واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: ركود بى سابقه، تلويزيون بى تاثير نيستچراغ سينما ها به خاموشى مى گرايد
فرهنگ و هنر، سعيده خدابخش- چند سالى است با پا گرفتن سريالهاى مناسبتى كه در ايام ماه مبارك رمضان از كانالهاى مختلف تلويزيونى پخش مىشود، مردم كمتر به سينماها مراجعه مىكنند و سينمادارها پايينترين كف فروش را در ايام ماه رمضان شاهد هستند.
به گفته برخى از تهيهكنندگان امسال به دليل سريالهاى پشت سرهمى كه در زمان اذان مغرب از تلويزيون پخش مىشود ميزان فروش فيلمها كه افت فروششان پيشبينى مىشد، بدتر از سالهاى گذشته ، پايينتر آمده است.داريوش بابائيان تهيهكننده (هميشه پاى يك زن در ميان است) در اين باره به حياتنو گفت: در همه سالها هنگام فرا رسيدن ماه مبارك رمضان فروش فيلمها كم مىشد ولى مىتوان گفت امسال بدتر از سالهاى پيش است.وى كه اكنون (هميشه پاى يك زن در مياناست) را بر پرده سينماها دارد، درباره فروش اين فيلم اضافه كرد: با اينكه اين فيلم از فروش قابل توجهى در تهران و شهرستانها برخوردار بود اما از ابتداى ماه رمضان به شدت در فروش افت داشته است البته هنوز بهتر از فيلمهاى ديگر مىفروشد.وى پخش سريالهاى تلويزيونى را لطمه مستقيم به فروش فيلمها دانست و گفت: مردم به طور طبيعى دوست دارند به سينما بيايند اما اين سريالها اجازه نمىدهند كه مردم وقت سينما رفتن پيدا كنند.
ثقفى تهيهكننده ديگر سينما نيز افت فروش فيلمها در ماه رمضان را بديهى و طبيعى خواند و گفت: عده كثيرى كه روزهدار هستند تا قبل از افطار به سينما نمىروند بعد از آن هم ديگر نمىتوانند از جلوى تلويزيون جم بخورند.
وى در ادامه گفت: مردم ترجيح مىدهند به جاى اينكه هزينه رفتن به سينما را بپردازند در خانه خود سريالهاى تلويزيون را تماشا كنند. وى فصل ركود اكران را ماه مبارك رمضان دانست و اظهار داشت: از اوايل شروع ماه مبارك فروش كم مىشود و در شبهاى قدر به صفر مىرسد كه اين مسئله به نفع هيچ تهيهكننده و هيچ فيلمى نيست. على سرتيپى اما هنوز اميدوار است و مىگويد: با همكارى تلويزيون در پخش تيزرهاى فيلم مىتوانم بگويم امسال فيلمها نسبت به سالهاى پيش خوب مىفروشند البته افت كه حتما داشته است اما با وجود اين همه سريال كه يكى پس از ديگرى بعد از افطار از تلويزيون پخش مىشود همين قدر فروش هم خوب و راضىكننده است.
حسين فرحبخش نيز ضمن خوشحالى از ساخت سريالهاى مناسبتى كه در ايام ماه رمضان پخش مىشود، گفت: اين سريالها براى خانهنشين كردن جوانها و به طور كلى مردم بسيار موثر است و در عين حال به امنيت اجتماعى هم كمك مىكند.فرحبخش در ادامه گفت: مسئولان بايد به اين قضيه دقت كنند و بدانند مىشود با كمك به سينما و آسانگيرى در مميزى مردم بيشترى را به سينماها بكشانند و به امنيت اجتماعى كمك كنند.
سيروس تسليمى «تهيهكننده» نيز در اين باره گفت: هر سال فروش فيلمها در ماه رمضان ضعيف مىشد اما امسال شدت فراوان يافته است. خيلى از سينماهاى پرفروش امروزه با 10، 12 تماشاچى سينما را باز نگه مىدارند. وى در ادامه گفت: امسال تنها سالى است كه در يك زمان 10 فيلم روى اكران داريم در حالى كه سالهاى پيش فقط چهار گروه اكران داشتيم.
چرايى ركود فروش فيلمها به سريالهايى برمىگردد كه از تلويزيون پخش مىشود ولى فقط سريال ملاك نيست يك مقدار ما در حال حاضر از جهت مضمون محدود شدهايم آن سوژهاى كه مورد علاقه مردم است به ندرت پيش مىآيد.اين تهيهكننده افزود: به عقيده من اين مشكل بعد از ماه رمضان هم ادامه پيدا مىكند و با اين فيلمها كه در حال توليد و اكران است تصور مىكنم ركود سينما ادامه خواهد داشت مگر اينكه فكرى شود و مهمترين فكرى كه مىتوان كرد نجات دادن فيلمهاى ارزشمند توقيف شده است.
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]