واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: خانم سفير در راه تهران؛يك زن سفير سوئيس در ايران ميشود
اعتماد ملي - سرگه بارسقيان: يك زن سفير سوئيس در تهران ميشود. خانم ليويا ليو آگوستي جانشين فيليپ ولتي شده كه اوايل مرداد خبر تغيير وي همزمان با انصراف سوئيس از ايفاي نقش در پرونده هستهاي ايران اعلام شد. در آن زمان گفته شد كه ليويا ليو به عنوان سفير جديد سوئيس در تهران معرفي شده و هفتهنامه سوئيسي نوشت: ليو رياست اداره دوم سياسي وزارت امور خارجه سوئيس را عهدهدار است و به امور ايران آشنايي دارد. يك مقام مسوول در تهران همزمان با اعلام تغيير سفير سوئيس به ايسنا گفته بود: سوئيس فرد جديد را به جمهوري اسلامي ايران معرفي كرده و هماكنون مراحل مربوط به تاييد اين سفير در حال انجام است. تا اينكه ديروز پايگاه خبري خبر داد كه دولت سوئيس قرار است اين ديپلمات زن را به ايران بفرستد و او احتمالا تنها سفير زن در تهران خواهد بود.
خبرگزاري فارس به نقل از نوشت: سفير معرفيشده سوئيس انتصاب خود را نشانه توانايي زنان در ايفاي نقشي مهم در جهان تحت تسلط مردان ميداند. سوئيس در حالي يك زن را به عنوان سفير راهي تهران ميكند كه يكي از اعضاي شوراي حكومتي سوئيس هم زن است؛ ميشلين كالميري كه در سوئيس به حمايت از حقوق زنان مشهور است، در سال 2003 يكي از چهار زني بوده كه در تاريخ سوئيس به عضويت شوراي حكومتي درآمد و در سال 2006 علاوه بر وزير خارجه اولين معاون رئيسجمهور دولت برن شد و در سال 2007 رياست دورهاي شوراي حكومتي را براي يك سال برعهده داشت. با اعزام ليو به ايران، تكليف يكي از سفارتخانههاي بيسفير در تهران معلوم شد. آذر 86 ايران ، سفير كانادا در تهران را اخراج كرد و از آن زمان تاكنون كانادا در تهران بيسفير مانده است. اخراج ، كه هنوز استوارنامهاش پذيرفته نشده بود اقدامي تلافيجويانه از سوي تهران تلقي شد، چرا كه كانادا و ايران تلاش كردند درباره تبادل سفرا به توافق برسند اما كانادا مايل به پذيرش نامزدهاي معرفيشده از سوي ايران نبود و تهران نيز به تلافي دست به چنين اقدامي زد. سخنگوي وزارت خارجه كانادا گفت: سبحاني مديركل آمريكاي لاتين وزارت امور خارجه چندي پيش با تاكيد بر اينكه ما مشكلي براي پذيرش و اعزام سفير به كانادا نداريم، درباره ارتقاي روابط تهران - اتاوا گفت: با وجود اين مساله، روابط خودمان را با رفتار طرف كانادايي تنظيم ميكنيم و فكر ميكنم نگاه واقعبينانه در بدنه دولت كانادا رو به گسترش است و در آينده احتمالا شاهد روابط بهتري با كانادا خواهيم بود. وي افزود: ايران كاردار جديدي را به كانادا معرفي كرده كه پذيرفته شده و اميدواريم كه صفحه جديدي از روابط ايران با كانادا باز شود.
ماجراي حجاب خانم سفير
تصميم براي اعزام يك ديپلمات زن به تهران براي تصدي سفارتخانه سوئيس، در برن با انتقادهاي زيادي مواجه شده است. چند سياستمدار راستگراي سوئيسي از انتصاب ليو كه اواخر امسال اين سمت را از سفير كنوني سوئيس در تهران تحويل ميگيرد، انتقاد كرده و وزارت خارجه اين كشور را به تسليم شدن در برابر فشار يك كشور اسلامي متهم كردهاند. ليو گفته است كه براي موقعيت ديپلماتيك خود در تهران همراستا با قانون ايران روسري سرش خواهد كرد. اما اين براي سوئيسيها كه در جريان سفر وزير خارجهشان در اسفند 86 به تهران شاهد روسري سركردن وي و انتقاد گروههاي سياسي بودند، آغاز يك ماجراي تازه است. در حالي كه رعايت حجاب از سوي ديپلماتهاي زن خارجي در ايران يك امر معمول و طبيعي به شمار ميرود، برخي نمايندگان پارلمان سوئيس اعتراض خود نسبت به روسري سركردن وزير خارجه كشورشان در جريان ديدار با احمدينژاد را ابراز كردند! در همين حال نشريه سوئيسي با بزرگنمايي موضوع حجاب وزير خارجه سوئيس در تهران با تيتر درشت نوشت: ! ليلان مواري پاسكوئه همحزبي سوسيال دموكرات وزير خارجه سوئيس در مجلس در اينباره گفت: البته ما به انتخاب آزادانه پوشش احترام ميگذاريم اما همبستگي با زناني كه براي مبارزه عليه حجاب پيكار ميكنند چه ميشود؟ تريبون دو ژنو نيز در همان روز تيتر اصلي خود را به كالميري اختصاص داد و نوشت: كالميري حجاب ناجوري بر سركرده است. وزير خارجه سوئيس در بازگشت به كشورش و پس از آنكه مورد آماج پرسشهاي خبرنگاران و انتقادات روزنامهنگاران قرار گرفت، گفت: من به اين دليل روسري به سر كردم تا احترام خود را به ميزبانم نشان بدهم و اين نشانهاي از تسليم نيست. وي ناچار شد در مصاحبهاي به توضيح حجاب اجباري براي ديپلماتها در ايران در روزنامه بازلرزايتونگ بپردازد و تاكيد كند كه همه زنان ديپلمات در ايران ناچار به رعايت پوشش اسلامي هستند و به علاوه به سر كردن روسري سبب كاهش التزام وي به حقوق بشر نميشود. اعتراض غيرمعمول سوئيسيها به حجاب خانم كالميري در حالي عنوان ميشود كه مقامات كشورهاي خارجي در جريان سفرهاي ديپلماتيك خود ملزم به رعايت قوانين كشورهاي مقصد هستند و از اين رو رعايت حجاب از سوي وزير خارجه سوئيس در تهران موضوع عجيب و تازهاي نيست كه بخواهد به بهانه تازهاي براي جنجال تبديل شود. حال دولت برن نمايندهاي را به تهران خواهد فرستاد كه در تمام مدت ماموريتش ملزم به رعايت حجاب خواهد بود؛ آن هم سفارت سوئيس كه از سال 1980 حافظ منافع ايالات متحده آمريكا در تهران است و اين سفير سوئيس است كه هر از چندي به وزارت خارجه ايران احضار ميشود تا مراتب اعتراض مقامات تهران به اقدامات آمريكاييها را منتقل كند.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 19 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]