تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):افطارى دادن به برادر روزه دارت از گرفتن روزه (مستحبى) بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816814569




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يك كارشناس ارشد تغذيه: خوردن خرما در شروع افطار، ولع پرخوري را كاهش مي‌دهد زمان مناسب ورزش در رمضان، سه ساعت پس از شام است


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك كارشناس ارشد تغذيه: خوردن خرما در شروع افطار، ولع پرخوري را كاهش مي‌دهد زمان مناسب ورزش در رمضان، سه ساعت پس از شام است
خبرگزاري دانشجويان ايران - كرمانشاه
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده

حذف وعده سحر متابوليسم بدن را دچار تغييرات نامناسب كرده، ضعف و بي‌حالي را براي فرد ايجاد مي كند و ممكن است فرد زودتر عصباني شود.

علي اشرف رشيدي، كارشناس ارشد تغذيه در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه كرمانشاه، با بيان اين مطلب و تاكيد بر اين كه حذف وعده سحر در كاهش وزن موثر نيست، افزود: رفع گرسنگي با حجم زياد غذا در افطار ( بعد از ناشتا بودن طولاني و عدم مصرف سحري) باعث مي شود در پايان ماه رمضان فرد دچار مشكلاتي شود كه اين مشكلات خود را به صورت افزايش چربي ها، افزايش قطر شكم و به طور كلي تغيير در ظاهر و تركيب بدن نشان مي دهد، بنابراين توصيه مي شود افراد بدون سحري روزه نگيرند.

وي با بيان اينكه در صورت مصرف غذاها در سحر، غذاهاي حجيم، نفاخ، پر چربي و پر نمك در اين وعده اصلا توصيه نمي شود، گفت: بهتر است در سحر از مواد غذايي پروتئين دار، تخم مرغ، حبوبات خيس خورده و خوب پخته شده، لبنيات و گوشت استفاده و توجه شود از ديگر مواد غذايي به اندازه مناسب مصرف شود.

رشيدي توصيه كرد: مايعات در سحر به تدريج مصرف شود و به جاي نوشيدن آب زياد از ميوه هاي آبدار در كنار مصرف درست آب، يك ليوان شربت عسل يا قند به همراه ليمو ترش تازه استفاده شود.

وي افزود: در مصرف آبميوه بايستي دقت شود كه آب ميوه طبيعي باشد، نه آب ميوه‌هاي تجاري كه به آن شكر اضافه شده و داراي مقادير زيادي ساكاروز است.

مصرف خرما در افطار، قند خون را متعادل مي‌كند

اين كارشناس ارشد تغذيه و رژيم هاي درماني اظهار داشت: توصيه مي شود افراد روزه‌دار افطار را با يك فنجان آب گرم يا چاي كمرنگ يا شير گرم و يك شيريني طبيعي مثل خرما، كشمش و يا انجير (به دليل دارا بودن قند طبيعي) شروع كنند.

وي افزود: نياز فوري بدن در هنگام افطار به دست آوردن يك منبع انرژي به شكل گلوكز( قند خون) براي هر سلول زنده به خصوص سلول‌هاي مغز و اعصاب است؛ بنابراين خرما و آب ميوه منابع خوب قند هستند، لذا هنگام افطار مصرف خرما، آب ميوه، سوپ سبزيجات با رشته به منظور حفظ تعادل قند، آب و مايعات بدن توصيه مي‌شود.

رشيدي با تصريح بر اينكه دماي مايعات مصرفي در ابتداي افطار نبايستي خيلي گرم يا سرد باشد، التهاب معده و مشكلات هضم، نفخ و گوارش را از عواقب آن ذكر و خاطر نشان كرد: مصرف زياد آب در افطار نيز مشكلات گوارشي در فرد ايجاد مي كند و از اشتهاي دريافت مواد غذايي مي كاهد.

وي افزود: بايستي بنا به نياز فرد آب و مايعات مصرف شود نه به صورت يك باره و بهتر است مصرف آب با طمانينه و در دفعات زياد و به مقدار كم باشد تا علاوه بر رفع نياز بدن از بروز مشكلات بعدي در فرد جلوگيري كند.

رشيدي بر عدم مصرف غذاهاي چرب، سرخ كردني، حجيم، نفاخ، محرك، پر نمك و پر ادويه در افطار تاكيد كرد.

شام يك ساعت پس از افطار صرف شود

وي با بيان اينكه شام بايد يك ساعت بعد از افطار خورده شود نه به همراه افطار به ايسنا گفت: در اين وعده بايده از گروه هاي اصلي غذايي شامل شير و لبنيات، گوشت‌ (گوشتهاي كم چرب و بخار پز شده)، سبزيجات و ميوه‌جات استفاده شود.

وي گفت: غذاهاي چرب و سرخ شده به دليل هضم طولاني مدت و ديرهنگام، فرد را در طول روز بعد دچار اختلال گوارشي و موارد ديگر خواهند كرد.

اين كارشناس ارشد تغذيه و رژيم‌هاي درماني با بيان اين كه نبايد آب به همراه غذاي سحري يا افطار استفاده شود، افزود: در طول افطار تا سحر بايد مايعات (به خصوص آب) به اندازه كافي و به تناوب استفاده شود.

وي خاطرنشان كرد: در وعده سحر و افطار مصرف زولبيا و باميه بايد كنار گذاشته شود، زيرا كه روغن استفاده شده در آنها روغن جامد است و در دفعات زياد براي سرخ كردن استفاده مي‌شود، به علاوه دماي بالاي روغن باعث مي‌شود كه ماده‌اي به نام آكرولئين در آن به وجود آمده و فرد را دچار مشكلات قلبي عروقي كند.

ورزش منافاتي با روزه داري ندارد

رشيدي با بيان اينكه ورزشكاران نيز بايد افطار را با نوشيدن يك فنجان آب گرم، چاي كمرنگ و يا شير گرم شروع كنند، بر مصرف آب و آب‌ميوه تازه در افطار ورزشكاران تاكيد كرد و گفت: مايعات بسيار گرم و يا سرد ورزشكار روزه دار را دچار سوء هاضمه مي‌كند.

رشيدي در خصوص وعده شام ورزشكاران روزه دار نيز به ايسنا گفت: استفاده كافي (بنا به نياز بدن ورزشكاران) از پروتيئن‌ها، غلات، سبزيجات و ميوه‌جات به همراه ديگر منابع اصلي غذايي در وعده شام، كالري موردنياز براي توليد انرژي در هنگام ورزش را تامين مي‌كند.

وي با تاكيد بر اين كه ورزشكاران نبايد ميزان زياد آب را يك جا در افطار بنوشند، بي حالي، ضعف و درد معده را از نتايج اين امر دانست.

رشيدي گفت: در ساعات بعد از افطار توصيه مي‌شود ميزان نوشيدن آب و مايعات بيشتر شود تا در هنگام ورزش، ورزشكاران با كم آبي مواجه نشوند.

اين كارشناس ارشد تغذيه، نان و پنير و گردو، خرما و نان و سبزي تازه را مواد مناسبي براي وعده افطار در ورزشكاران روزه دار عنوان كرد و افزود: غذاي سبك، پركالري و زود هضم مثل خرما، شله زرد، سوپ و حليم، شير، كشمش و انجير خشك بعداز شروع افطار وعده غذايي خوبي براي ورزشكار است.

وي توصيه كرد: ورزشكاران در اين ماه سعي كنند از مصرف غذاهاي سرخ شده خودداري كرده و براي طبخ غذا از روش‌هاي ديگر مثل آب پز كردن و يا بخار پزكردن استفاده كنند.

رشيدي با بيان اينكه ورزشكاران با يك رژيم متعادل و صحيح، نمك كافي بدن خود را تامين كنند، برعدم مصرف بيش از حد نمك تاكيد كرد و گفت: دفع مايعات و اسيد فوليك از بدن و احساس تشنگي در پي مصرف زياد نمك در فرد ايجاد مي‌شود.

وي تصريح كرد: ورزشكاران در وعده سحري با اين ديد كه در طول روز احساس گرسنگي نداشته باشند پرخوري نكنند تا در ساعات ابتدايي بعد از سحر فشار زيادي به معده و دستگاه گوارششان وارد نشود و به سوء‌هاضمه و نفخ معده دچار نشوند.

رشيدي اظهار داشت: ورزشكاران سعي كنند بعد از خوردن سحري نخوابند تا مواد غذايي از معده به مري برگشت نداشته باشد و معده آنها اصطلاحا ترش نكند.

اين كارشناس ارشد تغذيه برعدم مصرف غذاهاي خشك، كوكوها، گوشت سرخ شده، جوجه كباب، خامه، سس مايونز و كالباس در وعده سحر توسط ورزشكاران تاكيد كرد.

وي گفت: ورزشكاران سعي كنند در رمضان تمرينات ورزشي سبك انجام دهند، زيرا كه انجام حركات ورزشي سنگين موجب از دست دادن نمك و آب زياد و ضعف شديد آنها مي‌شود.

رشيدي، زمان مناسب ورزش را سه ساعت بعد از صرف افطار و شام دانست و خاطرنشان كرد: فاصله بين غذا خوردن و ورزش كردن باعث فرصت دادن به بدن در هضم غذا شده و خون به راحتي در عضلاتشان جريان پيدا مي كند.

وي شنا و پياده روي را ورزش‌هاي مناسبي براي آماده نگه داشتن بدن ورزشكاران ذكر كرد.

ماه رمضان براي افراد در حال رشد تفاوتي با ماه‌هاي ديگر ندارد

اين كارشناس ارشد تغذيه و رژيمهاي درماني با بيان اين كه رمضان براي يك فرد در حال رشد هيچ فرقي با ماه‌هاي غيرآن ندارد، گفت: جوانان و نوجوانان روزه دار در حال رشد نياز به انرژي بيشتري نسبت به ديگر اعضاي خانواده دارند، لذا بايد بيشتر انرژيشان را از كربوهيدرات‌هاي پيچيده (گروه نان و غلات)، ويتامين‌ها و مواد معدني دريافت دارند.

وي افزود: مصرف دانه‌هاي روغني و غذاي كم چرب و مصرف گروه شير و لبنيات در كنار ديگر گروه هاي اصلي غذايي (مواد پروتئيني، گوشتها و تخم مرغ) نيز به اين افراد توصيه مي‌شود.

رشيدي با اشاره به وضعيت روزه داري گروه سالمندان گفت: سالمندان بايد به دريافت فيبر مورد نياز بدنشان دقت كنند زيرا كه تحريكات دستگاه گوارشي به اين امر بستگي دارد و در صورت دريافت ناكافي فيبر اين تحريكات كند شده و احتمال يبوست در آنها وجود دارد، لذا توصيه مي‌شود مصرف آب، ميوه جات و سبزيجات (به دليل وجود فيبر بالا در اين مواد و وجود آنتي اكسيدانها) و شير و لبنيات در اين افراد فراموش نشود.

انتهاي پيام
 يکشنبه 17 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن