تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى كه دل در درون سينه بى قرار است و به دنبال حق مى‏گردد و چون به آن رسيد، آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846067093




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سلامت روان در دوران سالمندی را جدی بگیریم از مایع نخاعی می توان آل


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: افزایش طول عمر انسان‌ها و اضافه شدن جمعیت سالمندان یکی از دستاوردهای قرن ۲۱ بوده و سالخوردگی جمعیت پدیده‌ای است که برخی از جوامع بشری با آن روبه‌رو شده و یا خواهند شد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، پدیده فوق ناشی از بهبود شرایط بهداشتی است که از یک طرف منجر به کاهش مرگ بویژه مرگ و میر کودکان و نهایتاٌ افزایش امید به زندگی گردیده و از سوی دیگر با اعمال سیاست کنترل موالید باعث افزایش درصد سالخوردگان به کل جمعیت شده است . از این رو باید سالخوردگی جمعیت را یک موفقیت بهداشتی محسوب کرد.سالمندی بیماری نیست بلکه مرحله ای از چرخه زندگی است که مسائل رشدی خاص خودش را به همراه دارد.
بنابراین دامنه متفاوتی از واکنش ها را در افراد مختلف ایجاد می کند.فردی ممکن است نسبت به آن احساس مثبت داشته باشد یا ممکن است دچار نوعی احساس وحشت و اضطراب گردد و یا ممکن است دچار احساسهای متعارض شود.در نتیجه می تواند سالهای طلائی و یا خاکستری تلقی شود .
بنابراین توجه به سلامت روان سالمندان در دنیای امروزی از اهمیت خاصی برخوردار است ، چراکه دنیا در حال پیر شدن است .
از طرفی کشورهای پیشرفته با کنترل موالید وارتقاءسطح بهداشت جامعه خود ، سالهاست که با این پدیده آشنایند. آنچه که مهم است اینکه تنها با داشتن زندگی سالم و مراقبت های خاص می توان این دوران را به دوران مطلوب و لذت بخش، توام با سلامتی تبدیل کرد.
تعداد افراد سالمنددر جامعه کمتر ازدیگر گروههای سنی نیست، سالمندان می توانند به شیوه ای زندگی کنند که منجر به افزایش حمایت و بهبود وضعیت بهداشت روانی آنان شود .
امروزه حدود ۷۰۰ میلیون نفر از جمعت جهان را افراد سالمند بالای ۶۰ سال تشکیل می دهند و تا سال ۲۰۵۰ این رقم به حدود دو بیلیون نفر خواهد رسید. ۸۰ درصد از این افراد سالمند در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند. رقم سالمندان ایران نیز قابل توجه است .
روند تغییرات جمعیت سالخوردگان در ایران طبق سرشماری:
تعداد جمعیت سالمند کل کشور طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ ۴۶۴۳۴۲ نفر
درصد جمعیت سالمندان به کل جمعیت کشور در سال ۱۳۸۵ ۶۸/۸%
ازمنظری دیگر ، هرچند سالمندی با کاهش توانایی‌های جسمی همراه است و بسیاری از افراد آن را به طور گسترده به نقصان سلامت روانی نیز نسبت می دهند .اما کارشناسان معتقدند اگرچه برخی تغییرات در توانایی‌های ذهنی سالمندان اجتناب ناپذیراست ولیکن اکثر توانایی‌های ذهنی و روانی آنان مانند دوره جوانی است . می توان گفت که هوش تغییر نمی‌کندوتوانایی تغییر و انعطاف‌پذیری برخلاف تصور عمومی دست نخورده باقی می‌ماند. توانایی یادگیری مطالب جدید هنوز وجود دارد، ‌اگرچه ممکن است نیاز به زمان بیشتری داشته باشد. می‌توان از نظر توانایی‌های ذهنی و شکوفایی جسمانی و احساسی پیشرفت کرد.
از این رو اگر شما سالمندی در منزل دارید با توجه به تجارب وی او را طرف مشورت خود قرار دهید ومانند کودکی نوپا با او رفتار نکنید. درعوض سلامتی جسمی و روانی او را مورد بررسی قرار داده ، شرائطی را برایش فراهم کنید که بیشترین آسایش را در آن موقعیت داشته باشد. بعبارت دیگر پیری مرحله ای طبیعی از زندگی است، اما اگر برای آن آماده نباشیم، می تواند به تجربه ای تلخ و غم انگیز بدل شود.کمتر کسی است که از سالخوردگی کاملاٌ راضی باشد. ولیکن برخورد با آن در جوامع و موقعیت های گوناگون، متفاوت است.مرز پیری مسئله ای نسبی و گاه شخصی است. برخی می گویند سن آدم همان است که خود شخص احساس می کند. گفته می شود که حال و هوای آدم می تواند بر سن و سال غلبه کند.
سن زمانی :
ساده ترین راه برای تعریف سالمندی عبارت است از شمردن تعداد سال هایی که از بدو تولد طی شده است. به طور کلی۶۰ سالگی را آغاز پیری تعیین می کنند.
دربعضی اشخاص، این انتقال به تدریج انجام می گیرد، حال آنکه در مورد بعضی دیگر انتقال از دوره ای به دوره دیگر به سرعت و همراه با صدمات روحی ، روانی به وقوع می پیوندد. در خصوص شخصی که بالاجبار بازنشسته شده است ، شصتمین سال زندگی ممکن است به معنای ورود ناگهانی به دوره پیری تلقی شود.
درسایر موارد پیر شدن با ملایمت پیش می آید ، مثلاً از طریق موهایی که سفید می شوند ، کودکانی که از کانون خانواده جدا می شوند، دوستانی که فوت می شوند و … در جامعه ما سن ۶۰ سالگی آغاز سالمندی را مشخص می کند، زیرا با سن بازنشستگی مطابقت دارد. بنابراین ورود به دوره سالمندی را تا اندازه ای قانون معین می کند .
چون سن قراردادی و اجباری بازنشستگی ، که معمولاً ۶۰ سالگی است- گاهی می تواند تا ۷۰ سالگی ادامه یابد. البته بعضی اشخاص لااقل از نظر قانون دیرتر از دیگران پیر می شوند. با توجه به پراکندگی زیاد سنینی که در دوره موسوم به سالمندی است ،می توان افراد سالمند را به سه گروه تقسیم کرد: سالمند جوان ، سالمند پیر و سالمند کهنسال
سالمند جوان ۶۰ تا ۶۹ سال
سالمند پیر ۷۰ تا ۸۰ سال
سالمند کهنسال ۸۰ سال به بالا
سن جسمی و زیستی : غیر از سن زمانی، معیار دیگری نیز می تواند به تعریف سالمندی کمک کند؛ این معیار عبارت است از دگرگونی جسمی و زیستی . با وجود موارد استثنایی، پیری جسمی تدریجاً حاصل می شود ، به طوری که تعیین لحظه ای که شخص از نظر جسمی پیر می شود غالباً قراردادی است . اکثر مردم احساس می کنند که نیروی بدنشان بین ۳۰ تا ۳۵ سالگی نقصان می یابد، ولی تا زمانی که فعالیت های روزانه شان تحت تأثیر این نقصان قرار نمی گیرد آنها توجه زیادی به این امر نمی کنند. پیر شدن جسمی تصوری را که ما از خود داریم را تغییر می دهد، پیر شدن جسمی به دیگران پیام می دهد که باید رفتار خود را نسبت به ما عوض کنند.ژان پل سارتر چنین می نویسد : یک پیر هرگز خودش را پیر احساس نمی کند. من از طریق دیگران درمی یابم که پیرم . اما خودم پیری را احساس نمی کنم .
سن روانی ، عاطفی :
می دانیم که تکامل ویژگی هایی دارد. مثلاً یک شخص زمانی از نظر روانی کامل شناخته می شود که بتواند مسئولیت های خود را در جامعه بر عهده بگیرد. اما انسان در سن ۷۰ سالگی به مرگ نزدیک می شود، که این موضوع می تواند اثرات و پیامدهای روانی ، عاطفی مهمی بدنبال داشته باشد . از این رو حیات انسان برحسب مدت زمانی که برای زندگی کردن باقی مانده است ، سازمان دهی می شود نه برحسب مدت زمانی که از بدو تولد طی شده است .دگرگونی روانی ، عاطفی را می توان به دو گروه تقسیم نمود : ۱- دگرگونی های شناختی ، یعنی دگرگونی هایی که شیوه تفکر و توانائی های فرد در این زمینه را تحت تاثیر قرار می دهد. و ۲- دگرگونی هائی که عاطفه و شخصیت فرد سالمند را دربرمی گیرد .
آیا سالمندی دوران خاکستری است یا طلائی ؟
سالخوردگی مرحله ای حساس از عمر است که اگر با سلامت و رفاه نسبی توام شود از ایام خوش زندگی که همان دوران طلایی است تلقی می شود . اما اگر با بیماری وفقر توام شود ، مصیبتی است که از بدترین دوران زندگی که همان دوران خاکستری است به شمار می رود .دوران طلایی سالمندی سالهای پختگی و فرزانگی است .سالهای
درایت و پشت سرگذاشتن تجربه های گرانقدر است .سالهای بار وبر دادن درخت حیات وبه ثمر نشستن هر آنچه که در نوجوانی وجوانی و میان سالی کاشته است ، سالهایی است که جوانتر ها باید سراغ پیران آیند و از او بپرسند ویاد بگیرند. سالهای خلوت کردن با خاطرات و تجربه ها و آموخته ها وباز بینی و مرور گذشته و مآخذ و
باز گوئی حاصل از آن به دیگران است که با لذتی شگرف همراه است .اما این دور نمای خوش ، همیشه طلایی نیست . در بسیاری از موارد خاکستری است . تغییر و تحولات اقتصادی ،اجتماعی ، روانی ، سیاسی و تغییر بافت فرهنگی و تحول در رفتار روزمره که بخصوص در ۵۰ سال گذشته روندی سریع وفزاینده داشته است یکی از
بیشترین آثار مخرب خود را بر زندگی افراد سالمند بجای گذاشته است .خانواده گسترده که در جامعه سنتی ما وجود داشت و امکان آن را فراهم می کرد که فرزندان ونوه ها و… در پیرامون خانه پدری یا درداخل آن با حفظ سلسله مراتب سنی زندگی کنند و پیرامون والدین لذت عاطفی دو جانبه را تجربه کنند امروزه رو به انهدام است .عجبا که نسل جوان و میانسال که خود با سالمندی وپیری روبروست چندان که باید به فکر نیست . اما می توان از پیری تصویر دگر داشت :
پیران سرم ،عشق جوانی به سرافتاد وآن راز که در دل بنهفتم به در افتاد
پیری چیزی بیش از مسن شدن است . پیری ممکن است به آهستگی یا با سرعت ،تدریجی یا ناگهانی فرا رسد . به نظر می رسد بعضی افراد موقرانه وبه زیبایی بسوی پیری گام بر می دارند .در حالیکه برخی دیگر یک شبه گویی در اثر واقعه ای ناگوار ناگهان پیر می شوند .نخستین باری که شخص در باره پیری به تفکر وتعمق می پردازد ، هنگامی است که پیر شده است. از اینرو پیری غالبا ًبه صورت غافلگیرانه است. بسیاری از شعرا ، نویسندگان و هنرمندان شناخت مثبتی از پیری به عنوان مرحله ای از زندگی پویا ندارند. البته شرائط سالمندان از جامعه به جامعه دیگر فرق می کند .
به زبانی دیگر : هر چند دوره سالمندی با تغییرات مهمی همراه است ، اما الزاماً کل تغییرات منفی نیستند.
شرائط ذهنی و فکری سالمند ، خانواده و جامعه ، کیفیت زندگی سالمندان را تعیین می کند . از این رو دید و نگرش ، سالمند به دوره سالمندی و دید و نگرش خانواده نسبت به مرحله سالمندی و دید و نگرش جامعه به زندگی سالمندان یکی از نکات مهم و تعیین کننده در آینده زندگی اوست . پس خاکستری بودن یا طلایی بودن دوران سالمندی به عوامل سه گانه فوق بستگی دارد و از همه مهمتر دید ونگرش خود سالمند به دوره سالمندی است که می تواند دو عامل دیگر را تحت شعاع قرار دهد .
توصیه هایی برای سالم پیر شدن:
۱ – کاهش فشار روانی ( استرس )
استرس با اثرات مخربی که بر کارکردهای جسمانی فرد سالمند می گذارد می تواند برعملکرد سیستم روانی ، عصبی و رفتاری او مانند : ، تفکر ،‌ خلق ، تمرکز و حافظه نیز تاثیر بگذارد . مواد شیمیایی که بدن در هنگام استرس تولید می کند در مغز تاثیر گذاشته در نتیجه تمرکز ،‌یادگیری و حافظه فرد سالمند را دستخوش اختلال می نماید . ضمن آنکه استرس باعث اضطراب و افسردگی نیز می شود .
برای مقابله با استرس در ابتدا باید منابع ایجاد کننده آن را شناسائی کرد . برای مثال گیر افتادن در ترافیک در ساعات شلوغ خیابانها می تواند باعث استرس فرد سالمندشود . از این رو با تنظیم زمان رفت و آمدها و یا تغییر مسیر می توان با آن مقابله کرد .اگر نگهداری اجباری نوه ها بعلت شاغل بودن والدینشان باعث خستگی و استرس است می توان با طرح موضوع در جستجوی راه حل برآمد .
با انجام فعالیتهائی مانند : پیاده روی ، قدم زدن ،‌ بازیهای ورزشی و سرگرمی های مناسب و به کار بردن روشهای آرام سازی ، مدیتیشن و یوگا می توان استرس را کاهش داد .
۲- استراحت مناسب و کافی
خواب واستراحت کافی به فرد سالمند کمک می کند تا ذهنی آرام داشته باشد.توصیه می شود فرد سالمند ۸-۷ ساعت در شبانه روز بخوابد .علاوه بر خواب شبانه، خواب نیمروزی به مدت ۳۰تا۴۰دقیقه برای تمدداعصاب ونیز افزایش انرژی مناسب است .
۳ – محافظت از مغز و جلوگیری از صدمات‌ آن :
زمین خوردن شایع ترین صدمات مغزی در سالمندان است . این صدمات می تواند به افت توانایی های مغزی منجر شود پس باید از مغز، به عنوان عضو با ارزش به نحو مناسبی محافظت کرد . برای جلوگیری از زمین خوردن سالمندان باید موانع مسیر آمد و شد آنان و جاهایی که احتمال لیز خوردن وجود دارد را اصلاح نمود . و در شب نیز آن فضا همیشه از نور کافی برخوردار باشد .
در اتومبیل همیشه از کمربند ایمنی استفاده شود و اگر هنگام شب و در مواقع نامناسب بدون همراه ‌رانندگی برای سالمندان مشکل است از این کار خودداری کنند .
در صورت استفاده از موتور سیکلت یا دوچرخه از کلاه ایمنی مناسب استفاده شود .
هنگام پیاده روی یا دویدن از کفش مناسب استفاده شود این فعالیت ها در مکان مناسب انجام شود تا از زمین خوردن پیشگیری گردد .
اگر احساس عدم تعادل هنگام ایستادن یا راه رفتن دارد با پزشک معالجش در مورد داروهای مصرفی صحبت کنید.
۴ – شرکت در فعالیتهای اجتماعی و حمایتی
فرد سالمند باید روابط اجتماعی خود را در حدی حفظ کندکه با سالهای قبل از آن که تفاوت جزئی داشته باشد.برای بسیاری افراد، سالمندی دوره تداوم رشد هوشی،هیجانی وروانی است.با انزوا ،افراد نسبت به افسردگی آسیب پذیرتر می شوند.تماس با جوانان نیز مهم است.فرد سالمند می تواند ارزش های فرهنگی رابه نسل جوان منتقل کند و احساس سودمند عزت نفس خودرا حفظ کندواز انزواوافسردگی واسترس روزمره رها گردد.
شاید در گذشته به علت کمبود وقت ، امکان شرکت در فعالیت های گروهی را وجود نداشت اما حالا که چنین فرصتی پیش آمده نباید کوتاهی شود.
در کنسرت ها،سخنرانی ها،سینماومهمانی های دوستان وآشنایان،سفر های گروهی با بستگان ودوستان……شرکت کند.
سعی کند بادوستان وآشنایان خود ،حداقل یک بار در هفته دور هم جمع شوند.این عمل از شروع انزواطلبی در جلوگیری می کند. بنابر این حمایتی که از روابط اجتماعی با دوستان ،‌خانواده ،‌بستگان و همکاران ایجاد می شود به حفظ سلامت روانی سالمندان کمک می کند . مطالعات نشان داده است در کسانی که با اعضای خانواده ،‌خویشاوندان و همچنین گروههای اجتماعی ارتباط خوبی دارند علائم آلزایمر دیرتر از کسانی که گوشه گیر و کم ارتباط هستند تظاهر می کند بنابراین توصیه می شود که سالمندان این ارتباط را حفظ کنند .
۵- فعالیت جنسی رضایت بخش در سالمندی یک نیاز طبیعی است
فعالیت جنسی در هرسنی بخشی غریزی وخودکار از رفتار انسانی است.در بسیاری از مردان وزنان فعالیت جنسی با افزایش سن کاهش می یابد.این روند معمولا تدریجی است واز میانسالی آغاز می شود.به نظر می رسد عوامل فرهنگی واجتماعی در تغییرات جنسی سالمندان بیش از تغییرات روانشناختی ناشی از پیری نقش داشته باشد.مهمترین عوامل موثر در میزان فعالیت جنسی در سن بالا به بقاء وسلامتی همسر،سلامتی خود فرد ومیزان فعالیت جنسی در گذشته مرتبط است هم چنین استرس،افسردگی،اضطراب،تعارض های زناشویی وبیماری های جسمی ، عوارض برخی ازداروهای فشار خون وقلبی با کارکرد جنسی این افراد ممکن است تداخل داشته باشد.
برای سالمندان فعالیت جنسی رضایت بخش کاملا امکان پذیر است اما بسیاری از سالمندان بر اساس باور غلط عامه این فعالیت ها رابا افزایش سن کنار می گذارند.
روش زندگی سالم وحفظ سلامت،رژیم غذایی مناسب و ورزش منظم وعادات بهداشتی درست ، موثرترین راه برای کاهش خطر بیماری های مزمن ونیاز به داروهایی است که ممکن است فعالیت جنسی رادر سالمندان مختل کند.
۶- از علایم افسردگی واضطراب آگاه باشید.
اگر اخیراٌ فرد سالمند احساس تغییر خلق ،کاهش انرژی،کاهش لذت بردن از فعالیت های روزمره،احساس گناه،حس بی ارزشی ،میل به تنهایی،دلشوره واضطراب،کاهش خواب واشتهاوکاهش وزن وشکایات متعددجسمانی دارد . حتماٌ اورا همراه با یکی از اعضاءخانواده به متخصص روانپزشکی مراجعه دهید.
۷ – تفکر مثبت داشتن .
نقش تفکر مثبت در زندگی انسانها بسیار حائز اهمیت است . بدیهی است انسانها با مثبت اندیشی می توانند به هدفهای خود نزدیک و نزدیکتر شوند . باماشینی شدن زندگی ، انسانها کمتر فرصت دارند به خود بیاندیشند بلکه بیشتر درگیر مشکلات خود هستند. سالمندان نیز از این غائله مستثنی نیستند. وقتی با یک نقطه نظر مثبت و با تقویت هیجانات مثبت به موضوعات نگاه شود حل مسئله و تحمل مشکلات آسان تر می شود . برای حفظ سلامتی به خوبی های دنیا فکر کنید و با فعالیت ها و افراد ی که شما را خوشحال می کنند وقت بگذرانید . زندگی ما نتیجه انتخاب های ما تا این لحظه است. چون همیشه در انتخاب افکار خود آزاد هستیم، کنترل کامل زندگی و تمامی آنچه برای ما اتفاق می افتد در دست خودمان است . قانون تفکر مثبت برای رسیدن به موفقیت و شادی و احساس رضایت مندی در زندگی امری ضروری است. شیوه تفکر شما نشان دهنده ی ارزش ها، اعتقادات و انتظارات شماست .
۸- قانون تغییر : مهمترین اصل در زندگی اصل تغییر است ، یعنی هیچ چیز ثابت نیست ، همه چیز در حال شدن است . از این رو ما باید توانائی تغییر داشته و همراه با جریانات زندگی این تغییرات را بپذیریم .
۹ – ارتباط معنوی :
یکی از جنبه های مهم سلامت روان ، بعد معنوی است . اگر مسائل معنوی و روحانی به شما احساس خوبی می دهد سعی کنید ارتباط خود را با این موضوعات حفظ کنید . هر گونه عقاید مذهبی یا معنوی که دارید سعی کنید آن را تقویت نمائید . این ها ممکن است که به تخفیف افسردگی در سالمندی کمک کنند و یا حتی عامل دفاعی در برابر آلزایمر باشند کسانی که اعتقادات مذهبی و معنوی قوی دارند معمولاً به تبع آن احساس حمایت و راحتی بیشتری دارند .
چگونه می توان به حفظ حافظه در دوران سالمندی کمک نمود ؟
۱ – انتظار نداشته باشید که همه چیز را به یاد آورید . این روزها در دنیای شلوغی زندگی می کنیم که از اطلاعات مختلف اشباع شده است . بهتر است همیشه از لیست ‌یادداشت ومشخص کردن کارها براساس ثبت فعالیت روزانه استفاده نمائید .
۲ – سعی نمائید برای کارهای مختلف روال ثابت مشخص کنید . به عنوان مثال داروهایتان را همیشه در زمان خاصی مصرف کنید و برای دسته کلیدتان جای مخصوصی داشته باشید .
۳ – حافظه بصری (‌دیداری ) معمولاً‌ بهتر از حافظه شنیداری عمل می کند به عبارت دیگر ما آنچه را که می بینیم بهتر از آنچه می شنویم به یاد می آوریم و استفاده همزمان از هر دو ، به خاطر سپردن را آسانتر می کند .
۴ – برای به ذهن سپردن مطالب و موضوعات جدید ، آنها را داستانی ( دسته بندی ) کنید .
۵ – حفظ توجه موقع یادگیری مطالب جدید، باعث بهبود حافظه و یادگیری می شود پس در این موقعیت ها سعی کنید محرک های اضافی محیط را حذف کرده و روی موضوع متمرکز شوید .
۶ – اختصاص دادن زمان بیشتر برای یادگیری ، به خاطر سپردن و به یاد‌آوردن آن را تسهیل می کند .
تقویت حافظه در سالمندی :
در درجه اول از سؤال کردن و گفتن این که «موضوعی را فراموش کرده اید» نترسید و خجالت نکشید. اگر نمی توانید مانند گذشته، چیزهایی را به یاد بیاورید، تقصیر شما نیست. بیایید به جای ناراحتی از این وضع، به راه هایی که حافظه شما را تقویت می کندو یا مانع کم شدن حافظه می شود ، توجه کنید. در این جا ما به نمونه هایی از این راه ها اشاره می کنیم؛ البته خود شما هم ممکن است از راه های دیگر برای یادآوری بهتر مطالب استفاده کنید.
*چیزهایی را که همیشه از آن استفاده می کنید مثل عینک یا کلید را در یک جای مشخص بگذارید به عنوان مثال داخل یک کاسه بزرگ در اتاق نشیمن.
* هر روز به اخبار رادیو یا تلویزیون گوش دهید. سعی کنید هر روز یک مطلب جدید یاد بگیرید،کتاب یا روزنامه را مطالعه کنید.
* در جمع دوستان یا خانواده، خاطرات گذشته را تعریف کنید. می توانید آلبوم عکس های قدیمی را برای یادآوری نام افراد و خاطرات گذشته نگاه کنید.
* خاطرات خود را بنویسید.
* بازی های فکری مثل شطرنج انجام دهید.
* با دوستانتان مشاعره کنید.
* جدول حل کنید.
* مطالبی را که ممکن است فراموش کنید، یادداشت نمایید. برای این کار یک تقویم جیبی بردارید. تمام تاریخ های مهم مثل روز تولد نوه تان، سالگردها، روزی که نوبت دکتر دارید، روز آخر مهلت پرداخت قبوض و … را در آن بنویسید. در انتهای تقویم، شماره تلفن های اقوام و دوستان را بنویسید. این تقویم را همیشه، حتی موقع خارج شدن از منزل همراه داشته باشید.
* یک دفترچه یادداشت در کنار تلفن بگذارید. هر بار که کسی تلفن می زند، اگر پیغامی دارد یا کاری از شما می خواهد، بلافاصله یادداشت کنید. این کار کمک می کند که پیام های تلفنی را فراموش نکنید.
* هیچ گاه خودسرانه دارو مصرف نکنید. اما اگر دارویی توسط پزشک برای شما تجویز شده است، در مصرف درست و به موقع دارو دقت کنید. برای این که زمان مصرف یادتان نرود، از جعبه تقسیم دارو استفاده کنید. این جعبه را می توانید از داروخانه محل تهیه کنید. هر روز صبح داروهایتان را داخل جعبه بیندازید. وقتی که به جعبه نگاه کنید، یادتان می آید کدام دارو را نخورده اید. همیشه جعبه را در جایی بگذارید که در معرض دید شما باشد ولی کودکان به آن دسترسی نداشته باشند.
علائم خطر :‌
این علائم اجزاء طبیعی سالمندی نیستند و ممکن است وجود یک بیماری را نشان دهند پس بهتر است با پزشک مشورت شود .
۱ – خلق افسرده و غمگین که بیشتر از دو هفته طول بکشد.
۲ – گریه های مکرر بی دلیل .
۳ – از دست دادن علاقه و لذت به چیزها یا افرادی که قبلاً‌ احساس مثبتی ایجاد می کرده اند .
۴ – احساس خستگی غیر عادی ، بی حالی و احساس بی انرژی بودن .
۵ – تحریک پذیری و جر و بحث مکرر یا پرخاشگری.
۶ – از دست دادن یا افزایش اشتها و تغییر وزن بارز .
۷ – تغییر وضعیت خواب مثل بی خوابی در ابتدا یا انتهای شب یا خوابیدن بیشتر از حد معمول .
۸ – احساس بی ارزشی یا احساس گناه بی مورد ، ناامیدی یا احساس بی کسی.
۹ – کاهش توانایی فکر کردن‌ ، تمرکز و تصمیم گیری و …
۱۰ – افکار تکرار شونده راجع به مرگ ،‌مردن یا خودکشی (‌افکار خودکشی نیازمند مراجعه فوری به پزشک یا روانپزشک است .)
۱۱ – دردهای بدون علت جسمانی ، یبوست و یا ناراحتی های دیگر بدنی که توضیح خاصی برای آن وجود ندارد .
۱۲ – حالت گیجی یا حواس پرتی
۱۳ – اختلال حافظه ، به خصوص حافظه وقایع اخیر
۱۴ – گوشه گیری و قطع ارتباط اجتماعی
۱۵ – اشکال در حساب و کتاب یا کار با اعداد
۱۶ – تغییر در ظاهر و شکل مرتب لباس پوشیدن
۱۷ – اشکال در مرتب نگهداشتن خانه و محل زندگی





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 367]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن