واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: دارندگان رتبههاي برتر كنكور مقابل سازمان سنجش تجمع اعتراضآميز برپا كردند؛شوك ناگهاني به كنكوريها
اگر پيش از اين اعتراض داوطلبان ورود به كنكور در مورد اعمال سهميهبندي جنسيتي در دانشگاهها بود، از امسال سهميهبندي هم به حذف جوانان از حق تحصيل اضافه شد. تصميمي كه به گفته مسوولان آموزشي براساس دستور مستقيم رئيسجمهور و رئيس شورايعالي انقلاب فرهنگي انجام شده است:
ابراهيم خدايي معاون سازمان سنجش وقتي اين خبر را اعلام كرد كه كار از كار گذشته بود. چون امسال، بعد از آنكه سال گذشته دولت نهم در تصميم ناگهاني با اعمال دختران با رتبههاي برتر را از تحصيل محروم و پسران با رتبههاي بالاتر را جايگزين كرد، امسال هم به دستور رئيسجمهور و رئيس شورايعالي انقلاب فرهنگي با اعمال سهميهبندي تعداد زيادي از دختران و پسران از تحصيل محروم شدند.
مطابق اين تصميم باز هم بهطور ناگهاني و به راحتي داوطلبان كنكور سال 87 با رتبههاي 3-7-23-40-60- 200-234- 271-684-693-800-827-970-1100-1200- 1500-1600-2000-2400-3000-4600-5750- 6000-7000 نمونهاي كوچك از رتبه هايي بودند كه موفق به ورود به دانشگاهها نشدند و از ادامه تحصيل باز ماندند.
هرچند خدايي از اطلاعرساني سهميهبندي در يكي از صفحات دفترچه شماره دو انتخاب رشته خبر داد، اما داستان داوطلبان كنكور فارغ از اخبار و توجيهات مسوولان آموزشي است.
بهترين دانشگاهها فقط براي پايتختنشينان
براي همين داوطلبان ورود به دانشگاهها كه با همه تلاش، تنها با دستور رئيسجمهور از ورود به دانشگاهها منع شدند، صبح روز گذشته، سه روز پس از اعلام نتايج كنكور، دومين روزي بود كه در اعتراض به اعمال آشكار تبعيض در تحصيل جوانان اين كشور مقابل سازمان سنجش كشور جمع شدند تا شايد كسي نه از روي دلسوزي بلكه مطابق مسووليتش به آنها پاسخ دهد. اما مسوولان سازمان سنجش نهتنها پاسخ آنها را ندادند بلكه با بستن درهاي سازمان سنجش داوطلبان معترض را نپذيرفتند، خانوادههاي معترض به همراه فرزندانشان بعد از بيتوجهي مسوولان به ناچار راه را بر خودروهاي خيابان كريمخان زند بستند تا شايد صداي اعتراض آنها شنيده شود، اما در آن لحظه به جاي مسوولان، ماموران نيروي انتظامي در محل حاضر شدند تا جمعيت را متفرق كنند.
سرانجام بعد از اعتراضهاي مداوم ابراهيم خدايي معاون سازمان سنجش در محل حاضر شد و مثل همه خبرهايي كه پيش از اين اعلام كرده بود بازهم به همان مصوبه اشاره كرد و از اطلاعرساني پيش از انتخاب رشته صحبت كرد.
اما اطلاعرساني ي در كار نبود، چون داوطلبان كنكور كه بيش از همه شهروندان حساس به اخبار و گفتههاي مسوولان، حذفيات و تغييرات كنكور را دنبال ميكنند، در اين دو روز اخير است كه متوجه شدهاند با تصميم دولت نهم آينده آنها چگونه تعيين ميشود. روز گذشته خدايي در ميان همان توضيحات كوتاه ناگهان گفت:
جمله كوتاه اين مقام مسوول، پيام نگرانكنندهاي را به دنبال داشت، همان كه پشت همه داوطلبان را لرزانده است. خيلي ساده نتيجه تصميم دولت نهم براي اينگونه ميشود كه از اين پس دانشآموزان مركز (پايتخت و استانهاي همجوار) با هر رتبهاي (نه رتبههاي برتر) به بهترين دانشگاههاي پايتخت وارد ميشوند و حق تحصيل را از بهترين دانشآموزان مناطق ديگر 22 و 3) كه با تلاش بهترين رتبههاي كنكور را به دست ميآورند ميگيرند. چون مطابق دستور رئيسجمهور، دانشآموزان مناطق محروم 22 و 3) بايد در همان مناطق و در دانشگاههايي كه در رتبه علمي پايينتر قرار دارند، تحصيل كنند.
راهنمايي غلط سامانه انتخابرشته سازمان سنجش
حالا با اين حكايت كوتاه، زندگي همه دانشآموزان برتر شهرستانها تغيير ميكند؛ چون در كنكور امسال رتبههاي دو رقمي، حتي يكرقمي پذيرفتهشده در گرايشهاي آزمايشي كنكور براساس برنامههاي انتخابرشته سازمان سنجش نتوانستند به دانشگاه وارد شوند.
بسياري از داوطلباني كه روز گذشته مقابل سازمان سنجش تجمع كرده بودند، با راهنماييهاي نرمافزار رايانهاي سازمان سنجش آموزش كشور كه بارها و بارها داوطلبان به استفاده از آن تشويق شدهاند، انتخاب رشته كردهاند. پسر جواني كه با رتبه 234 در منطقه 2 با كمك نرمافزار انتخاب رشته سازمان سنجش دانشگاههاي مهندسي علم و صنعت، خواجهنصير، صنعتي اصفهان و شيراز را انتخاب كرده بود، با اعمال سهميهبندي نه تنها از پذيرش در اين رشتهها حذف شده، بلكه در آخرين انتخاب خود يعني دانشگاه شاهرود پذيرفته شده است. او هم مانند ديگر جوانان حاضر در تجمع روز گذشته از راهنماييهاي غلط سازمان سنجش گلايه كرد: اين داوطلب هم عين همان راهنمايي مسوولان آموزشي را دنبال كرده و مطابق اولويتهاي تعيينشده در آن نرمافزار فرم انتخابرشته خود را پر كرده است؛ اولويتهايي كه دانشگاههاي روزانه تهران، اصفهان و شيراز را پيش از دانشگاههاي منطقه اعلام قبولي قرار داده بود. به هرحال اين داوطلب در آخرين انتخابرشته خود پذيرفته شده، اما بسياري از داوطلبان كه با رتبههاي برتر (يك، دو و سه رقمي) با كمك سامانه سازمانسنجش انتخاب رشته كردهاند، در هيچيك از دانشگاههاي پيشنهادي آن نرمافزار پذيرفته نشدهاند؛ اين را داوطلبي گفت كه با رتبه 693 در رشته آزمايشي انساني پذيرفته شده از منطقه 2 در هيچيك از مراكز آموزشي انتخابي خود قبول نشده است؛ دانشگاههايي كه نرمافزار سازمان سنجش آنها را براساس سياستهاي اعمالي سازمان سنجش براي او انتخاب كرده بود.
شرايط دختران داوطلب سختتر از پسران است
اما نگراني خانوادهها در مورد سياستهاي جديد دولت نهم درباره آيندهسازان ايران هيچوقت از بين نميرود بلكه هر روز و هر لحظه بيشتر ميشود؛ به اين شرايط سخت پذيرش داوطلبان در دانشگاهها كه امسال با نام سهميه انجام شده، اعمال سهميهبندي را اضافه كنيد تا داستان دردناك تحصيل براي دختران را بشنويد.
دختران ايراني كه سالها تلاش ميكنند و مطابق آمارهاي مراكز رسمي كشور سالها است كه موفقترين داوطلبان دانشگاهها هستند، در پذيرش رشتههاي دانشگاه تنها به دليل و نه به دليل از تحصيل باز ميمانند. همانطور كه سال قبل 40 درصد ورودي دانشگاهها به دختران و 60 درصد به پسران داده شد.
حالا امسال در كنار سهميهاي كه براي در نظر گرفتهاند، سهميهبندي جنسيتي را هم براي دختران اعمال كردند؛ يعني دختري كه در يكي از مناطق محروم ايران تحصيل كرده و توانسته رتبه برتري را در گروه آزمايشي تجربي به دست آورد با سياستهاي جديد در دولت در هيچ مركز آموزشي پذيرفته نشده است.
روز گذشته دختري با رتبه 800 از منطقه 2 علوم آزمايشگاهي زابل (آخرين انتخاب) هم قبول نشده، چون پسري با رتبه بالاتر جاي او جايگزين شده است. مانند اتفاقي كه براي دختري با رتبه 1200 افتاده، او هيچيك از رشتههاي پزشكي را در هيچ جاي ايران قبول نشده، چون به جاي او هم پسري با رتبه 1900 نشسته است.
شكايت كنيد، شايد رسيدگي شود
در ميان هياهوي اشك و ناراحتي داوطلبان كنكور، خدايي تنها راهي كه به نظرش رسيد تا شايد تجمع روز گذشته را آرام كند، ثبت شكايت داوطلبان معترض بود:
اما نارضايتي خانوادهها و داوطلبان از نحوه آزمايش دانشآموزان ايران براي ورود به دانشگاههاي كشور با برگه كوچك شكايت و يا وعده پيگيري آن به پايان نميرسد. حتما مسوولان آموزشي هم روز گذشته اين موضوع را به خوبي درك كردند كه پيش از رسيدن خبرنگاران به محل تجمع، معترضان تك و يا دو رقمي (رتبههاي برتر) را با قول مساعد پيگيري وضعيت و جايگزين كردن آنها در يكي از دانشگاههاي كشور از منطقه دور كرده بودند.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
دوشنبه 18 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]