واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حدادعادل:آيتالله طالقاني نماز جمعه را احيا كرد
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با تأكيد بر اينكه آيتالله طالقاني به عنوان متفكري قرآنمحور ، راه خود را در حمايت از انقلاب و همراهي با امام لحظهاي گم نكرد، گفت: طالقاني سنت سياسي و اجتماعي فراموششده نماز جمعه را احيا كرد .
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر علامعلي حداد عادل رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در مراسم گراميداشت آيت الله طالقاني در مسجد هدايت تهران گفت: آيت الله طالقاني در تمام عمر در جهت تبليغ و ابلاغ رسالت و پيام الهي فعاليت كرد ، وي با شجاعت مثال زدني و نمونه، تنها از خدا مي ترسيد .
حداد در ادامه با اشاره به اينكه مسجد هدايت نزديك به 30 سال پايگاه مبارزاتي آيت الله طالقاني بود، يادآور شد: اين مسجد ، در تاريخ انقلاب اسلامي ايران يك مسجد معمولي نيست كه از كنار آن به سادگي بگذريم، هر مورخي كه بخواهد تاريخ انقلاب را تدوين كند بايد به اين مسجد و تأثير آن در روشنگري افكار عمومي توجه داشته باشد .
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با تأكيد بر اينكه 70 سال زندگي پرفراز و نشيب مرحوم طالقاني را نمي توان در چند جمله خلاصه كرد، به شرح مختصري از موقعيت خانوادگي و سير تحصيل علمي و معنوي آيت الله طالقاني در ايران و نجف پرداخت .
حداد عادل همچنين شرحي از مبارزات سياسي آيت الله طالقاني ارائه كرد و گفت: مرحوم طالقاني در سال 1318 براي اولين بار خشم خويش را نسبت به رژيم و دستگاه حكومتي، با دادن يك اعلاميه در رابطه با كشف حجاب ابراز كرد و در پي آن دستگير و زنداني شد كه همين دستگيري سرآغاز حبسهاي پياپي وي بود تا اينكه هشتم آبان 1357 با انقلاب ايران از زندان آزاد شد .
وي در ادامه از فعاليتهاي آيت الله طالقاني بعد از پيروزي انقلاب گفت و افزود: مرحوم طالقاني به دليل درك خطر ماركسيسم، كمونيسم و بي ديني و همچنين از دست رفتن جوانها، سال 1321 جلسات بحث قرآن را آغاز كرد . تشكيل انجمن اسلامي و كانون اسلام، نقش فعال در ملي شدن صنعت نفت در كنار آيت الله كاشاني و دكتر مصدق، تلاش براي رهايي نواب صفوي از اعدام و تشكيل نهضت آزادي برخي از فعاليتهاي ارزشمند وي در جريان سازندگي ايران اسلامي بود.
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با تأكيد بر اينكه آيت الله طالقاني توجه ويژه اي به قرآن داشت، افزود: وي تشخيص داد كه قرآن را بايد به متن زندگي آورد و نبايد تنها كتابي تشريفاتي باشد، چرا كه معتقد بود قرآن تمدن اسلامي را ساخته است، در همين راستا در مسجد هدايت جلسات تفسير قرآن داشت و "پرتوي از قرآن" نيز يادگار ايشان است كه بسياري از آن بهره مند شده اند .
وي با اشاره به اينكه مرحوم طالقاني متفكري قرآن محور بود، گفت: وي تلاش بسياري براي آشنايي نسل جوان با قرآن و همچنين نهج البلاغه داشت .
حداد عادل نگاه جامع آيت الله طالقاني به اسلام را از ويژگيهاي بارز آن مرحوم اعلام كرد و يادآورشد: وي به سرنوشت امت اسلام توجه داشت و فكر آن مرحوم تنها محدود به تهران، طالقان، قم و نجف نبود ، وي امت اسلامي را به عنوان يك امت يكپارچه در نظر داشت به طوري كه آن زمان مردم فلسطين و رنج آنها مورد توجه آيت الله طالقاني بود و فعاليتهايي نيز براي رهايي آنها داشت .
وي حساس بودن به رنج مردم و تلاش براي برقراري عدالت اسلامي را از ديگر ويژگيهاي بارز آيت الله طالقاني عنوان و تأكيد كرد: مرحوم طالقاني تأكيد داشت كه مردم بايد در سرنوشت خود نقش داشته باشند .
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي فعاليت براي برقراري ارتباط مؤثر ميان حوزه و دانشگاه را از ديگر اقدامات ارزشمند و سازنده آيت الله طالقاني خواند و افزود: رضا خان تلاش مي كرد مردم را نسبت به روحانيت بدبين كند اما طالقاني باطل كننده اين تبليغات بود، وي مردم را به روحانيت خوش بين و نسل جوان را جذب اسلام كرد .
وي در ادامه پيام امام خميني(ره) براي آزادي مرحوم طالقاني و جواب آيت الله طالقاني به امام را يادآور شد .
حدادعادل تصريح كرد: آيت الله طالقاني با وجود جريانهاي مختلفي كه تلاش مي كردند با نزديكي به وي، به اهداف منفي خود رسيده و از اين نزديكي سوء استفاده كنند، با هوشياري و بيداري در عين محبت به عموم براي هدايت، راه خود را در حمايت از انقلاب و همراهي با امام لحظه اي گم نكرد .
رئيس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: مرحوم طالقاني نماز جمعه را به عنوان يك سنت سياسي - اجتماعي فراموش شده ، احيا كرد.
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]