واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مروري بر رهنمودهاي مقام معظم رهبري در ديدار با اعضاء مجلس خبرگان سخت افزار و نرم افزار نظام اسلامي در منظر حضرت آيت الله خامنه اي
خبرگزاري جمهوري اسلامي(ايرنا)- گروه پژوهش هاي خبري-محمد خواجويي: سخنان رهبر فرزانه انقلاب اسلامي در ديداربا اعضاء مجلس خبرگان رهبري حاوي محورهاي استراتژيكي است كه بازخواني و تحليل آن براي تداوم انقلاب اسلامي ضرورت دارد كه در اينجا به گوشه هايي از بيانات رهبر عزيزمان مي پردازيم:
"عدالتخواهي ، استقلال و آزادي به معناي حقيقي كلمه ، استكبار ستيزي و منفعل نشدن در مقابل دشمن ، مردم گرايي ، مستضعف نوازي و گرايش به طبقات محروم ، و پرهيز از اسراف و زندگي اشرافي گري جزو مباني انقلاب اسلامي هستند كه به هيچ وجه نبايد تغيير كنند."
از بيانات رهبر فرزانه و مجاهد انقلاب اسلامي در ديدار با اعضاء مجلس خبرگان رهبري
از بيست و دوم بهمن 57 كه آخرين برگ از عمر رژيم شاهنشاهي ورق خورد و دودمان پهلوي به دست قضاوت تاريخ سپرده شد و انقلاب اسلامي با فروپاشيدن آن رژيم، نظام جمهوري اسلامي را برپا ساخت تا كنون، انقلاب اسلامي همواره مورد توجه بسياري از متفكران بوده است و آن را از زواياي مختلف فلسفي، سياسي، تاريخي و ... بررسي كرده اند.لذا دريافت ماهيت و خصايص اين انقلاب در بازشناسايي آن و عمر 30 ساله اش اهميت بسزايي دارد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي حضرت آيت الله سيد علي خامنه اي روز دوشنبه در ديدار با اعضاي مجلس خبرگان رهبري به بررسي و تبيين شاخص هاي اصلي انقلاب اسلامي پرداختند.ايشان فرمودند:"عدالتخواهي ، استقلال و آزادي به معناي حقيقي كلمه ، استكبار ستيزي و منفعل نشدن در مقابل دشمن ، مردم گرايي ، مستضعف نوازي و گرايش به طبقات محروم ، و پرهيز از اسراف و زندگي اشرافي گري جزو مباني انقلاب اسلامي هستند كه به هيچ وجه نبايد تغيير كنند."
انقلاب اسلامي از همان بدو پيدايش تا پيروزي اش با ارايه يك گفتمان نو راه خود را از ديگر نظام هاي سياسي حاكم در جهان جدا كرد. انقلاب اسلامي با اين تفكر و اعتقاد شكل گرفت كه اسلام تنها مكتب جامع و توحيدي است كه با برخورداري از طرح كاملي براي زندگي بشر، تضمين كننده عدالت، صلح، امنيت، آزادي و ارتقاي معنوي انسان مي باشد. اين شاخص را مي توان در ماهيت انقلاب اسلامي و روند مبارزات مردم مسلمان ايران از ابتداي نهضت امام خميني(ره) تا پيروزي انقلاب اسلامي به وضوح مشاهده نمود. به بيان ديگر مردم وضع مطلوب خود را در شعارهاي انقلاب و در قالب جمهوري اسلامي و نظام اسلامي بيان كردند.
اين بدان معني است كه مبارزه با ستم و تلاش براي استقرار عدل و قسط نيز از اعتقادات يك فرد مسلمان در جهان بيني توحيدي به حساب مي آيد. فقدان حركت سياسي و جدايي او از حزب الله و جندالله و جهاد في سبيل الله و خارج شدن از اصول و مسير اصلي انقلاب اسلامي در واقع به معني بي محتوا شدن و تهي شدن از هويت اسلامي و عزلت از جايگاه خويش است.
انقلاب اسلامي كه تجلي آن در نظام جمهوري اسلامي است در طول ساليان گذشته مسير پرفراز و نشيبي را سپري كرده است و در مواجهه با تندبادهاي شديد داخلي و خارجي قرار گرفته است. اما عامل اصلي ايستادگي انقلاب اسلامي حركت در چارچوب اصول و اهداف اوليه اي است كه در كلام رهبر معظم نيز وجود داشت.
حضرت آيت الله خامنه اي ، اعتبار و اصالت مباني انقلاب اسلامي را به دليل بر گرفته شدن آنها
از متن قرآن و منطق اسلام دانستند و افزودند : "دشمنان نظام اسلامي در طول 30 سال گذشته همواره تلاش كرده اند تا مباني انقلاب اسلامي را زير سوال ببرند و علت برخي مشكلات كشور را ،تأكيد بر اين اصول بدانند."
اما سوالي كه در اينجا مطرح مي شود اين است كه ما چگونه حافظ انقلاب اسلامي و ثمره آن جمهوري اسلامي باشيم.
رهبر معظم انقلاب در سخنان اخير خود شرطهاي لازم و كافي حفظ نظام اسلامي را برشمردند. رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به شكل قانوني و رسمي نظام اسلامي در چارچوب قانون اساسي افزودند: "اين شكل قانوني شامل بخشهاي مختلف رسمي و قانوني نظام است و حداقلِ شرطِ حفظِ نظام اسلامي ، حفظ اين شكل قانوني است اما اين مساله شرطِ لازم، ولي غير كافي است."
حضرت آيت الله خامنه اي شرطِ كافي حفظِ نظام اسلامي را حفظ و تقويت محتوا و اصول اساسي نظام اسلامي برشمردند و خاطرنشان كردند: "اگر به محتوا و اصول توجه نشود ممكن است در زير پوستِ شكلِ رسمي نظام، تغييرات تدريجي و بي سر و صدايي اتفاق بيفتد و نظام اسلامي را به سمتِ انحراف بكشاند كه در برخي مواقع، خواص هم متوجه اين انحراف تدريجي نمي شوند."
ايشان شكلِ رسمي نظام اسلامي را بخش سخت افزاري نظام دانستند و افزودند: "بخشهاي نرم افزاري نظام اسلامي كه در واقع همان جهت گيري هاي فكري، شاخص هاي اصلي و شعارهاي بنيادين انقلاب است، مهمترين مساله براي حفظ نظام است."
تاكيد رهبر معظم انقلاب به توجه همزمان به بخش سخت افزاري و نرم افزاري از آن جهت است كه انـقلابها و نهضتها همانند پديده هاى ديگر ممكن است دچار آفت زدگى شـوند. آفات انقلاب با چهره هاى گوناگون و متفاوت ظاهر مى شوند و ممكن است كه بصورت نامحسوس و خزنده جامعه انقلابى را تحت نفوذ و تاثير خود قرار داده و خسارات خود را با خالى كردن انقلاب از مـحتواى اصلى و درونى آن وارد نمايند. لذا وظيفه همه ما اين است كه از آفـات پـيشگيرى نماييم و يا اگر احـيانا نفوذ كـرد كـه مى كنند با وسايلى كه در اختيار داريم آفـت زدأيى نـماييم.كوچكترين سهل انگاري در اين زمينه قطعا موجب خواهد شد كه نـهضت عـقيم بماند و يا تبديل به سد خود خواهد شدكه آنگاه اثر معكوس خواهد بخشيد.
نفوذ فرصت طلبها، نفوذ انديشه هاى بيگانه، رجعت تدريجى به ارزشهاى فرهنگى طرد شده، خستگى نيروهاى انقلابى و از دست دادن روحيه انقلابى، كناره گيرى و انزوا، اختلاف، تخلف از اوامر رهبر، ابهام طرحهاى آينده، خود باختگى، ناآگاهى و عدم توجه به حيله ها و نقشه هاى ضدانقلاب، ناتمام گذاشتن انقلاب و بازگشت از معنويت تنها بخشي از آفاتي است كه در صورت عدم هوشياري نيروهاي انقلابي، انقلاب اسلامي به آنها دچار خواهد شد.
لذا بنابر فرمايشات مقام معظم رهبري آنچه كه در برهه اخير براي همه ما مهم و فصل الخطاب است، ادامه راه اصيل و اصولي انقلاب اسلامي و تاكيد بر همان اصول اوليه انقلاب است.
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]