واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: پدرو مادرهاي امروزي شايد تصور كنند، بايد براي فرزندانشان اسباببازيهاي خيلي پيچيده و خاص بخرند تا ضريب هوشي (IQ) آنها را بالا ببرند اما تا به حال هيچ محققي اثبات نكرده، چنين اسباببازيهايي تاثير چشمگيرتري را نسبتبه انواع ساده و اصلي دارندبازي براي بچههاي كوچك هم يك سرگرمي است و هم عاملي موثر در كمك به رشد و تكامل آنها. كودكان با بازي كردن، دنياي پيرامون خود را جستوجو ميكنند و چيزهايي از قبيل دويدن، خزيدن، ساختن، آواز، نقاشي، دوستيابي و صحبت، دفاع از خود، اعتمادبهنفس و... را ياد ميگيرند. اما آيا توجه كردهايد كه معمولا توجه كودكان بيشتر به اسباببازيهاي ساده و اصيل جلب ميشود؟ مثلا توپ يا مكعبهاي چوبي؟ پدرو مادرهاي امروزي شايد تصور كنند، بايد براي فرزندانشان اسباببازيهاي خيلي پيچيده و خاص بخرند تا ضريب هوشي (IQ) آنها را بالا ببرند اما تا به حال هيچ محققي اثبات نكرده كه چنين اسباببازيهايي تاثير چشمگيرتري را نسبتبه انواع ساده و اصلي دارند. اسباببازيهاي معمولي بهرغم سادگي، كاربرد بسيار زيادي دارند و ميشود با آنها بازيهاي متنوع و خلاقانهتري را انجام داد. اسباببازيهاي الكترونيكي از بچه ميخواهند تا فرمانهايي بهخصوص را به آنها دهد اما اسباببازيهاي ساده و معمولي دستورالعمل ندارند و كودك ميتواند هر جور كه دلش ميخواهد با آن سرگرم شود.
اصالت اسباببازي
به زمان مادر و پدربزرگها كه نيمنگاهي بيندازيم، يك بچه بايد خيلي خوشبخت ميبود تا قوم و خويشي از سفري دور و دراز برايش يك دست لوازم بازي گِلي سوغات آورد. قديميها با سنگ، خردههاي پارچه، تكههاي چوب و فلز سرگرم ميشدند. زمان ما اوضاع بهتر بود؛ عروسكهاي خوشگل، ماشينهاي سواري و سنگين و كوچولو، انواع لوازم منزل و ابزار فني به اندازههاي كوچك و.... اما بچههاي هزاره سوم از شكم مادرشان به دنياي اسباببازي شيرجه زدهاند؛ تنوع اجناس و محدوده گسترده قيمت فروشگاههاي اسباببازي دست مامان و باباها را باز گذاشتهاند. واقعا نميشود دست بچه را گرفت و به اسباببازي فروشي برد و با خيال راحت و بدون وسواس يك قلم جنس خريد. ما كه ديگر از آب و گل درآمدهايم، همهاش بهخودمان ميگوييم: «كاشكي اون يكي رو خريده بودم»، چه برسد به بچههاي نيم وجبي. اما با تمام زرقوبرق و تكنولوژي اسباببازيهاي جديد، آن قديميهاي ساده هنوز مقاوماند و منزلت خودشان را از دست ندادهاند؛ متخصصان هم با اسبابهاي اصيل قديمي موافقترند. مطمئن باشيد، كوچولوي شما يك توپ گرد خوشرنگ را با 100 تا اسباب بازي جديد عجيب غريب عوض نميكند. هنر شماست كه با همان چند نوع وسيله ساده، بازيهايي جذاب و آموزنده را به فرزندتان ياد دهيد.
توپ
6 ماهگي: كودك مشتاقانه به توپ خيره ميشود، خوشش ميآيد به توپ رنگياي كه در اختيارش قرار دادهايد، دست بزند و حسش كند، پس بهتر است توپي بخريد كه هم رنگ جذابي داشته باشد و هم جنس نرمي.
12 ماهگي: ميتواند روي زمين بنشيند، توپ را به سمت شما قل بدهد و كلي لذت ببرد، تازه ممكن است بتواند آن را پرتاب كند البته نه به هدف خاصي! او عاشق توپ قلقلياش است.
18 ماهگي: به ليگ قهرماني نوپايتان خوش آمديد؛ فوتباليست كوچولوي شما با توپ قلقلي رنگارنگش رفيق شده و از اينكه ميتواند با توپ بازي توجه شما را بهخود جلب كند، ذوق زده ميشود.
2 سالگي: ديگر ميتواند توپ را با پا شوت كند.
3 سالگي: وقتش است براي قهرمان كوچكتان يك توپ بزرگتر بخريد، برخي نوپايان حتي ميتوانند توپ را گل كنند.
ايمني فراموش نشود اينكه فرزندتان كوچك است، دليل نميشود كه برايش توپ خيلي كوچك بخريد؛ توپهايي در حد توپ تخممرغي ممكن است فرزندتان را خفه كنند، از خريدن توپهاي سنگين ورزشي هم اجتناب كنيد؛ به اسباب بازي فروشي برويد و توپي ساده و خوشرنگ براي كوچولويتان بخريد.
رفيقش را نشانش دهيد از 18 ماهگي به بعد فرزندتان ميتواند دنياي پيرامونش را بشناسد، بنابراين اگر جسم گردي شبيه توپ دورش بود يا در نقاشيهاي كتابش وجود داشت، حتما نشانش دهيد و عكسالعمل او را ببينيد و تشويقش كنيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]