واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: تحليل روزنامه اينديپندنت از سفر ساركوزي به مسكوديپلماسي فرانسوي در كاخ كرملين
تهران- خبرگزاري كار ايران
«نيكلا ساركوزي» رئيسجمهوري فرانسه با سفر به مسكو با وظيفه سنگيني روبهرو شد و آن ترميم پل روابط غرب و شرقي است؛ پلي كه در جريان حمله اخير روسيه به گرجستان شكسته است.
به گزارش"ايلنا"، روزنامه اينديپندنت نوشت: اكنون پس از گذشت يك ماه از حمله نافرجام گرجستان به منطقه جداييطلب اوستياي جنوبي، ساركوزي در قامت رئيس اتحاديه اروپا مجبور است، روسيه را ترغيب كند تا به قرارداد آتشبس شش مادهاي خود با گرجستان پايبند باشد. پايبندي كه نتيجه آن خروج كامل نيروهاي روسي از گرجستان، موافقت مسكو با حضور ناظران بينالمللي غيرنظامي در منطقه و بازگشت مردان كرملين به پاي ميز مذاكره با تفليس است.
چنين به نظر ميرسد كه پس از حمله روسيه به گرجستان، سفر «ديك چني» معاون اول رئيسجمهوري آمريكا و «ديويد ميليبند» وزير خارجه و «ديويدكامرون» رهبر حزب «محافظهكار» انگليس، طعم شيرين پيروزي در اين نبرد را به كام دولتمردان روسيه تلخ كرد؛ چرا كه اين رفتوآمدها حدس و گمانها را در مورد تنبيه مسكو در اذهان همگان قوت ميبخشد.
البته تمامي اين گفتوگوها و چنگ و دندان نشان دادنهاي توخالي ميان غرب و روسيه براي گرجستان كه بيصبرانه منتظر خروج نيروهاي روسي از خاك خود و همچنان بازگرداندن مناطق جداييطلب خود است، سود چنداني ندارد. در واقع روسيه با به رسميتشناختن استقلال مناطق جداييطلب اوستياي جنوبي و آبخازيا با تحركات ضدروسي غرب مقابله به مثل كرد و حال ساركوزي با فاصله گرفتن از انگليس همپيمان خود، بايد مهارتهاي ديپلماتيك خود را به نمايش بگذارد، او در تلاش است تا به مردان كاخ كرملين ثابت كند كه اتحاديه اروپا بدون فكر از سياستهاي واشنگتن در قفقاز حمايت نميكند و همزمان مجبور است تا به سران مسكو يادآوري كند كه اروپا اقدام روسيه را در به رسميت شناختن استقلال مناطق جداييطلب نپذيرفته و كرملين نميتواند با يكي پنداشتن شرايط اوستياي جنوبي با 70 هزار جمعيت و كوزوو با بيش از دو ميليون تن عمل كند.
بهترين سناريوي كه در نتيجه سفر ساركوزي به مسكو ميتواند در نظر گرفت، اين است كه دو طرف با پذيرش شرايط واقعي منطقه تصميمگيري منطقي داشته باشند؛ واقعيتهايي از قبيل اينكه اروپا نخواهد توانست تا روسيه را از منطقه اوستياي جنوبي خارج كند، بلكه رهبران اروپايي بايد روسيه را ترغيب كنند تا از خاك گرجستان خارج شود و روسيه نيز نياز دارد تا با در نظر گرفتن شرايط اين برابر اين واقعيت را درك كند كه باقي ماندن در گرجستان ميتواند دايره قضايي بينالملل را بيش از پيش بر آنان تنگ كند.
پايان پيام
كد خبر: 444717
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]