واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: کاوشگر "سپیده دم" به مقصد رسید/ آغاز اودیسه رصد اخترواره "وستا"کاوشگر "داون" (سپیده دم) ناسا 16 جولای (25 تیر) به اخترواره "وستا" واقع در کمربند سیارکی میان مریخ و مشتری رسید تا رصدهای خود را درباره تاریخچه منظومه خورشید آغاز کند.به گزارش خبرگزاری مهر، تقریباً پس از یک مسافرت 4 ساله و پیمودن یک مسیر 2.7 میلیارد کیلومتری، سرانجام کاوشگر "داون" (سپیده دم) ناسا به اولین هدف خود یعنی اخترواره "وستا" رسید و رصدهای خود را آغاز کرد. این رصدها تا جولای 2012 ادامه می یابند.
تاریخچه کشف سیارک "وستا"
در مارس 1807 یک منجم آلمانی به نام "هانریش اولبرز" اخترواره (سیارک) "وستا" را همانند یک نقطه نورانی در آسمان کشف کرد. اکنون پس از حدود 204 سال، دستگاهی که به دست انسان ساخته شده خود را به این اخترواره رسانده است. قطر وستا بیش از 500 کیلومتر و جرم آن حدود 12 درصد جرم تمام اجرام سیارکی است که در کمربند اصلی سیارکهای فاصله مریخ تا مشتری حضور دارند.
به نوشته لاستمپا، از آنجا که این جرم آسمانی بسیار متراکم است و در حدود 4.5 میلیارد سال قبل در زمان تشکیل سیاره های بزرگ به وجود آمده، به عنوان یک "سیاره نخستین" شناخته می شود. بیشتر سطح این سیارک برپایه رصدهای زمینی از ماده بازالت با قدمت 4 میلیارد سال پوشیده است و حفره هایی که در روی آن دیده می شوند حاصل برخورد سایر اجرام کیهانی به "وستا" هستند. ..
همانند سیارات، درون وستا از حجم متناسبی از عناصر رادیواکتیو تشکیل شده است که با مت***** شدن، گرما آزاد می کنند و اجازه می دهند که عناصر سبکتر به لایه های سطحی تر برسند.
فرایند تفکیک عناصر در این سیارک از یک ساختار لایه لایه پوست پیازی برخوردار است به طوریکه تجمع عناصر سنگین تر در هسته و تراکم عناصر سبکتر در سطح این اخترواره بیشتر است.
"وستا" به شکل یک کره پهن است که هر 5 هزار و 342 ساعت یکبار به دور مدار خود می چرخد. دمای سطح این سیارک با خورشید در حالت سمت الراس (تابش قائم) 20- درجه و در قطبهای زمستانی 190- درجه سانتیگراد است.
تصاویری از وستا که توسط تلسکوپ فضایی هابل و کاوشگر داون گرفته شده است
جزئیاتی از کاوشگر Dawn
به نوشته یونیورس تودی، جولای (25 تیر)، کاوشگر "سپیده دم" (Dawn ) زمانی که در فاصله 16 هزار کیلومتری از سطح این اخترواره قرار گرفت جذب نیروی گرانش آن شد. اولین نتایج غیرمنتظره از بررسیهای اولیه وستا نشان می دهد که یک حفره بسیار عظیم به قطر 460 کیلومتر واقع در منطقه قطب جنوب این سیارک وجود دارد.
"اودیسه سپیده دم" از 27 سپتامبر 2007 و با پرتاب این کاوشگر از پایگاه کیپ کارناوال همراه با موشک "دلتا" آغاز شد. این کاوشگر مجهز به سه موتور یونی است که ارائه یک نیرو محرکه کوچک برای زمانهای طولانی را تضمین می کنند.
بنابراین، عملیات نزدیک شدن به وستا بسیار آهسته بوده و به جای حرکت مداری نوع کلاسیک، با یک حرکت مارپیچ تا فاصله حداقل 200 کیلومتر انجام می شود.
در ادامه سفر "داون" به سمت سیارک "سرس" (Ceres ) این حرکت مارپیچ در یک مسیر وارونه تکرار می شود. ..
موقعیت گرافیکی کاوشگر داون در مدار وستا
سیارک "سرس" که در سال 1801 کشف شد دومین هدف ماموریت "داون" است. "سرس" پیش از این در گروه سیارکها جای داشت اما به دلیل اینکه قطر این جرم آسمانی هزار کیلومتر است اکنون به عنوان یک "سیاره کوتوله" شناخته می شود.
"داون" اولین کاوشگر در تاریخ اکتشافات منظومه خورشیدی است که در اطراف دو جرم آسمانی خواهد گشت.
اطلاعاتی که این کاوشگر در طول ماموریت خود جمع آوری خواهد کرد به درک شرایط منظومه خورشیدی در اولین فازهای تشکیل کمک خواهد کرد.
یکی از مهمترین دستگاههایی که بر روی این کاوشگر نصب شده اند یک طیف سنج پیشرفته با عنوان Vir-Ms (طیف سنج نقشه برداری نور مرئی- مادون قرمز) است که در نور مرئی و در طیف نزدیک به مادون قرمز برای نقشه برداری و تصویربرداری از سطوح این دو جرم آسمانی به کار خواهد رفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 360]