واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: انتقادشديدمديركل محيطزيست استان تهران: هيچكس موضوع«سرخهحصار»را پيگيري نميكند توافقي بااحداث شهربازي درپارك ملي نشده است زمين معوض تا آخرشهريور نهايي ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - محيط زيست
مديركل محيط زيست استان تهران با انتقاد شديد نسبت به عدم پيگيري وضعيت پارك ملي «سرخهحصار» توسط دستگاههاي ذيربط گفت: متأسفانه اراضي زيتون عليرغم مصوبات قبلي نه تنها آب و برق دارند، بلكه پليس هم امنيت آنها را تأمين ميكند و شهرداري تهران هم هيچ اقدام مؤثري براي تخريب ساختوسازهاي غيرمجاز آن انجام نميدهد.
دكتر صدوق روز يكشنبه در گفتوگو با خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به اين كه حدود 200 نفر از افرادي كه ادعا ميكردند از اعضاي تعاوني مسكن زيتون هستند، هفته گذشته با سر دادن شعار و به زور وارد اداره كل محيط زيست استان تهران شده و نسبت به تخريب و شكستن تعدادي از درها، شيشههاي اداره و ضرب و شتم كاركنان اقدام كردند، افزود: پس از اين حادثه هيچكس نگفت كه بايد برخورد جدي با اين افراد صورت گيرد و اين كه چگونه عدهاي به خود اجازه ميدهند به يك سازمان دولتي زيرمجموعه رياستجمهوري حمله كرده و نسبت به ضرب و شتم كاركنان و مديران آن اقدام كنند؟
وي با اشاره به اين كه به مأموران محيط زيست دستور داده بوديم كه با اين افراد درگير نشوند، افزود: اين در حاليست كه اگر درگيري پيش ميآمد و حتي يك نفر از اين افراد روانه بيمارستان ميشد الان صد نفر مدعي بودند!
مديركل محيط زيست استان تهران با اشاره به اين كه متأسفانه برق منطقهاي و آب منطقهاي هيچ اقدامي براي قطع برق و آب اراضي تعاوني مسكن زيتون انجام ندادهاند، گفت: اين در حاليست كه در اوج قطعي برق در تهران اين افراد تمام منطقه را هر شب با لامپهاي هالوژنه روشن كرده و موجب مشكلات فراواني براي حيات وحش منطقه شدهاند.
وي در خصوص اقدام دادستان تهران براي برخورد با متخلفان گفت: شنيدهايم دستوري براي برخورد با اين افراد صادر شده است ولي تا كنون اقدام جدي صورت نگرفته است و اين در حاليست كه انتظار ميرفت مسؤولان قضايي، انتظامي و شوراي تأمين استان در اين خصوص اقدام جديتري در راستاي حفظ حرمت قانون و تأمين جاني پرسنل اداره كل محيط زيست استان انجام دهند.
مديركل محيط زيست استان تهران با اشاره به اصلاح ماده 33 اصلاحي قانون حفاظت و بهرهبرداري از جنگلها و مراتع توسط مجمع تشخيص مصلحت نظام كه طي روزهاي گذشته ابلاغ شد، افزود: بر اين اساس تمام اراضي طبيعي تصرف شده قبل و بعد از سال 1365 تحت هر عنواني كه واگذار يا تصرف شده باشد حتي آنها كه از سالها پيش تحت عنوان تعاونيهاي مسكن مورد ساختوساز قرار گرفتهاند، بايد به وضعيت سابق بازگردانده شوند و اسناد واگذاري آنها ابطال شود.
وي در خصوص اعطاي زمين معوض به اعضاي تعاوني مسكن زيتون نهايي شده است، به ايسنا گفت: زمين معوض در شهرك پرديس در نظر گرفته شده و انتظار ميرود جلسه نهايي آن تا پايان شهريور ماه سال جاري در بازرسي رياست جمهوري برگزار شود.
مديركل محيط زيست استان تهران در خصوص برخورد شهرداري تهران با ساختوسازهاي غيرمجاز در پارك ملي «سرخهحصار» گفت: متأسفانه آقايان و مسؤولان شهرداري تهران عليرغم تأكيد شهردار تهران و رييس شوراي شهر تهران مبني بر برخورد با ساخت و سازهاي غيرمجاز، در عمل اقدامي انجام نداده و بيتفاوت با مسأله برخورد ميكنند. اين در حاليست كه بر اساس طرح جامع تهران اراضي پارك ملي سرخهحصار به عنوان پارك ملي و فضاي سبز حريم پايتخت ديده شده و هرگونه ساخت و ساز در آن ممنوع است.
گفتني است منطقه «سرخهحصار» (قرق سابق) واقع در بين دو بيوم البرز مركزي و كوير مركزي، داراي 470 گونه گياهي ــ 80 گونه دارويي ــ و بيش از 2000 راس قوچ و ميش بينظير، تنها زيستگاه گونه آهو و زيستگاه 111 گونه پرنده، ذخيرهگاه و مرجع آثار تاريخ طبيعي كشور از قديميترين پاركهاي ملي دنيا و باارزشترين مناطق طبيعي جهان كه به اعتقاد كارشناسان محيط زيست به دليل عدم انجام هرگونه ساخت و ساز و جهت وزش غرب به شرق در آن، نقش ريه پيكره تهران را ايفا ميكند، در سال 1358 به محيط زيست واگذار شد و پس از انجام مطالعات توسط كارشناسان محيط زيست در سال1361 شوراي عالي حفاظت محيط زيست با استفاده از ماده 3 قانون حفاظت محيط زيست اين محدوده را به عنوان پارك ملي ثبت شد.
عليرغم ممنوعيت واگذاري اراضي پاركهاي ملي بر اساس تبصره 4 ماده 31 قانون جنگلها و مراتع مصوب 1354، در سال 1364 حدود 240 هكتار از زمينهاي «سرخهحصار» كه جزو حساسترين نقاط اين پارك ملي است، به اعضاي تعاوني مسكن وزارت جهاد كشاورزي واگذار و با آگاه شدن سازمان حفاظت محيط زيست از موضوع صدور سند براي اين زمينها و انجام عمليات نقشهبرداري در «سرخهحصار» در سال 70، ماجراي اختلاف بين سازمان حفاظت محيط زيست و اعضاي تعاوني مذكور آغاز شد.
به دنبال آن، سازمان حفاظت محيط زيست دادخواستي مبني بر ابطال اسناد به دادگاه ارائه كرد كه از آن سال تا كنون اين پرونده در مراجع قضايي مطرح است. اين درحاليست كه به گفته مديركل محيط زيست استان تهران در اين مدت تعداد زمينداران «سرخهحصار» از 2 هزار به بيش از 4 هزار تن رسيد.
انتهاي پيام
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]