واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /مشكلات صنعت چاپ در لرستان/ مديران چاپخانهها:تورم موجب ركود صنعت چاپ شده است مديركل ارشاد استان: اكثر چاپخانههاي استان پرتوان نبوده و هزينههاي هنگفتي دارند
خبرگزاري دانشجويان ايران - خرمآباد
سرويس: شهرستانها
همزمان با روز جهاني صنعت چاپ، برخي از مديران چاپخانههاي لرستان خواستار توسعه اين صنعت در استان شدند.
بهزاد احمدي، مديرمسؤول چاپخانه اميركبير در خرم آباد به خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه لرستان، گفت: با وجود مؤسسات خدمات چاپ وتكثير در سطح شهر، صنعت چاپ در اين شهرستان دچار ركود شده وبا وجود همين مؤسسات كارهاي چاپ به خارج از استان نيز واگذار ميشود.
وي از مسؤولان خواست تا به منظور احياي اين صنعت و ايجاد فرصتهاي شغلي، وامهاي خود اشتغالي با بهره كم را در اختيار متوليان اين صنعت قرار دهند.
وي با بيان اين كه به منظور احياي اين صنعت بايد دست واسطهها ودلالها از اين صنعت كوتاه شود، افزود: موسسات چاپ وتكثير ارزش كار چاپخانهها را پايين آورده و اين صنعت را دچار ركود كردهاند.
هوشنگ رئوف، مدير مسؤول چاپخانه رئوف خرمآباد، نيز با انتقاد از آشفتگي وتورم در بازار چاپ به خبرنگار ايسنا، گفت: ما به عنوان متوليان امر چاپ، توانستهايم در اين خصوص اشتغالزايي كنيم.
وي اظهار كرد: تورم نيز بر صنعت چاپ تاثيرگذار بوده به طوري كه 80 درصد كاغذ مورد نياز خود را از خارج كشور وارد ميكنيم.
وي بابيان اين كه چاپخانه نسبت به صنعت چاپ تعهدي دارد و همه چيزي را چاپ نميكند، از مسؤولان خواست جهت ساماندهي اين صنعت تدابيري بينديشند.
مدير مسؤول چاپخانه افلاك نيز در اين رابطه گفت: تورم موجب ركود صنعت چاپ شده و به همن دليل فقط ميتوانيم نصف روز در چاپخانه به كار مشغول شويم و گراني كاغذ و مركب از عوامل تضعيف اين صنعت است.
وي گفت: اكثر چاپخانههاي استان داراي سيستم قديمياند كه كارآيي كل چاپخانهها 80 ورق است كه هر ورق با ابعاد 357 در 50 در چاپخانهها استفاده ميشود و با راهاندازي چاپخانههاي جديد اين آمار تغيير خواهد كرد.
عارف علوي، مدير كل فرهنگ وارشاد اسلامي لرستان نيز گفت: در حال حاضر 32 چاپخانه در لرستان موجود است كه كم و بيش اكثر اين چاپخانهها فعالاند و چهار واحد نيز در شهرستانهاي خرم آباد ، ازنا و نورآباد درحال تاسيساند كه اگر اين چاپخانه، تسهيلات بانكي را دريافت كنند ، مشكلاتشان حل ميشود.
وي اظهار كرد: همچنين هفت مؤسسه چاپ و نشر در لرستان فعاليت دارند و تا پايان سه ماه دوم سال 87 ، درخواست صدور مجوز 45 عنوان كتاب را داشتهايم كه با 35 عنوان موافقت شده و به طور ميانگين اگر تيراژ هر كتاب 2000 جلد پيش بيني شود ، 70 هزار جلد كتاب در اين مدت به چاپ رسيده كه اين رقم نسبت به سال گذشته 25 درصد رشد داشته است.
وي گفت : مضامين اين كتابها علوم پژوهشي ، شعر و.. بوده است.
علوي در خصوص تضعيف صنعت چاپ در لرستان گفت: ما هيچ حمايتي از صنعت چاپ نداريم و دولت توانسته به منظور حمايت از ناشرين درصدي از كتابهاي آنها را خريداري كرده و سياستهاي امروز دولت حمايت از مصرف كنندههاست و فقط ميتوانيم قدرت خريد كتاب را براي اين افراد بالا ببريم.
وي با اشاره به امكانات در چاپخانهها تصريح كرد: نوع امكاناتي كه در چاپخانهها موجود است، جوابگوي نياز جامعه امروز نيست.
مدير كل فرهنگ وارشاد اسلامي لرستان گفت : اكثر چاپخانهها استان پرتوان نيستند و عملا هزينههاي آنها هنگفت است.
وي گفت: با وجود سيستمهاي جديد خيلي از افراد حذف شده ، حذف آنها هميشه به دليل بالا بودن هزينهها نيست؛ بلكه تغيير نوع صنعت و تكنولوژي نيز در اين مهم تاثيرگذار بوده است.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي لرستان يادآور شد: با راهاندازي چاپخانههاي جديد بعضي از چاپخانههاي لرستان از رده خارج شده و اين افراد بايد چاپخانهها را به روز كرده يا كار را به افرادي كه انگيزه، علاقه و امكانات مالي اين صنعت را دارند، واگذار كنند.
وي در باره كار مؤسسات انتشاراتي در سطح شهر گفت: به علت تحولي كه در صنعت چاپ به وجود آمده، نميتوانيم جلوي مؤسسات انتشاراتي غير رسمي را بگيريم.
علوي افزود: در سالهاي گذشته در چاپخانهها امكانات حروف چيني موجود بود كه در حال حاضر به طور كامل منسوخ شده و امروزه استفاده از فيلم وزينگ نيز به دليل قيمت گران آن به صرفه نيست.
وي گفت: چاپخانه نبايد به دنبال بازار محدود و كوچك باشند به طوري كه بسياري از سفارشات چاپ ما به استانهاي همجوار برده ميشود و اين امر باعث شده صنعت چاپ در لرستان تضعيف شود.
علوي خطاب به صاحبان چاپخانههاي استان لرستان گفت: چاپخانههاي لرستان بايد امكانات خود را مدرن كرده و با استفاده وسايلي از جمله فيلم وزينگ و قبول سفارت بزرگ در جهت رفع مشكل تلاش كنند تا صنعت چاپ در استان توسعه پيدا كند.
انتهاي پيام
يکشنبه 17 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]