واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: این روزها تب جام جهانی دنيا را فرا گرفته و همه سخت مشغول دنبال کردن این رقابتها هستند. امروزه دیگر تلویزیون کفاف این همه تقاضا را نمیدهد و تماشاگران نتایج مسابقات را بیشتر از طریق رسانههای مدرن به صورت زنده و گاهی هم که از دیدن آنها جا ماندهاند، غیرزنده پیگیری میکنند.
براساس گزارش آکامی، ترافيك اينترنت در روز آغاز بازيهای جام جهانی به شدت سنگين بوده و سايتهاي خبري جهاني با حجم ترافیکی شدیدی مواجه شده بودند، چنان که میزان بازدید از این سایتها در ساعات اوج به 1/12 ميليون بازديدكننده در دقيقه رسيده بود. البته بعد از گذشت ساعات اوج مصرف اینترنت در هنگام پخش بازیها این میزان به 5/6 میلیون بازدیدکننده در دقیقه رسید.
اين ترافيك اینترنتی نشان ميداد که کاربران در هنگام اجرای بازي مكزيك-آفريقاي جنوبي آنلاین شده و نتایج را در فضای مجازی پیگیری کردهاند. ترافیک اینترنتی در حین بازي فرانسه- اروگوئه نیز همچنان سنگين باقی ماند، ولی انتظار ميرود که با آغاز روزهاي كاري هفته بيشتر افراد با استفاده از کامپیوترهای محل كار بازيها را دنبال کنند.
جالب اینجاست که این حجم ترافیک ركورد قبلي مربوط به روز پیروزی باراک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری با 5/8 ميليون مخاطب در دقيقه را شکسته است.
یک به 150 به نفع جام جهانی
بررسی شرکت تحقيقاتی Hitwise نشان میدهد که در هفته منتهی به 5 ژوئن، یعنی قبل از شروع بازیهای جام جهانی تنها 66 صدم درصد جستوجوهاي اينترنتي يعني از هر 150 عبارت جستوجو، یکی مربوط به جام جهانی بوده است.
رابین گود، محقق ارشد Hitwise میگوید: این آمار نشان میدهد که اینترنت در جام جهانی نقش جدی ایفا میکند. بر اساس گزارش این شرکت، میزان جستوجو درباره اطلاعات پرواز به آفریقای جنوبی نیز تا 43 درصد افزایش یافته و وبسایت فیفا نیز از نظر تعداد مخاطب در انگلیس در رده هشتم قرار گرفته و میزان مخاطبان آن در این بازه زمانی 5/11 درصد افزایش یافته است.
گود میافزاید: سایت رسمی فیفا بیشترین میزان جستوجو را در میان واژههای مربوط به جام جهانی به خود اختصاص داده است. علاوه بر این، برخی از بازیکنان فوتبال نیز در رده پر جستوجوترین واژهها قرار گرفتهاند، ریو فردیناند، جو کول و تئو والکوت در انگلیس و کریستینو رونالدو پر جستوجوترین بازیکن در کل جهان شدهاند.
گزارش این شرکت همچنین حاکی است که در حدود 14 ميليون فوتبالدوست انگليسي، بازيهاي جام جهاني را به صورت آنلاين تماشا ميكنند.
علاوه بر این، فروشندگان نيز از افزايش فروش كنسولهاي بازي Wii نينتندو و پلياستيشن 3 خبر میدهند. کاربران این کنسولها ميتوانند برنامههای تلویزیونی را از طریق این دستگاهها تماشا کنند.
23 درصد از افراد در یک نظرسنجی اعلام کردهاند كه از کامپیوتر روميزي يا لپتاپشان براي تماشاي جام جهاني استفاده ميكنند، در حالي كه 10 درصد آنها از تلفن همراه برای پیگیری این بازیها سود ميبرند.
جنبش مجازی ضد شیپور نخراشیده
تب جام جهانی به سایتهای اجتماعی بیشتر از فضاهای مجازی دیگر سرایت کرده و بوق ووووزلا در سایتهای فیسبوک و یوتیوب به شدت طنین افکنده است. ووووزلا بوقی است که در استادیومهای فوتبال استفاده میشود، حدود یک متر طول دارد و توسط لب و ارتعاشات ریه صدا تولید میکند. ووووزلا صدای بلند و یکنواختی را ایجاد میکند که شبیه صدای فیل است و میتواند به بازیکنان و مربیان آسیب شنوایی برساند. فیفا در سال ۲۰۰۹ با این بوق مشکل داشت و استفاده از آن را ممنوع اعلام کرده بود که در نهایت استفاده از آن را در رقابتهای جام جهانی ۲۰۱۰ آزاد اعلام کرد. صدای نخراشیده این بوق در هنگام برگزاری مسابقات فوتبال علاوه بر درون استادیومها از لابیهای هتل، فروشگاههای بزرگ و کوچه و خیابانها نیز به گوش ميرسد. طرفداران معتقدند که با این کارها بازیکنان تیم دلخواهشان را تشویق کرده و شور و هیجان را در فضای استادیوم دو چندان خواهند کرد. مخالفتهای زیادی در مورد این بوق وجود دارد و برخی معتقدند که باید آن را در مکانهای عمومی ممنوع کرد. این دیدگاه به دنیای مجازی نیز راه پیدا کرده و بسیاری از کاربران با نمایش تصاویر ویدیویی در یوتیوب خواستار عدم استفاده از این ابزار در استادیومها شدهاند.
یکی از این تصاویر که تاکنون 250 هزار نفر از آن دیدن کردهاند، نشان میدهد كه خیلی از افراد از صدای این بوق خوششان نمیآید.
این جنبش ضد ووووزلا در سایتهای دیگری نظیر فیسبوک نیز به چشم میخورد و حتی سایتی مختص آن هم با آدرس www.banvuvuzela.com راه اندازی شده است.
توییتر کم آورد
توييتر كه از هفته گذشته با قطعيهاي موقتی مواجه شده بود با توجه به افزایش ترافیک اینترنتی سایتهای اجتماعی هشدار داد كه ممكن است با مشكلات بيشتري رو به رو شود.
جین پل کازاتی، مهندس توييتر در وبلاگ اين سايت نوشت كه مشكلات اين سرويس در هفته گذشته ناشی از اضافه شدن ظرفيت شبكه داخلي اين شركت بود. به گفته وی، اين سايت ظرفيت خود را دو برابر كرده تا بتواند ترافيك شبكهاش را در زمان اوج بار مدیریت کند. هنگامي كه توييتر غيرقابل دسترس ميشود تصوير نهنگي ظاهر ميشود كه به نهنگ شكست معروف است و تيم مهندسي توييتر اميدوارند هنگام افزايش بيسابقه شمار بازديدها در توييتر كمتر شاهد ظاهر شدن این نهنگ باشند.
ناگفته نماند که در پي مراجعه علاقهمندان فوتبال براي مشاهده آنلاین بازيهاي جام جهاني وبسايتهاي ITV.com و cathuptv نیز دچار مشكل دسترسي شدند. وب سايت شبكه ITV موقتا از كار افتاد و كاربران در طول بازي مكزيك و آفريقاي جنوبي به تناوب شاهد تصاويري با كيفيت پايين بودند. البته از كار افتادن وب سايت ITV با واكنش كاربران در فضاي توييتر همراه شد و توییتهای متعددي در انتقاد از كوتاهي اين شبكه در ارايه خدمات آنلاين ارسال شد.
محروميت بازیکنان از تب آنلاین
اليا، بازيكن تيم ملي هلند كه در اردوي اين تيم در جام جهاني حضور دارد، در جريان انجام بازي آنلاين در مقابل حريف مراكشياش از كلمات نژادپرستانه استفاده كرد كه اين توهين با واكنش بولهروز و آفهلاي، ديگر بازيكنان هلند كه ريشهاي مراكشي دارند روبه رو شد. از همین رو برت فن مارويك، سرمربي تيم ملي هلند استفاده از سايت توييتر، پلياستيشن، بازيهاي كامپيوتري و وبكم را براي بازيكنان اين تيم تا پایان رقابتهای جام جهانی 2010 ممنوع كرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]