصوبه هيات وزيران را به كمبود اعتبار در استان ها اجرا نكرده ايم.
وي با اشاره به بند پنج اصل 192 قانون توسعه سوم كه براي اولين بار به بحث بيماران رواني مزمن از سوي سازمان بهزيستي پرداخته شده ادامه داد: بيماران رواني مزمن كساني هستند كه اختلالات هفت گانه روان پريشي را داشته و بعد از سپري شدن دو سال از زمان بيماري و بستري هاي مكرر از نظر اجتماعي دچار مشكل مي شوند.
نحوي نژاد بر اساس تحليلي در سال 80 كه عنوان كرده بود به ازاي هر يك ميليون نفر 300 بيمار رواني مزمن وجود دارد، گفت: اين تحليل بيانگر 21 هزار بيمار در جمعيت 70 ميليوني كشور بود در حاليكه واقعيت ها چيزي به غير از اين آمارها مشاهده مي شد.
وي با اشاره بر ايجاد بانك اطلاعاتي بيماران رواني مزمن در كشور از سال 80 ادامه داد: بر اساس دو بند از قانون اساسي، دولت، وزارت رفاه و بهزيستي بايد از طريق سياستگذاري مراكز غير دولتي نگهداري بيماران رواني مزمن را گسترش دهند كه متاسفانه در تكميل فرايند توانمند سازي و وارد شدن به چرخه بهداشت و درمان رها شده و سپس جذب سازمان مي شود.
نحوي نژاد استفاده از فرصت ها و همكاري هاي اين بخش ملي و بين المللي، آگاه سازي جامعه براي شناخت درست از بيماران، ارتقاي كمي و كيفي ارايه خدمات در مراكز غير دولتي و افزايش ارتباط بيمار با خانواده در روند افزايش مشاركت كه در اكثر موارد قطع شده را از چشم اندازهاي سازمان بيان كرد.
رييس سازمان ساماندهي بيماران رواني مزمن از فعال كردن ستاد مركزي در حوزه توانبخشي سازمان و شبكه جامع خدمات بيماران در سراسر كشور به منظور آگاه شدن از آخرين وضعيت بيماران و مصرف دارويي خبر داد.
وي ارتقاي مراكز توانبخشي را در شهرها كه با مشكلاتي همچون نفوذ تسهيلات بانكي مواجه هستند ناممكن عنوان كرد و افزود: طبق آخرين آمار در سال 86، 143 مركز درمان و توانبخشي در كشور كه داراي مجوز بوده وجود دارد كه از اين تعداد 14 مركز روزانه، 90 مركز شبانه، 18 مركز مراقبت در منزل، پنج مركز اختلالات اوتيسم و 16 مركز جامع كه شامل خدمات در منزل و روزانه بوده است.
نحوي نژاد گفت: سالانه يك هزار و 737 بيمار در مراكز روزانه، شش هزار و 88 نفر در شبانه كه داراي پرونده روانپزشكي، سلامت جسمي و عمومي، مددكاري، روانشناسي و كاردرماني هستند و يك هزار و 856 نفر در منازل و 198 در مراكز اوتيسم نگهداري مي شوند.
وي با اشاره به پوشش 33 هزار بيمار كه با اولويت هاي قضايي تعارض با هنجارها و داشتن خانواده ها با وضعيت بحراني حمايت شدند از وجود پنج هزار بيمار مجهول الهويه نيز كه اطلاعي از وضعيت خود ندارند خبر داد./02 /187/120
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 250]