تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):از نشانه های عالم ، نقد سخن و اندیشه خود و آگاهی از نظرات مختلف است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831030358




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چگونگي خلاقيت و نوآوري در موسيقي / 16جابر اطاعتي:نظارت كارشناس موسيقي بر توليد نوحه‌ها ضروري است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: چگونگي خلاقيت و نوآوري در موسيقي / 16جابر اطاعتي:نظارت كارشناس موسيقي بر توليد نوحه‌ها ضروري است
گروه هنر: حضور و نظارت كارشناسان موسيقي در توليد نوحه‌ها الزامي است تا كنندگان اين كار، آثاري با وجه علمي به گوش مخاطبان برسانند.
«جابر اطاعتي» نوازنده و آهنگساز در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) گفت: اولين معيار براي خلاقيت در توليد يك اثر موسيقي، احساسات برخاسته از اثر و قدرت برقراري ارتباط آن با مخاطب است. يك اثر موسيقايي در وهله اول بايد مردمي باشد. براي اين امر آهنگساز بايد نياز مخاطب خود را بشناسد. پس از اين شناخت، زمينه‌هاي ديگر پيش مي‌آيد.

وي در توضيح بيشتر افزود: مسائلي مانند زيبايي ملودي، گيرايي آهنگ، خلاقيت در تنظيم و ... است كه مي‌تواند ذائقه‌آفرين باشد. مسائل فني نيز مهم است كه بحثي جداگانه دارد.

اطاعتي افزود: اگر يك اثر در ملودي و هارموني، سنگين نوشته شده باشد، نمي‌تواند به راحتي با مخاطب ارتباط بگيرد. توليد بسياري از سمفوني‌ها در طي سال و نحوه استقبال مخاطبان بيانگر اهميت اين مسئله است. موسيقي بايد سليس، روان و شنيدني باشد.

اين نوازنده كمانچه و ويلن درباره تغيير و تحول در موسيقي به منظور ارائه آثار خلاقه توضيح داد: موسيقي به عنوان يكي از ارزشمندترين دستاوردهاي بشري بايد دستخوش تغيير و تحول شود. موسيقي حال حاضر ما از ابتدا به همين شكل نبوده و طي قرون متمادي ساخته و پرداخته شده است.

وي تصريح كرد: كساني كه معتقدند موسيقي ايراني نبايد دستخوش تغيير شود به آن خيانت مي‌كنند. موسيقي بايد تحت تأثير شرايط دروني خودش به پيش برود و صيقل بخورد. اين موسيقي كه در دست ما است، در ابتدا از پيچيدن صداي باد در نيزارها اقتباس شده و هرگز به شكل امروزي نبوده است.

سازنده قطعه «يا محمد(ص)» براي اركستر آذري تأكيد كرد: ‌پيكره موسيقي ما از موسيقي فولكلور ساخته شده است بنابراين مردم چند و چون آن را تعيين كرده‌اند. در حال حاضر هم در همه زمينه‌هاي موسيقي كشور اگر از ريشه موسيقي بهره‌اي برده نشود، زيبايي‌هاي آن درك نشده است و اثر توليد شده شناسنامه‌اي ندارد.

اطاعتي افزود: متأسفانه موسيقي كشور ما با همين افكار قديمي 90 سال در جا زده است. به نظر من موسيقي بايد با تكنيك‌هاي روز هماهنگ باشد. اين درحالي است كه موسيقي ايران بايد در مجامع بين‌المللي و به صورت شكوهمند شناسانده شود اما حتي در خاورميانه هم مخاطب ندارد.

نوازنده آلبوم «سفر» با صداي عليرضا افتخاري كه چندي پيش نيز به دليل جايگزيني نام يك نوازنده به‌جاي اطاعتي در بروشور آن جنجال برانگيخت، در ادامه سخنان خود گفت: در حال حاضر موسيقي عرب كه محبوبيتي هم بين ايرانيان ندارد، جزو موسيقي سه‌گانه جهان در كنار موسيقي اسپانيش و كلاسيك ثبت شده است اما موسيقي ما كه به نسبت غني‌تر است ناشناخته مانده است.

وي درباره جايگاه آموزش در پرورش استعدادهاي خلاق در موسيقي تبيين كرد: موسيقي بايد از درون انسان بجوشد. در برخي جوامع آموزش موسيقي از كودكي و به اجبار انجام مي‌شود كه اين مسئله به نظر من در خلاق شدن يك نوازنده يا دوستدار موسيقي نقش مهمي ندارد. با اين همه آموزش در كشور ما نيز راه درستي را نمي‌‌رود.

اطاعتي آموزشگاه‌هاي موسيقي كشور را داراي مشكلات و بضاعت‌هاي خودشان دانست و درباره سهم مراكز دولتي در آموزش موثر يادآور شد: در اين مراكز افرادي مشغول تدريس‌اند كه به نظر من برخي لياقت تدريس را ندارند و همين مي‌شود كه هنرجو مطلب را درست ياد نمي‌گيرد. من 30 سال پيش هنرجوي هنرستان موسيقي بودم و به‌طور قطع مي‌گويم كه دانش‌آموخته‌هاي آن زمان از دكتراي موسيقي امروزي دانش بيشتري دارد چون سطح آموزش امروزه بسيار پايين آمده است.

آهنگساز «كاروان سحر» ادامه داد: وجود هنرستان و دانشگاه موسيقي هنوز در كشور ما جانيفتاده است با اين حال سالانه بر تعداد آن افزوده مي‌شود. فارغ‌التحصيلان اين مراكز بايد جايي براي فعاليت داشته باشند و گرنه بيكار خواهند ماند. در ضمن در گزينش اين افراد هم هنگام ورود سختگيري نمي‌شود بنابراين ممكن است افرادي با نبوغ پايين وارد دانشگاه شوند. در صورتيكه دانشگاه موسيقي جايگاه افراد نابغه است.

وي در ادامه به كشورهاي مطرح در زمينه موسيقي كلاسيك اشاره كرد و گفت: اتريش كه مهد موسيقي كلاسيك است، تنها يك كنسرواتوار موسيقي دارد پس به حتم افراد نخبه را جذب مي‌كند و در آموزش سختگيري‌هاي خاصي دارد. وقتي در كشور ما روند جذب دانشجو برعكس است، نمي‌توان توقعي براي بروز استعدادهاي درخشان داشت.

اطاعتي تصريح كرد: از كارهاي ارگان‌ها و مراكز دولتي مي‌تواند كارسازي و كاريابي براي فارغ‌التحصيلان موسيقي باشد. مثلا با تشكيل اركسترهاي متعدد اين نوازندگان و آهنگسازان را مشغول فعاليت كند. متأسفانه با وجود 30 هزار ساعت برنامه توليدي در طول سال در سازمان صدا و سيما، سهم موسيقي از اين همه ساعت تنها 3 هزار ساعت است. با تشكيل اركسترهاي مختلف تأمين برنامه موسيقي هم آسان‌تر خواهد شد.

اين مدرس موسيقي در سطح كلان فرهنگي به لزوم برگزاري كنسرت در كشورهاي همسايه اشاره كرد و گفت: عدم تأمين مالي از موانع برگزاري كنسرت و شناساندن استعدادهاي ايرانيان به ديگر كشورها حتي در سطح آسيا و خاورميانه است. ما در اين زمينه قدر خود را نمي‌دانيم و مسئولان هم به اين مشكلات اهميت نمي‌دهند.

اطاعتي درباره جايگاه موسيقي مذهبي در كشور توضيح داد: خوشبختانه جايگاه موسيقي مذهبي در ميان مردم ما به‌ويژه اقوام مختلف جايگاه خاصي دارد. آيين‌هاي خاص ماه محرم، ماه رمضان و اعياد مذهبي شناخته شده است اما متأسفانه عده‌اي با ناآگاهي يا غرض‌ورزي به اين موسيقي لطمه زده‌اند.

وي در پايان در توضيح بيشتر افزود: با وارد كردن ملودي‌هاي موسيقي مبتذل به نوحه‌ها، موسيقي مذهبي كشور لطمه خورده و بايد كنترل شود. حضور و نظارت كارشناسان موسيقي در توليد نوحه‌ها الزامي است تا كنندگان اين كار، آثاري با وجه علمي به گوش مخاطبان برسانند.
 يکشنبه 17 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن