واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نحوي نژاد:بيش از 35 هزار بيمار رواني مزمن پشت نوبت دريافت خدمات هستند
رئيس ستاد ساماندهي بيماران رواني مزمن بهزيستي گفت: تا پايان سال جاري 55 هزار و 153 نفر از بيماران رواني مزمن تحت پوشش خدمات توانبخشي قرار مي گيرند كه البته حدود 35 هزار و 573 نفر از اين بيماران نيز پشت نوبت براي دريافت خدمات هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر حسين نحوي نژاد در نشست خبري كه صبح امروز در مركز توانبخشي بيماران رواني مزمن طلوع برگزار شد، گفت: در سال 72 بند 5 ماده 192 از قانون برنامه توسعه سوم در رابطه با ساماندهي و توجه به بيماران رواني مطرح و در سال 80 آيين نامه آن تصويب شد.
وي ادامه داد: بر اين اساس سازمان بهزيستي در سال 81 ستاد ساماندهي درمان و توانبخشي بيماران رواني مزمن را تشكيل داد كه اولين اقدام آن رسيدن به تعريف درستي از گروه هدف خود به عنوان بيماران رواني مزمن بود به صورتي كه بيماراني كه دچار اختلالات روان پريشي هستند و 2 سال از بيماري آنها گذشته و دچار مشكلات اجتماعي شده اند جزو جامعه هدف به حساب مي آيند.
رئيس ستاد ساماندهي مراكز توانبخشي بيماران رواني مزمن بهزيستي با اشاره به اينكه بر اساس آمار در سال 80 به ازاي هر يك ميليون نفر، 300 نفر بيمار رواني مزمن وجود داشت ، گفت: ايجاد بانك اطلاعاتي بيماران رواني مزمن از اقدامات مهم ستاد بوده است كه تمامي پرونده هاي اين بيماران در اين بانك قرار گرفته است .
نحوي نژاد با اشاره به اينكه سازمان بهزيستي جدا از مشكلات به تنهايي و با حمايت وزارت رفاه اقدامات را پيگيري كرد، گفت: چشم انداز اصلي اين ستاد اين است كه تمامي بيماران رواني مزمن شناسايي و تحت پوشش كامل خدمات توانبخشي قرار بگيرند تا بتوانند بدون وابستگي به ديگران زندگي كنند.
وي با اشاره به اينكه هدف نهايي اين ستاد بالا بردن سطح توانمندي و كيفيت ارائه خدمات به بيماران رواني مزمن است ، گفت: برنامه ريزي ها به منظور تكميل فرايند توانبخشي بيماران رواني مزمن، گسترش همكاري هاي بين المللي ، ارتقاي كيفيت فرايند خدمات رساني در مراكز غير دولتي و تقويت ارتباط بيماران با خانواده ها از جمله اهداف اصلي اين ستاد بوده است .
رئيس ستاد ساماندهي مراكز توانبخشي بيماران رواني مزمن تصريح كرد: بر اساس آمار سال 86 ، 143 مركز درمان و توانبخشي بيماران رواني در كل كشور مجوز گرفته اند كه از اين بين 14 مركز روزانه ، 90 مركز شبانه روزي ، 16 مركزجامع و 18 مركز مراقبت در منزل است كه البته براي اولين بار 5 مركز اختلالات نافذ رشد نيز ايجاد شده است.
وي ادامه داد: از طرفي بر اساس اين آمار در سال گذشته هزار و 737 نفر از بيماران رواني مزمن از خدمات روزانه ، 6 هزار و 708 نفر از خدمات شبانه روزي ، هزار و 856 نفر از مراكز مراقبت در منزل خدمات دريافت كرده اند.
رئيس ستاد ساماندهي مراكز توانبخشي بيماران رواني مزمن با اشاره به اينكه بر اساس ارزشيابي ها 30 درصد از مراكز شبانه روزي و 50 درصد از مراكز روزانه درجه يك هستند ، عنوان كرد: بر اساس آمار سال 86 ، 33 هزار و 38 نفر از بيماران رواني مزمن از خدمات توانبخشي استفاده كرده اند كه البته 57 هزار و 688 نفر نيز شناسايي شده اما هيچ گونه خدمتي از ما دريافت نكرده اند.
نحوي نژاد با اشاره به اينكه تعاملاتي با قوه قضائيه براي ايجاد مراكز حفاظت شده قضايي انجام گرفته است ، گفت: در حال حاضر 78 درصد از بيماران رواني مزمن تحت پوشش بيمه خدمات درماني هستند كه البته 22 درصد نيز از اين پوشش خارج هستند.
وي در مورد مقدار شهريه مراكز توانبخشي گفت: شهريه در تهران در مراكز شبانه روزي 300 هزار تومان و در مراكز روزانه 110 هزار تومان است كه البته بهزيستي براي مراكز شبانه روزي 150 هزار تومان و براي مراكز روزانه 70 هزار تومان يارانه پرداخت مي كند.
رئيس ستاد ساماندهي مراكز توانبخشي بيماران رواني مزمن افزود: در واقع اگر 77 ميليارد تومان اعتبار وجود داشته باشد بر اساس آن 57 هزار بيماري كه پشت نوبت براي دريافت خدمات هستند تحت پوشش قرار مي گيرند.
نحوي نژاد ادامه داد: در سال 87 بر اساس اعتباراتي كه براي سازمان قطعي شده است 8 هزار و 194 بيمار رواني مزمن به مراكز مراقبت در منزل ، يك هزار و 737 نفر به مراكز روزانه ، 198 نفر به مراكز اختلالات نافذ رشد اضافه شده اند كه بر اين اساس تعداد بيماران مزمن رواني در مراكز مراقبت در منزل به ده هزار نفر، در مراكز روزانه به دو هزار و 820 نفر ، در مراكز اختلالات نافذ رشد به 198 نفر و مراكز شبانه روزي به 7 هزار و 91 نفر مي رسد.
وي افزود: از طرفي براي اولين بار27 كارگاه حرفه آموزي خاص در 27 استان كشور راه اندازي شده است كه هزار و 300 نفر جذب اين كارگاه شده اند.
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]