واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تولد "فرهنگ شهادت" در يك "يوم الله"
آنچه بر قامت روز 17 شهريور سال 1357 نشست تا آن را به فرموده بنيانگذار جمهوري اسلامي "يوم الله" سازد ، بي شك بذر افكني براي رويش "فرهنگ عاشورا" يا "فرهنگ شهادت" در جهان معاصر است.
از 17 شهريور ، بيگانه و آشنا زياد گفته اند. از اينكه چه شد تا "دولت (به اصطلاح) آشتي ملي" فراماسونر معروف "شريف امامي" ، چهره حقيقي آشتي ناپذيري "طاغوت" با "فرزندان هابيل" را نشان دهد، اما آنچه شايد كمتر از آن سخن رفته است، فرهنگي است كه اين روز آفريد.
در جهاني كه "فرهنگ ليبراليسم"(بخوانيد كاپيتاليسم جهاني) ، و "فرهنگ كمونيسم" (بخوانيد برده داري سازماني چپ جهاني) ، همه جا سايه گسترده بود، و همه آنچه در گستره فرهنگ ملل قرار مي گرفت در اين دو سو خلاصه مي شد، و روشنفكران جهان سوم آن روزگار ، مترجمان اين دو فرهنگ به زبان بومي بودند، 17 شهريور زاينده فرهنگي شد كه امروزه ثمره طيبه آن را در جهان نظاره گريم.
واقعه عظيم سومين جمعه از شهريور 57 ، آغازي بر يك پايان بود. مردم با هر آنچه داشتند به ميدان آمدند تا بر هر آنچه طاغوت بر سرنوشت جهان رقم زده است، پايان دهند.
آنچه حاصل اين قيام بود، در شكل و محتوا ، ادبيات معاصر جهان را از خود متاثر كرد.
مردمي كه به صحنه آمده بودند، تا براي حاكميت "اسلام" در مقابل "استبداد" بايستند، و با شهادت خود بر اين ايستادگي ، گواهي دادند، فرهنگ ناب "شهادت" را كه بر "قيام عاشورا" استوار بود، در جهان معاصر حياتي دوباره بخشيدند، تا در پهناي اين فرهنگ ، شور و شعور روشنفكران متعهد تبلور يابد، و در گستره اين تبلور، حركت هاي سلسله وار جهاني ، در امتداد سالها ادامه يابد.
يوم الله 17 شهريور امروز 30 ساله شد، تا نه آنكه فرض كنيم ، از واقعه اي با گذشت ايام ، گرد فراموشي پيرامونش را مي گيرد، بلكه در بازآفريني لحظه به لحظه خود، امروز ، و پس از 30 سال، آنچه در اين روز گذشت، خود را به مثابه "فرهنگي جهاني" در دنياي معاصر كه در كام "كاپيتاليسم جهاني" به اسم "جهاني شدن" فرو مي رفت، رخ نمايد.
"فرهنگ عاشورا" يا همان "فرهنگ شهادت" ، از منتظران قائم عصر، انسان هايي ساخته كه سر بر ساحت هيچ طاغوت و كج انديشي نمي سايند، و در تقابل جهاني با طاغوتيان در همه زمان ها و مكان ها حاضرند، چرا كه 17 شهريور بار ديگر بر كلام جان بخش امام حسين (ع) مهر تاييدي زد كه" كل يوما عاشورا ، و كل ارض كربلا".
اگر به آنچه در اين 30 سال دست كم در ايران اسلامي گذشته ، بنگريم، به خوبي شاهد خط فاصلي هستيم كه ميان هر آنچه پيش از اين تاريخ وجود داشته ، با آنچه امروزه مي نگريم ، "واقعه 17 شهريور " ايجاد كرده است.
پس از اين واقعه ، عرصه هاي "شعر" ، "عكاسي" ، " گرافيك" ، "فيلم مستند" ، و حتي " موسيقي" به شدت و به سرعت با محتواي "عاشورا" و "شهادت" هم آگين شد، و امروزه و پس از 30 سال ،" 17 شهريورها " در باز آفريني لحظه هاي جاودانه "ايثار " ، بستر ساز اين هم آگيني در عرصه جهاني ، تا قيام امام عصر ، خواهند بود.
17 شهريور سال 57 ديگر يك روز در تقويم تاريخ نيست، فرهنگي است كه در لبنان ، در عراق، در جهان اسلام ، در همه تاريخ و جغرافياي دنياي معاصر ، لحظه به لحظه پررنگ تر رخ مي نمايد.
و ما "شهيدان شهر" ، "مستيم و هشيار".
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 328]