تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):امّتم همواره در خير و خوبى اند تا وقتى كه يكديگر را دوست بدارند، نماز را برپا دارن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828774210




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ديويد ميليباند: روسيه از بحران گرجستان درس اشتباه نگيرد


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: ديويد ميليباند: روسيه از بحران گرجستان درس اشتباه نگيرد
«ديويد ميليباند» وزير خارجه بريتانيا در مقاله‌اي در روزنامه گاردين به بحران روسيه و گرجستان پرداخته است. ميليباند در اين مقاله، با اشاره به حمله روسيه به گرجستان معتقد است: «تصوير تانكهاي روسي در اين كشور همسايه‌اش، نشانگر اين است كه وسوسه باقي ماندن در قدرت سياسي دوباره در روسيه ظهور كرده و اين كشور هنوز با تقسيمات مرزي نقشه جديد اروپا كنار نيامده است».
آفتاب- سرويس بين‌الملل: پس از سقوط اتحاد جماهير شوروي، قوانين جديدي براي روابط بين‌الملل در اروپاي‌مركزي ‌و ‌غربي و آسياي‌ميانه در حال شكل‌گيري بوده‌اند. اين روابط بر پايه اصولي چون استقلال، همبستگي متقابل، حق تماميت ارضي، مسئوليت پذيري متقابل و همكاري بر اساس منافع مشترك، برقرار بوده‌اند. اصولي كه درخور دفاع‌اند.

از كشورهاي پس از جنگ مي‌توان به اوكراين اشاره كرد. اوكراين نمونه كشوري است كه استقلال خود را به دست گرفت و نبايد به عنوان تهديدي براي مسكو تلقي شود. اين كشور به دنبال ايجاد روابط تازه با روسيه و شراكت متقابل است و نه روابط ارباب و رعيت دوران گذشته.

در اين ميان بحران گرجستان يك شوك ناخواسته بود. تصوير تانكهاي روسي در اين كشور همسايه‌اش، نشانگر اين است كه وسوسه باقي ماندن در قدرت سياسي دوباره در روسيه ظهور كرده و اين كشور هنوز با تقسيمات مرزي نقشه جديد اروپا كنار نيامده است.

پذيرش استقلال اوستياي‌جنوبي و آبخازيا از سوي روسيه و تغييرات مرزي جديد، پايان دوران پس از جنگ سرد را رقم زد و نشان داد كه ديگر كشورها مي‌توانند در موضع‌گيري‌هاي خود در قبال مسائل مهمي چون تعريف مليت و قوانين بين‌المللي تجديد‌نظر كنند. رئيس‌جمهور روسيه مي‌گويد كه از يك جنگ سرد تازه نمي‌ترسد. ولي ما اين جنگ را نمي‌خواهيم.

” روسيه نبايد از بحران گرجستان درس اشتباه بگيرد. تخطي از احترام به اصولي چون تماميت ‌ارضي، دولت‌گرداني مردم‌سالارانه و قوانين بين‌المللي راه بازگشتي ندارد.... “

او نبايد يك جنگ سرد جديد راه بيندازد.

روسيه نبايد از بحران گرجستان درس اشتباه بگيرد. تخطي از احترام به اصولي چون تماميت ‌ارضي، دولت‌گرداني مردم‌سالارانه و قوانين بين‌المللي راه بازگشتي ندارد. روسيه در دو هفته اخير نشان داد قادر به شكست ارتش گرجستان است؛ چيزي كه هر كسي مي‌دانست و نياز به اثبات نداشت. اما در ازاي آن روسيه در انزواي بيشتري قرار گرفت و احترام و اعتماد جامعه بين‌المللي به آن كاهش پيدا كرد. در كوتاه‌مدت روسيه از لحاظ نظامي موفق شد، ولي در نتيجه‌ آن در بلند‌مدت خسران‌هاي اقتصادي و سياسي زيادي را متحمل خواهد شد.

«ولاديمير پوتين» نخست‌وزير روسيه سقوط اتحاد جماهير شوروي را بزرگترين فاجعه‌ جغرافيايي-سياسي قرن بيستم خوانده است. من چنين فكر نمي‌كنم و بيشتر مردم بلوك شوروي سابق نيز چنين فكر نمي‌كنند. براي روسيه بسيار ناگوار خواهد بود اگر 20 سال آينده را با اين طرز تفكر سپري كند.

از سال 1997 هيچ‌كس به روسيه از پشت خنجر نزده است.

” بحران گرجستان باعث كاهش اعتماد سرمايه‌گذاران در روسيه شده است. سهام گاز پروم در طول يك روز، و ميزان ذخيره ارزي روسيه در طول يك هفته سقوط 16 ميليارد دلاري داشتند.... “

ما با روسيه همكاري‌هاي گسترده داشتيم، ناتو و اتحاديه اروپا به اين كشور پيشنهادات همكاري گسترده‌اي داده‌اند؛ عضويت در شوراي اروپا و گروه هشت و همچنين اجلاس‌هاي مختلف از اين نمونه‌ها است. ناتو و اتحاديه اروپا نه براي تهديد و تحقير، بلكه براي بيشتر به‌كار‌گرفتن روسيه اين مكانيزم‌ها و نشست‌ها را به‌راه انداخته‌اند. اتحاديه اروپا و ايالات متحده از روسيه حمايت اقتصادي كرده و شركتهاي غربي در روسيه سرمايه‌گذاري كردند و باعث پيشرفت قابل توجه روسيه در نتيجه اختلاط در اقتصاد‌جهاني شدند.

اين عملكردهاي خيرخواهانه و احترام به روسيه اخيرا از بين رفت. بدون شك روسيه بايد نسبت به همسايه‌ها خود علاقه نشان دهد و نبايد بار ديگر باعث تشكيل بلوك شرق شود. در اكثر اوقات راجع به اتحاد در اروپا صحبت مي‌شود و عملكرد روسيه باعث اتحاد اروپا در خروج نيروهاي روسي از گرجستان شد.

عملكرد روسيه در سازمان ملل در بيشتر اوقات مخالف دخالت نيروهاي خارجي در زيمباوه يا برمه بوده است.

” «ولاديمير پوتين» نخست‌وزير روسيه سقوط اتحاد جماهير شوروي را بزرگترين فاجعه‌ جغرافيايي-سياسي قرن بيستم خوانده است. من چنين فكر نمي‌كنم و بيشتر مردم بلوك شوروي سابق نيز چنين فكر نمي‌كنند.... “

درباره گرجستان، روسيه از موضع حامي امنيت و تماميت ارضي اوستيا وارد اين كشور شد و به نيروي نظامي متوسل شد. اما در اين بين روسيه بايد درباره پيروزيهاي كوتاه مدت و موفقيت دائمي اقتصادي بيشتر بيانديشد. قابل ذكر است حمله اتحاد شوروي به مجارستان در سال 1957 و همچنين چك‌اسلواكي در سال 1968 هيچ تاثيري بر بازار بورس روسيه نداشت؛ چون اساسا روسيه بازار بورسي نداشت.

اكنون، بحران گرجستان باعث كاهش اعتماد سرمايه‌گذاران در روسيه شده است. سهام گاز پروم در طول يك روز، و ميزان ذخيره ارزي روسيه در طول يك هفته سقوط 16 ميليارد دلاري داشتند. بنابراين خطر انزواي روسيه دور از ذهن نيست و در زماني كه جهان به جلوگيري از دست‌يابي به سلاح هسته‌اي و تغييرات جوي و امنيت در افغانستان مي‌انديشد، روسيه بايد عكس‌العمل متفاوتي در سياستهاي خود نشان دهد.

در عين حال جامعه بين‌المللي نسبت به منابع گازي روسيه بي تفاوت نيست، ولي گازپروم نيز در مقابل نيازمند كشورهاي سرمايه‌گذار است. در اين بين اروپا بايد روابط خود با روسيه را دوباره تنظيم كند. همچنين در تمام سازمانهاي بين‌المللي نيازمند بازنگري روابط با روسيه هستيم.

من از رد درخواست شتابزده براي اخراج روسيه از گروه 8 و يا قطع روابط اتحاديه اروپا وناتو با روسيه عذرخواهي نمي‌كنم. توجه دنيا در حال حاضر متوجه اوستيا و آبخازيا است و گزينه امروز آشكار و واضح است؛ نبايد حامي جنگ سرد بود بلكه بايد نسبت به پايداري پايه‌هاي صلح تلاش كرد.
 يکشنبه 17 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن