تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خوش اخلاقى در بين مردم زينت اسلام است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848198074




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

/خبرهايي از حوزه‌هاي ميراث فرهنگي و گردشگري/


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /خبرهايي از حوزه‌هاي ميراث فرهنگي و گردشگري/
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ميراث و گردشگري

دومين نمايشگاه بين‌المللي خدمات و تجهيزات صنعت گردشگري و هتل‌داري ايران 24 تا 27 دي‌ماه امسال در محل دايمي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي تهران (سالن‌هاي ميلاد و خليج فارس) برگزار مي‌شود.

به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، نمايشگاه يادشده با مجوز سازمان توسعه‌ي تجارت ايران و با حمايت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور با همكاري شركت سهامي نمايشگاه‌هاي بين‌المللي جمهوري اسلامي ايران توسط اين شركت برگزار مي‌شود.

اين نمايشگاه با هدف ارتقاي جايگاه صنعت گردشگري و هتل‌داري كشور به‌عنوان ابزاري براي توسعه و تكميل زيرساخت‌ها در حوزه‌هاي گوناگون با بهره‌گيري از پشتوانه‌هاي تاريخي و فرهنگي و داشته‌هاي زيست‌محيطي كشور برپا خواهد شد.

از ديگر اهداف برگزاري اين نمايشگاه به افزايش سرمايه‌گذاري در دو بخش گردشگري و هتل‌داري، اشتغال‌زايي، افزايش درآمدهاي ناشي از جذب گردشگر و مشاركت هرچه بيشتر بخش خصوصي در حوزه‌هاي مختلف و متعدد اين صنعت، تأكيد بر جنبه‌هاي اقتصادي صنعت گردشگري، معرفي جاذبه‌هاي تاريخي ـ فرهنگي كشور و آشنايي هرچه بيشتر ملل دنيا با تمدن كهن ايراني، ايجاد فضاي رقابتي ميان مؤسسات فعال و تعامل شركت‌هاي ايراني با همتايان خارجي خود، اخذ يا اعطاي نمايندگي در جهت همكاري‌هاي مشترك ميان شركت‌هاي داخلي و خارجي و تبادلات فرهنگي و اقتصادي مي‌توان اشاره كرد.

در نخستين دوره‌ي نمايشگاه 208 شركت داخلي و خارجي حضور داشتند كه با توجه به افزايش 60درصدي فضاي تحت پوشش دومين دوره‌ي آن در امسال و با توجه به حضور سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور و حمايت سازمان يادشده از آن، انتظار مي‌رود شاهد حضور گسترده‌تر سازمان‌ها، مراكز، مؤسسات، تشكل‌ها و دست‌اندركاران صنعت گردشگري و هتل‌داري كشور در دوره‌ي فعلي باشيم.

~.~.~.~.~.~.~

سرپرست معاونت ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان خراسان رضوي گفت: بخشي از مرمت مجموعه‌ي مزار جام با نظارت اين سازمان ميراث فرهنگي توسط شركت‌هاي ذي‌صلاح در بخش خصوصي انجام شد.

وي با اشاره به اين‌كه حجم اعتبارات مجموعه‌ي مزار جام در طول چهار سال گذشته با هيچ‌يك از مجموعه‌هاي تاريخي قابل مقايسه نبوده است، بيان كرد: با توجه به حجم اعتبارات و بستن قرارداد با شركت‌هاي خصوصي ضمن رعايت صرفه و صلاح سازمان مرمت اين مجموعه 50 درصد افزايش عملكرد نيز داشته است.

بختياري افزود: به‌لحاظ‌ داشتن ارزش‌هاي بالاي معماري، تاريخي و فرهنگي هرگونه اقدام در اين مجموعه داراي حساسيت‌هاي فراواني است كه بايد با لحاظ‌ كردن ابعاد مختلف فني تاريخي و معماري، هنري، اجتماعي به اجرا درآيد و از اقدامات غيراصولي و دخل تصرفات غيرمجاز كه علاوه بر وارد‌ كردن صدمه‌هاي جبران‌ناپذير به ارزش‌هاي تاريخي اين مجموعه، سبب مخدوش شدن معماري مجموعه و خارج شدن شرايط اثر از ثبت ميراث جهاني مي‌شود، پيشگيري شود.

مجيد حسيني ـ كارشناس ناظر شهرستان تربت جام ـ نيز اظهار داشت: در سال 1386 براي مرمت مجموعه‌ي بي‌نظير مزار جام چهار قرارداد در قالب تثبيت و استحكام‌بخشي و مرمت كاشي‌كاري معقل نماي بيروني مسجد سفيد قرارداد تثبيت و استحكام‌بخشي مرمت كاشي‌كاري معرق ايوان مزار جام ـ زيرسازي و بام‌سازي مسجد عتيق و فتوگرامتري و اسكن ليزر 170 مترمربع از تزيينات گنبدخانه منعقد شد و به اجرا درآمد.

وي گفت: واگذاري مرمت مجموعه‌ي مزار جام به بخش خصوصي قابل قياس به بخش اماني نبود و كاهش هزينه و كيفيت مطلوب را همراه داشته است.

مجموعه‌ي مزار جام در مركز شهر تربت جام و به‌عنوان هسته‌ي مركزي توسعه‌ي تاريخي اين شهر قرار دارد. اين مجموعه از جمله شاهكارهاي بي‌نظير معماري هنري و تاريخي كشور محسوب مي‌شود كه از نظر ابعاد معماري و تزيينات از جمله كاشي‌كاري‌هاي، گچ‌بري، آجركاري و انواع پوشش‌هاي مختلف اهميت دارد و از بزرگ‌ترين مجموعه‌هاي آرامگاهي كشور محسوب مي‌شود كه اكنون نامزد ثبت در فهرست آثار جهاني ازسوي استان است.

~.~.~.~.~.~.~

هيأت پژوهشي مستقر در مسجد تاريخانه‌ي دامغان موفق شد، قديمي‌ترين مناره‌ي اين مسجد را متعلق به قرن دوم هجري در محل برخورد دو بر شمال شرقي و غربي باروي مسجد كشف كند.

به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، زرين‌تاج شيباني ـ مسؤول پروژه‌ي پژوهشي مسجد تاريخانه ـ با اعلام اين مطلب ادامه داد: اين مناره در محلي متفاوت با آنچه گدار به آن اشاره داشته، كشف شده است. گدار كه در اويل دهه‌ي 1930 مسجد را مورد بررسي و مطالعه قرار داده، از بقاياي مناره‌اي چهارگوش به‌عنوان مناره‌ي قديمي نام برده و موقعيت آن‌را در كنار منار آجري فعلي كه به اوايل سده‌ي پنجم هجري تعلق دارد، روي نقشه نشان داده است.

به گفته‌ي او، اين مناره كه تا ارتفاعي كمي بيش از سه متر آن برجا مانده است، در محل برخورد دو بر شمال شرق و غرب باروي مسجد قرار دارد و به‌لحاظ ساختماني با باروي مسجد پيوند داشته است و مصالحي يكسان دارد. ورودي اين مناره از درون مسجد هنوز پابرجاست.

مسؤول پروژه‌ي پژوهشي مسجد تاريخانه اطلاعات به‌دست آمده از پژوهش‌هاي اخير را بي‌نظير دانست و گفت: بررسي‌ها نشانگر آن است كه اين مسجد ساختار يكپارچه نداشته و دست كم در سه دوره مورد مرمت‌هاي اساسي قرار گرفته است.

وي بيان كرد: با اطلاعات فعلي آثار چهار دوره‌ي تاريخي شامل دوره‌هاي نخستين اسلامي، آل زيار، قرون ميانه اسلام و قرن حاضر در اين مسجد شناسايي شده است.

شيباني افزود: با ايجاد گمانه‌هايي در شمال غرب و شمال شرق مسجد مشخص شد كه اين مسجد در دو دوره، يك‌بار در اوايل حدود قرن پنجم هجري و بار ديگر حدود سده‌هاي هفتم و هشتم هجري از دو محور شمال غربي و شمال شرقي به بيرون از محدوده‌ي اصلي گسترش يافته است. در اين دوره‌ها با شكافتن باروهاي مسجد شبستان‌هايي در ادامه رواق مسجد و همچنين شمال شرق آن ساخته شده است.

انتهاي پيام
 دوشنبه 18 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن