واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: تاریخچه کوتاهی از سیستم عامل X اپل
اگر از هر کدام از شما در مورد تاریخچه سیستم عامل های ویندوزی سوال شود احتمالا به راحتی از دوران داس تا ویندوز 7 را تعریف می کنید. بسیاری از شما کاربر سیستم عامل پرکاربرد ویندوز هستید و نسخه های مختلف آن را امتحان کرده اید. اما وقتی نوبت به سیستم عامل مک می رسد عده کمی از این سیستم عامل و تاریخچه اش اطلاع دارند. بنابراین بد نیست که به صورت مختصر با تاریخچه آن و مهم ترین نسخه هایش آشنا شوید.
نارنجی : اکنون ۱۰ سال از ارایه OS X می گذرد. و معرفی نسخه جدید این سیستم عامل در هفته آینده بهانه خوبی است تا نگاهی به سیستم عامل های قبلی اپل و روند شکل گیری اش بیاندازیم.
http://www.narenji.ir/images/stories/authors2/aliasghar/2/next_software_logo.png
۱۹۸۵ تاسیس NeXT : استیو جابز از اپل، شرکتی که خودش تاسیس کرده بود اخراج شد. او هنگام اخراج به هیات مدیره اپل گفت یک شرکت کامپیوتری جدید تاسیس می کند و تعدادی از کارمند های اپل را هم به همراه خودش برد. اما او گفت که با اپل رقابت نخواهد و حتی ممکن است نرم افزارهایی را به صورت اختصاصی برای اپل تولید کند. هر چند اپل بعدا بر علیه شرکت استیو جابز شکایتی را مطرح کرد. استیو جابز هم در بخشی از روند شکایت گفته بود "سخت است فکر کنی شرکتی با ۲ میلیارد دلار سرمایه و بیش از ۴۳۰۰ کارمند نمی تواند با ۶ نفر که شلوار جین می پوشند رقابت کند"! شکایت اپل از NeXT قبل از مرحله دادگاه متوقف شد.
دسامبر ۱۹۹۶: پیشرفت شرکت NeXT به جایی رسید که اپل تصمیم گرفت این شرکت را بخرد. برای همین ۴۲۹ میلیون دلار به همراه ۱.۵ میلیون سهم شرکت اپل را به استیو جابز دادند! استیو جابز به عنوان مشاور به اپل برگشت و البته چهار سال بعد تبدیل به مدیرعامل این شرکت شد. اپل قصد داشت تا با استفاده از نرم افزار NeXT نسخه جدید سیستم عامل اش را طراحی کند و آن را توسعه دهد. که به زودی OS X نام گرفت.
مارس ۱۹۹۹: اپل OS X Server 1.0 را ارایه کرد که نخستین محصول این شرکت بر پایه استانداردهای جدیدش محسوب می شد.
سپتامبر ۲۰۰۰: نسخه بتا از OS X ارایه شد. این در واقع برای توسعه دهنگان نرم افزار بود و امکانات مختلفی را برای برنامه نویسان در بر داشت. این ارایه تا حد زیادی به نسخه فعلی این سیستم عامل شبیه بود.
مارس ۲۰۰۱: اولین گربه سان سری مک او اس اکس متولد شد. نامش را چیتا گذاشته بودند و نسبت به OS 9 ارتقای بزرگی محسوب می شد. یادآوری می کنم که OS X در واقع به معنی سیستم عامل نسخه ۱۰ اپل است که بعد از OS 9 ارایه شد.
سپتامبر ۲۰۰۱: شش ماه بعد اپل نسخه OS X 10.2 را ارایه کرد و نامش را جگوار گذاشت.
http://www.narenji.ir/images/stories/authors2/aliasghar/2/steve_jobs_os9_coffin-thumb-450x300-16247.jpg
می ۲۰۰۲: جابز در کنفرانس سالانه توسعه دهندگان اپل در کنار یک تابوت ظاهر شد تا رسما مرگ OS 9 را اعلام کند!
اگوست ۲۰۰۲: نسخه 10.3 به نام Panther ارایه شد. پلنگ اپل نسبت به نسخه های قبل بسیار پایدار تر بود.
اگوست ۲۰۰۵: OS X 10.4 با نام Tiger به بازار ارایه شد. این اولین سیستم عامل اپل بود که محصولات این شرکت روی پردازشگرهای اینتل را پشتیبانی می کرد. http://www.narenji.ir/images/stories/authors2/aliasghar/2/apple_osx_tiger_box-thumb-450x494-16249.jpg
اگوست ۲۰۰۸ : پلنگ برفی اپل با نام OS X 10.6 Snow Leopard متولد شد. در این نسخه پشتیبانی از نرم افزارهای مبتنی بر Power PC حذف شد. پلنگ برفی اخرین نسخه از سیستم عامل مک محسوب می شود و اکثر کاربران فعلی اپل از این سیستم عامل بر روی کامیپوترهایشان استفاده می کنند. هر چند احتمالا چهارشنبه باید منتظر نسخه 10.7 و با نام شیر باشیم.
ویندوز سیستم عاملی قدرتمند و پرطرفدار است. در کنار آن سیستم عامل اپل هم مزایا و توانایی های خاص خودش را دارد و البته نباید لینوکس محبوب را هم فراموش کرد. نظر شما در این مورد چیست؟ اگر تجربه کار با ویندوز و OS X را دارید می توانید نظرتان را با دیگران در اینجا به اشتراک بگذارید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]