واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: خوش چهره در جمع جوانان جامعه اسلامي مهندسين: طرح تحول اقتصادي، منطق اقتصادي ندارد //ارزيابي عدالت با شعار و حرف نيست
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: خوش چهره طرح تحول اقتصادي را فاقد منطق اقتصادي دانست و اظهار داشت: اين طرح منطقي سياسي و تبليغاتي دارد.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، دكتر محمد خوش چهره شب گذشته در جمع جوانان جامعه اسلامي مهندسي با بيان اينكه جا افتادن فضاي نقد در ارتباط با طرح تحول اقتصادي و بيان ابراز نگراني ها بجاست و بايد به فال نيك گرفته شود اظهار داشت: به لحاظ ديدگاه ميان نمايندگان مجلس هفتم و هشتم با دولت نهم در هدف ها بلكه در روش و تاكتيك ها تفاوت اساسي وجود دارد.
وي افزود: صرفنظر از شعارهاي رييس جمهور به لحاظ اينكه مثلا احمدي نژاد شعارها را مصادره كرده يا به آنها باور دارد و اينكه اگر باور دارد اين باور سطحي و يا عميق است، آنچه كه مطرح شده عمق آرمان هاي امام، انقلاب و رهبري است كه به ميدان آمده.
نماينده تهران در مجلس هفتم با بيان اينكه من آن اندازه كه نگران اين دولت و مجلس هستم نگران دولت ها و مجلس هاي قبلي نبوده ام تصريح كرد: چرا كه در صورت شكست شعارهاي اين دولت، نظام به ناكارآمدي متهم مي شود.
خوش چهره با اشاره به موضوع اشتغال، رونق آن را در گرو رونق توليد دانست و تاكيد كرد: هرگز اشتغال با وام حل نمي شود بلكه بايد موانع توليد برداشته شده و به توليد ملي توجه بيشتري شود.
وي تصريح كرد: پروژه اي عمل كردن نتيجه نمي دهد بلكه بايد برنامه و پلان داشته باشيم.
خوش چهره به طرح هاي زود بازده اشاره و افزود: به اين طرح ها بايد به عنوان ابزار و نه هدف و به عنوان بخشي از مجموعه سياست هايي كه در قالب پكيج ارايه مي شود نگاه كرد و در غير اين صورت چنان مي شود كه اتفاق افتاده و تنها نتيجه آن بالا رفتن معوقات و با چالش مواجه شدن بانك ها خواهد بود.
وي ادامه داد: همچنان مدافع سرسخت شعارها و آرمان هاي مطرح شده هستيم ولي قطعا بعضي از اين سياست ها به اين اهداف و شعارها منجر نمي شود.
خوش چهره درخصوص مساله مسكن خاطرنشان كرد: نگاه امام به مسكن نگاهي استراتژيك بود و ايشان بلافاصله بعد از ورود به كشور جريان ذاقه نشيني و كپر نشيني را رصد كرده و بعد از كميته انقلاب نهاد بنياد مسكن و حساب 100 امام را تاسيس كردند و اين موضوع ادامه داشت تا زمان جنگ.
وي با بيان اينكه از وضعيت خاص زمان جنگ كه بگذريم همواره همه دولت ها فاقد راهبرد در اين زمينه بودند گفت: ارزيابي عدالت با شعار و حرف نيست بلكه شاخص دارد و مهمترين شاخص آن مسكن است.
اين اقتصاددان با اشاره به اينكه در وضعيت كنوني 60 تا 65 درصد درآمد افراد خرج مسكن مي شود كه اين موضوع استاندارد نيست تصريح كرد: استاندارد آن در دنيا 20 درصد است كه البته مقصر آن شوراي شهر، شهرداري، مجلس و دولت هستند.
وي افزود: بالا رفتن زمين و مسكن ارزش افزوده كاذب است و آنچه كه به عنوان شعار مافيا داده مي شود يك جريان سازمان يافته در بخش مسكن نيست بلكه فقدان نظارت به اين مساله دامن مي زند.
نماينده مجلس هفتم با بيان اينكه هر نسخه اي در ارتباط با معضل مسكن يك پكيج است اظهار داشت: رشد مسكن در نواحي محدودي از مناطق يك، دو و سه تهران است كه سپس ضريب مي خورد و به مناطق ديگر نيز سرايت مي كند و از تهران به شهرها و شهرستان هاي ديگر نيز منتقل مي شود كه براي جلوگيري از آن جلوي سوداگري گرفته شود و حضور پررنگ دولت در تامين مسكن كه مكانيزم و استاندارد هاي خود را دارد راه حل ديگري براي اين مساله است.
اين اقتصاددان با اشاره به مناظره اي با محمدرضا خاتمي و نهايت بهره برداري از نقصان ها كه توسط جريان اصلاح طلب مي شود اشاره و تاكيد كرد: جبهه مشاركت قطعا يك جريان برانداز بوده كه همواره روي خطوط قرمز نظام پاگذاشته است.
خوش چهره ادامه داد: عليرغم انتقاداتي كه به برنامه پنج ساله داريم به هر حال اين برنامه قانون است و تاكيد رهبري هم احترام به اين قانون است.
وي با اشاره به بحث بيماري هلندي كه در مقطعي از مجلس هفتم مطرح شد به مخالفت خود با اولين لايحه اي كه دولت در اولين سال استقرار خود داده بود اشاره و افزود: سه برابر شدن پول درخواستي نسبت به آخرين لايحه اي كه دولت اصلاحات داده بود بدعت، تورم زا و خلاف قانون مي دانيم و موفقيت دولت ها در اتخاذ سياست هاي عالمانه و نه وصل شدن به پول است.
وي افزود: حكايت چنين رفتاري مشابه بيماري است كه مريضي خوني دارد و مسلما يك كيسه خون لازم دارد ولي زماني كه مي فهمد خون چه چيز خوب و با ارزشي است درصدد تزريق سه كيسه خون بر مي آيد كه در اين صورت زياد شدن خون به ضرر او خواهد بود.
خوش چهره با اشاره به طرح تحول اقتصادي تصريح كرد: دومين عيبي كه به اين طرح وارد است الزام آور نبودن آن براي دولت هاي بعدي است.
وي اجراي خارج از برنامه، ضربتي و مشكوك آن را رويه اي بد دانست كه مسبوق به سابقه نيز هست و گفت: در پايان دوره رياست جمهوري هاشمي رفسنجاني توسط رييس وقت بانك مركزي "دكتر عادلي" طرح انقلاب اقتصادي مطرح شد و در اواخر دولت خاتمي نيز طرح ضربتي ساماندهي اقتصادي و ايجاد اشتغال مطرح شد.
اين اقتصاددان با تشريح اين دو طرح خاطرنشان كرد: تنها نتيجه اجراي آنها اضافه شدن مشكلاتي به مشكلات اقتصادي كشور بود.
وي عدم انسجام دروني، مشخص نبودن نگاه از كلان به جزييات و راهبرد ها را از ديگر عيب هاي اين طرح دانست و گفت: اينكه شعار شجاعانه داده شود بايد شجاعت را با ميزان برخورداري از عقلانيت و منطق ارزيابي كرد و گرنه مشكل دست زدن يك كودك نابالغ به سيم برق شجاعت نيست.
خوش چهره ادامه داد: فرآيند نگاه بد بينانه به طرح فوق اين است كه اين طرح منطق اقتصادي ندارد و صرفا داراي منطق سياسي و تبليغاتي است كه در آستانه انتخابات رياست جمهوري دهم مطرح شده است.
وي افزود: در تحليل بند بند آن نيز اين نگاه بدبينانه نمود بيشتري پيدا مي كند.
خوش چهره بيان كرد: جريانات سياسي علاوه بر آينده نگري بايد آينده نگاري نيز داشته باشند و از واژه ها به دليل عدم درك مفهومي استفاده ابزاري نكنند.
خوش چهرهبا بيان اينكه براي جلوگيري از اين استفاده ابزاري بايد شاخص داده شود افزود: مثلا در مقطعي از زمان شعار توسعه سياسي داده مي شد و عده اي مرتب مي گفتند توسعه سياسي مقدم بر توسعه اقتصادي است و عده اي خلاف آن را مي گفتند و درك هر يك از آن واژه ها با يكديگر فاصله بسيار داشت.
وي با اشاره به جمهوريت و اسلاميت، شايعه و خرافات را دو دشمن اسلاميت ناميد و از تغيير مدل انتخاباتي و خارج شدن از وضعيت فعلي و تدوين مدل جديدي جهت به حداقل رسيدن تاثير سرمايه و پول به راي و آراء به عنوان يك ضرورت جهت صيانت از جمهوريت نام برد .
خوش چهره در پايان در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا فرم اقتصادي دولت را پر كرده ايد گفت: اين فرم را پر نكرده ام ولي در حال حاضر اين فرم در خانه من موجود است و مطمئنا در وقت تمديد شده اين كار را خواهم كرد./07/120
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 377]