واضح آرشیو وب فارسی:مهر: صدقيان در گفتگو با مهر:شرط بندي بر جدايي سوريه از ايران بسيار دشوار است
خبرگزاري مهر- گروه بين الملل :رئيس مركز عربي مطالعات ايران و تحليلگر مسائل خاورميانه تاكيد كرد هيچ كس نمي تواند بر دوري و قطع ارتباط سوريه از جمهوري اسلامي ايران شرط بندي كند و تصور دور شدن دمشق از تهران، بسيار دشوار است.
به گزارش خبرگزاري مهر، دور پنجم مذاكرات غير مستقيم سوريه و رژيم صهيونيستي قرار است هجدهم و نوزدهم سپتامبر(28 و 29 شهريور) با ميانجيگيري تركيه برگزار شود.
"محمد صالح صدقيان" رئيس مركز عربي مطالعات ايران درباره روند مذاكرات غير مستقيم سوريه و رژيم صهيونيستي و آينده ائتلاف دمشق-تهران-مقاومت فلسطين و لبنان و اينكه آيا اين مذاكرات جدي است يا تاكتيكي به مهر گفت : من معتقدم مذاكرات سوريه و اسرائيل، مذاكراتي جدي است، نه تاكتيكي،زيرا سوري ها در زمان حافظ اسد فقيد چنين مذاكراتي را با اسحاق رابين نخست وزير اسبق اسرائيل تجربه كردند، اما اسرائيلي ها در آن مذاكرات به دنبال ترور رابين،از آنچه رابين به دست آورد، عقب نشيني كردند و از تعهدات خود در قبال سوريه شانه خالي كردند.
وي افزود : سوريه مي خواهد ثابت كند، در اين زمينه جدي است، اما مشكل مربوط به سوريه نيست، بلكه مشكل از اسرائيل است.طرف اسرائيلي چگونه مي خواهد با اين مذاكرات تعامل كند، به اعتقاد من زمان حاضر با زمان حافظ اسد فرق مي كند، اكنون اسرائيلي ها ضعيف تر از مرحله گذشته هستند؛ در نتيجه شروط مذاكرات به نفع مذاكره كننده سوري است نه اسرائيلي و به اعتقاد من سوري ها در اين مرحله همانگونه كه تصريح كرده اند در باز كردن كانالهاي مستقيم گفتگو با اسرائيل براي آزادي بلندي هاي جولان جدي هستند.
صدقيان درباره اينكه رژيم اسرائيل پيش شرطهايي را در برابر سوريه قرار داده است از جمله پايان ائتلاف با ايران و قطع حمايت از مقاومت فلسطين و لبنان، اظهار داشت : من معتقدم شرط بستن بر دوري سوريه از ايران، شرط بندي بسيار دشوار است و تصور اينكه سوريه به همين راحتي از ايران دور شود، آسان نيست.
رئيس مركز عربي مطالعات ايران افزود : روابط سوريه و ايران، روابط يك روز يا يك شب نيست، بلكه روابط طولاني كه سابقه آن به پيش از پيروزي انقلاب اسلامي برمي گردد، در نتيجه هيچ كس نمي تواند بر پايان روابط سوريه و ايران شرط بندي كند، اما من معتقدم سوريه هرگز تا زماني كه بحرانهاي مرتبط به خود را حل نكند، هيچ توافقنامه اي با اسرائيلي ها امضا نخواهد كرد كه اين بحرانها شامل موضوع هسته اي ايران با توجه به روابط دمشق با تهران، پرونده لبنان و عراق ، تا زماني كه اين سه پرونده حل نشود، سوريه هيچ توافقنامه اي با اسرائيل امضا نخواهد كرد.
صدقيان درباره اين سؤال كه در صورت پافشاري رژيم اسرائيل بر اين پيش شرطها به ويژه قطع ارتباط سوريه با ايران، وضعيت چگونه خواهد بود؟ به مهر گفت : موفقيت مذاكرات سوريه و اسرائيل تنها در صورت حل اين سه پرونده امكان دارد و سوري ها آخرين طرف عربي خواهند بود كه توافقنامه صلح با اسرائيلي ها امضا خواهند كرد.
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]