واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: http://i-cias.com/e.o/ill/mahabad02_large.jpg
تاریخچه مرکز مهاباد
بر اساس نوشته ها,نخستین فرستنده رادیویی مهاباد در سال 1324 هجری شمسی دایر گردیده و تا سال 1325 هر چند گاهی اقدام به پخش برنامه می کرد. در سال 1330 ستاد ارتش در مهاباد فرستنده رادیویی را با اهداف ویژه ای راه اندازی کرده است آن فرستنده یک دستگاه بی سیم 400 واتی بوده که مهاباد و روستاهای حومه آن را تحت پوشش قرار داده و بودجه آن نیز از سوی ستاد ارتش در مهاباد تامین می شده است.....
خلاصه ای از تاریخچه مرکز مهاباد
بر اساس اقوال شفاهی، نخستین فرستنده رادیویی مهاباد در سال 1324 هجری شمسی دایر گردیده و تا سال 1325 هر چند گاهی اقدام به پخش برنامه می کرد. در سال 1330 ستاد ارتش در مهاباد فرستنده رادیویی را با اهداف ویژه ای راه اندازی کرده است آن فرستنده یک دستگاه بی سیم 400 واتی بوده که مهاباد و روستاهای حومه آن را تحت پوشش قرار داده و بودجه آن نیز از سوی ستاد ارتش در مهاباد تامین می شده است.
برنامه های آن هر شب از ساعت 20 الی 22 به زبان کردی و به صورت زنده از این فرستنده پخش می شد. این فرستنده سیار و در ضلع شرقی میدان آهنگران قرار داشت و تا سال 1335 دایر بود.
با توجه به اینکه مردم در آن سالها به ندرت گیرنده رادیویی داشتند، لذا برای استفاده عمومی از برنامه ها چند بلندگو در میدان های چوارچرا (جمهوری اسلامی)، چهار راه عباس آقا (چهار راه آزادی) و جلو ساختمان باغ ملی (میدان ملاجامی) نصب بودند و بدین صورت کسانی که رادیو نداشتند از برنامه ها استفاده می کردند.
در 15 تیر 1351 رادیو به ساختمان کنونی انتقال یافته و افتتاح و مورد بهره برداری رسمی قرار گرفت برنامه های رادیو مهاباد در بدو تاسیس و راه اندازی به طور متوسط روزانه سه الی سه ساعت و نیم بود که در بر گیرنده اخبار، فرهنگ و ادب، خانواده، ترانه های درخواستی و داستان شب بوده است.
در سال 1351 با تصویب لایحه ای مبنی بر ادغام رادیو و تلویزیون به سازمان رادیو تلویزیون ملی ایران، این فرصت را پیش آورد که صدا و سیما در محل معینی مستقر شوند و ساختمانی را که برای تلویزیون مهاباد احداث شده بود به مرکز صدا و سیما در مهاباد مبدل گردید و بعدها به مرور گسترش بیشتری یافت.
اولین فرستنده تلویزیونی در مهاباد در تاریخ 18/7/1350 دایر و افتتاح شده است. در اوایل بیشتر برنامه های شبکه را رله و تقویت می نمود. شایان ذکر است که دو نفر از همکاران مرکز بنام های محمد سلطان خوزان و قادر عزیزی به درجه رفیع شهادت نائل شده اند.
http://lord-data.persiangig.com/image/mahabad.jpg
تاريخچه تلويزيون
حكومت وقت در سال 1351 با تصويب لايحه اي مبني بر ادغام راديوو تلويزيون به سازمان راديو تلويزيون ملي ايران، اين فرصت را پيش آورد كه صدا و سيما در محل معيني مستقر شوند و ساختماني را كه براي تلويزيون مهاباد احداث شده بود به مركز صدا و سيما در مهاباد مبدل گرديد و بعدها به مرور گسترش بيشتري يافت. فرستنده تلويزيونی مهاباد در تاريخ 18/7/1350 داير و افتتاح شده است.
در اوايل بيشتر برنامه های شبکه را رله و تقويت می نمود و به ندرت اقدام به برنامه سازی و تهيه و توليد برنامه محلی می کرد، اما پس از پيروزی انقلاب اسلامی و ساماندهی صدا و سيما، اين مرکز به يکی از مراکز مورد توجه مبدل شد و خود اقدام به تهيه و توليد برنامه های محلی برای پخش در شبکه محلی و شبکه های ملی و سراسری نمود. در سال 1353 مسئولين وقت راديو تلويزيون اقدام به گسترش ساختمان طرح و توسعه مرکز کرده و در جوار ساختمان تلويزيون، ساختمان طرح و توسعه را احداث کردند و تا سال 1357 بخش هايي از اسکلت و نمای بيرونی ساختمان احداث گرديد. با پيروزی و شکل گرفتن انقلاب اسلامی و حمله ددمنشانه رژيم بعثی به ايران اسلامی کار تکميل و احداث ساختمان طرح و توسعه موقتا متوقف ماند، علی رغم دشواريهای موجود از نظر اقتصادی وجنگ تحميلی، در سال 1364 کار تکميل و احداث ساختمان پيگيری گرديد و ساختمان مجهز و بزرگ آن در سال 1370 به پايان رسيد و آماده بهره برداری قرار گرفت و در همان سال توسط آقاي محمد هاشمي رئيس وقت سازمان صدا و سيما افتتاح شد.
http://mahabad.irib.ir/images/stories/picsite/tsima1.jpg
اين ساختمان در هفت طبقه با ده ها اتاق، استوديو های مجهز راديو و تلويزيون، آمفی تئاتر، کتابخانه، نمازخانه و ... يکی از بزرگترين ساختمانهای صدا و سيمای جمهوری اسلامی در غرب کشور است. در حال حاضر سيمای مرکز مهاباد، يکی از مراکز فعال و پرتلاش مراکز غرب کشور است و حضور دايمی و فعالی در شبکه های ملی دارد ، گذشته از اين روزهای جمعه برنامه های متنوعی را به زبان های فارسی و کردی تهيه و پخش می نمايد و در مناسبت های مختلف از جمله هفته وحدت، هفته دولت، ايام مبارک دهه فجر و ديگر مناسبتها اقدام به تهيه و پخش برنامه می نمايد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 347]