واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: گزارش ابتكار از وضعيت سينماهاي كهگيلويه و بويراحمد ; دريغ از يك سينما در استان 760 هزار نفري
ابتكار: استان كهگيلويه و بويراحمد با جمعيتي بالغ بر 670 هزار نفر، حتي يك باب سينما هم ندارد. ظهور پي در پي سرگرمي هاي متنوع مي تواند در پر كردن اوقات فراغت مفيد جوانان نقش داشته باشد اما نمي تواند جايگاه خالي سينما را در بين مردم پر كند و با وجود اينكه امروزه جامعه ايراني كمتر به سينما توجه دارد و در اكثر استان ها، سينما ها با عدم استقبال مطلوب مواجه هستند ولي اين بدين معني نيست كه براي استاني مانند كهگيلويه و بويراحمد، نيازي به سينما نباشد. براي پيگيري اين مشكل، خبرنگار ابتكار در استان به سراغ شهروندان و مسئولان استاني رفته تا صحبت هاي آنها را در اين خصوص جويا شود. يكي از شهروندان ياسوجي در اين خصوص به خبرنگار ما گفت: نبود سينما براي خانواده هاي ياسوجي يك خلا محسوب مي شود چرا كه اين نياز احساس مي شود كه خانواده ها اوقات فراغت خود را خصوصا در ساعات اوليه شب در سينما بگذرانند اما متاسفانه هيچ مركز فرهنگي مناسب خانواده ها در اين شهر وجود ندارد و مردم بيشتر به بلوارها و پارك ها مراجعه كرده كه آنهم مشكلات خاص خود را دارد. يكي ديگر از شهروندان ياسوجي نيز مي گويد: اكثر فيلم هايي كه در مركز كشور ساخته مي شود بايد حتما از طريق سينما اكران شود كه متاسفانه جوانان اين استان به علت نبود سينما از تماشاي آن فيلم ها محروم هستند و بايد مدت ها منتظر بمانند كه سي دي آن فيلم ها در مراكز عرضه محصولات فرهنگي ارائه شود تا از آنجا تهيه كنند كه اين خود زمان زيادي را طلب مي كند و باعث مي شود مردم نسبت به تماشاي اين فيلم هاي هر چند جذاب بي رغبت شوند و به سي دي هاي غير مجاز روي بياورند. شهردار ياسوج در خصوص اين معضل فرهنگي استان گفت: شهرداري از لحاظ مالي توانايي احداث سينما را ندارد و براي رفع اين مشكل از بخش خصوصي تقاضاي همكاري داريم. محمد بهرامي اظهار داشت: تعطيلي و تخريب سينما دناي ياسوج از زمان شهرداري سابق به علت فرسودگي صورت گرفته است، ضمن آنكه با همكاري دستگاه هاي متولي وظيفه داريم هر چه سريع تر نسبت به احداث سينماي جديد اقدام كنيم. شهردار ياسوج ابراز اميدواري كرد، كه تا انتهاي سال جاري وضعيت سينماي اين شهر مشخص شود و شاهد سر و سامان گرفتن اين طرح باشيم. شهردار دهدشت نيز بيان داشت: سينماي دهدشت با دريافت تسهيلات بانكي در حال بازسازي است و تاكنون بيش از 50 درصد پيشرفت فيزيكي داشته، اما قرار است به عنوان سالن چند منظوره از آن استفاده شود. رستم عزيزي اظهار داشت: بخش خصوصي مسئوليت ساخت اين سينما را بر عهده دارد و فقط مجوز تماشا خانه آن با شهرداري است. وي اظهار داشت: هزينه در بخش فرهنگي سود آور نيست و بايد به سينما و كارهاي فرهنگي يارانه داده شود.
سينماي گچساران در مصادره بانك
شهردار گچساران نيز در خصوص وضعيت سينماي گچساران گفت: سند سينماي گچساران توسط يكي از بانك هاي استان به عنوان وثيقه يك وام شخصي در گرو است و تاكنون رايزني هايي با مقامات مسئول و بانك مربوطه براي پذيرفتن وثيقه اي ديگر و آزادي سند سينماي گچساران صورت گرفته اما به نتيجه مطلوب نرسيده است. رمضان عباسي گفت: هيچ گونه اعتبار فرهنگي به شهرداري گچساران براي سينما اختصاص نيافته است و برخي از نهاد هاي دولتي در حوزه فرهنگ نيز به اين شهرداري بدهكارند. وي اظهار داشت: علت تعطيلي سينماي گچساران علاوه بر مصادره اين سينما توسط بانك، عدم دسترسي به فيلم هاي روز كشور براي اكران در سينما است. وي افزود: به علت عدم حمايت مسئولان از حوزه فرهنگ و عدم در اختيار داشتن بودجه كافي برنامه اي براي راه اندازي مجدد سينماي گچساران وجود ندارد. معاون حوزه هنري استان كهگيلويه و بويراحمد نيز در خصوص وضعيت سينما هاي استان گفت: هم اكنون احداث ساختمان سينماي باشت كه قسمتي از باغ هنر شهر محسوب مي شود، به اتمام رسيده است اما هنوز از لحاظ رعايت نكات فني و مهندسي به تاييد ناظران سازمان مسكن و شهرسازي و معاونت عمراني استان نرسيده است. محمد شريف اسلامي اظهار داشت: اگر ناظران ساخت بناي سينماي باشت را در چارچوب قرارداد و نقشه هاي ساختماني تاييد مي كردند، افتتاح اين مركز فرهنگي مي توانست در ايام بهمن سال گذشته صورت گيرد. وي ابراز اميدواري كرد: در صورت بازگشايي و راه اندازي سينماهاي استان، هيچ گونه نگراني از بابت اكران فيلم هاي به روز و تراز اول وجود ندارد. سرپرست حوزه هنري استان كهگيلويه و بويراحمد يادآور شد: اگر زمين و ساختمان اداري مناسب در مركز استان و ديگر شهرستان ها در اختيار حوزه هنري قرار گيرد و بودجه آن به وضعيت مطلوب برسد، حوزه هنري اين توانايي را دارد كه از طريق تجهيزات سينمايي و نرم افزارهاي موجود و نيروهاي كارشناس، اقدام به احداث سينما حتي سينماي سه بعدي در سطح استان كند. فرمانده نيروي انتظامي استان نيز گفت: در آن سوي مرز جمهوري اسلامي ايران، دشمن براي منحرف كردن جوانان و غارت اوقات فراغت آنان برنامه ريزي مي كند و روزانه هزاران سي دي مستهجن و عكس هاي مبتذل و ديگر ابزار و لوازم لهو و لعب غير مجاز را از مرزها وارد كشور كرده و بخش عظيمي از آنها را به استان هاي همجوار و مركزي براحتي برده و بفروش مي رسانند. كاظم مجتبايي افزود: بنابراين يكي از راه هاي مقابله با تهاجم بيگانه، صيانت جوانان و خانوادها از اين خطرات، پر كردن اوقات فراغت جامعه بويژه در تعطيلات تابستاني و چاره انديشي پيرامون شناساندن فرهنگ ايراني و اسلامي به آن از طريق ارائه محصولات فرهنگي خودي است كه سينما مي تواند يكي از ابزار هاي مطرح باشد. وي اظهار داشت: كهگيلويه و بويراحمد با بيش از 760 هزار نفر جمعيت، نه تنها در شهرستان بويراحمد 200 هزار نفري، سينما وجود ندارد بلكه در ساير شهرستان هايي استان مثل گچساران كه در گذشته دو باب سينما داشته، در حال حاضر سينمايي ديده نمي شود.
دوشنبه 18 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]