واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: پيش گفتار
------------------------
قلب خود را قبله زبانت قرار ده و جز با اشاره قلب و موافقت عقل و رضاي ايمان زبان مجنبان. حديث شريف نبوي
انسان را زباني است ظاهر، كه اغلب از نيك و بد و صلاح و فساد او حكايت ميكند و زباني است باطن، كه قلب او و قبله زبان او است!
قلب آدمي هم راه را مينماياند، هم مقصد را. هم ملاك و معيار شناخت و معرفت است و هم راهنماي مقصود.
... و نماز، اگر نماز باشد، دل را كه زبان باطن است به ياري ميطلبد، زبان را كه زبانه ترازوي ايمان است، نيز!
نماز داستان رهايي انسان از خود و رسيدن او به خدا است. انساني كه در سراسر زندگي سراسيمه و پرشتاب در كندو كاو معناي خويش است و تا دستِ كم اندكي از اين معني را درنيابد، از پانمينشيند، لاجرم در جستجوي فرصتي است كه فارغ از نيك و بد حيات، به سرچشمه ناب همه معاني دست يازد، دمي با او خلوت گزيند و حكايت دل با او بازگويد.
آدمي در دنياي امروز، در جلوهنمايي آزمنديها و مطامع، محتاج فرصتي است كه از برون خسته و افسرده، اندكي گريخته و سري به درون متعالي خويش زند. پردههاي غفلت و عصيان را كنار زده، چشمي به روشنايي بازكند و واسطه اين كار جز نماز چيست؟
اگر اين نبود چرا شارع مقدس، دل سپردن به اين فريضه و مداومت بر انجام آن را ركن ركين اين دين ساخته و از آن به عنوان فاصله بين كفر و ايمان ياد كرده است؟
از نماز كه بگذريم، به انسانهايي برميخوريم كه نماز مجسماند. دائمالذكر و دائمالصلواتند. اولي الالباباند!
«إِنَّ فِي خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ اخْتِلافِ اللَّيْلِ وَ النَّهارِ لَآياتٍ لِأُولِي الْأَلْبابِ الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِياماً وَ قُعُوداً وَ عَلي جُنُوبِهِمْ ...»
كساني كه باطن نماز را ميبينند و با هر اذان مشتاقانه به سوي آن پرميكشند. انتظار آنان بر سجاده از انتظار عاشق در طلب معشوق شيرينتر است، و ذكر آنان با خدا از نجواي ياران مشتاق با يكديگر طربانگيزتر!
آنان از خوبي خوبان عالم گذشته و به چشمه فيّاض همهي خوبيها رسيدهاند. هم او كه هر ستايشي نخست در خور او است. الحمدللّه رب العالمين كسي كه به دريا رسيد، مگر به قدحي آب دل خوش ميكند؟! و آنكه بر خواني از نعمت حاضر شد، مگر به لقمهاي بسنده مينمايد؟!
اين كتاب حكايت آن نماز است از زبان سالكان راه هدايت و معرفت!
شرحي بر نجوايي عاشقانه از زبان عشاقي دلسوخته كه جذبه كلامشان آدمي را مسحور ميكند، و نسيم خوش عرفان نابشان روح و جان انسان را مينوازد.
آداب باطني و اسرار معنوي نماز گزيده دو كتاب آداب الصلوة اثر خامه نوراني و عرفاني حضرت امام خمينيقدس سره و اسرارالصلوة تأليف برجسته آيتاللّه ميرزا جواد ملكي تبريزيرحمه الله است كه ستاد اقامه نماز نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها به چاپ و نشر آن مبادرت نموده است.
صيّت و شهرت اين دو عالم رباني برون از حد كلام و زبانزد خاص و عام است. آنچه از ايشان و اثري كه خالق آنند جلوهنمايي ميكند، نه تنها بيان فضايل و آداب و اسرار نماز، بلكه تلألؤ روح بلندي است كه از نماز، پرتو گرفته و بر قلّه معنويت و عرفان برآمده است.
كتاب آداب الصلوة به زبان فارسي است و فرازهايي از آن بدون هيچ تغييري، جز حذف پارهاي از بخشها، نقل شده و فصل اول و سوم كتاب حاضر را تشكيل داده است.
اما كتاب اسرار الصلوة كه به زبان عربي است و پيش از اين نيز ترجمه فارسي آن در اختيار علاقمندان قرار گرفته است، در اثر حاضر به گونه ديگري برگردان شده و فصل دوم كتاب را به خود اختصاص داده است.
تدوين اين كتاب به گونهاي صورت پذيرفته است كه در بردارندهي مهمترين نكات آن دو كتاب شريف بوده و محققان و علاقمندان بتوانند از مطالب آن بهره كافي برند.
از آنجا كه نثر حضرت امام و تعبيرات عرفاني ايشان در ايجاد فضاي معنوي خاصي كه مورد نظر ما است نقش بسزايي دارد، متن ايشان دستنخورده باقي مانده و حتيالمقدور از تغيير آن اجتناب گرديد.
مطالعه اين اثر را به اهل نماز و جويندگان طريق معرفت توصيه ميكنيم و از فاضل گرامي جناب حجةالاسلام و المسلمين علي شيرواني كه در ارائهي اثر حاضر نهايت مساعي خويش را مبذول داشتهاند، تشكر و قدرداني مينماييم.
دبيرخانه ستاد اقامه نماز
نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]