واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: راهاندازی بانك خون بندناف رایگان در كشور
http://www.aftab.ir/news/2010/jun/15/images/9e73e6ccedc13dffd4ad02749a282e68.jpg
همزمان با روز جهانی اهدای خون، پروژه ملی بانك خون بندناف و مركز پذیرهنویسی سلولهای بنیادی روز گذشته در سازمان انتقال خون ایران به بهرهبرداری رسید.
همزمان با روز جهانی اهدای خون، پروژه ملی بانك خون بندناف و مركز پذیرهنویسی سلولهای بنیادی روز گذشته در سازمان انتقال خون ایران به بهرهبرداری رسید.
خون بندناف، خونی است كه پس از تولد نوزاد در جفت باقی میماند. در زمان بارداری این خون برای ادامه حیات و سلامت وی لازم است؛ اما پس از تولد ، جفت و خون آن به عنوان یك بافت اضافی به دور انداخته میشود.
بنابراین دستیابی به منبع جدیدی از سلولهای بنیادی یعنی بندناف، نقطه امیدی برای بیماران نیازمند به پیوند مغز استخوان به وجود آورده است.
راهاندازی بانك خون بندناف توسط سازمان انتقال خون ایران در راستای پاسخگویی به نیاز بیماران است تا در زمان نیاز مورد استفاده قرار گیرد.
از سوی دیگر با توجه به این كه پیوند مغز استخوان به منظور درمان بسیاری از بیماریهای كشنده استفاده میشود،خون بندناف را میتوان به جای مغز استخوان برای درمان بسیاری از بیمارانی كه نیاز به پیوند دارند؛ ولی نمیتوانند اهداكننده مناسبی را پیدا كنند، به كار برد.
● تاریخچه بانك خون بندناف
اولین بانك خون بندناف عمومی جهان در شهر نیویورك در سال ۱۹۹۲ تاسیس شده و بانكهای بعدی در دوسلدورف آلمان، میلان ایتالیا و پاریس فرانسه شروع به كار كردهاند.
همچنین اولین پیوند خون بندناف در جهان در اكتبر ۱۹۸۸ در فرانسه برای كودكی دچار كمخونی فانكونی انجام شد و پس از ۲۲ سال طبق گزارشهای موجود، این فرد بدون مشكلات خونی و ایمونولوژیك در سلامت كامل به سر میبرد.
در حال حاضر هم پیشبینی میشود بیش از ۲۵۰ هزار خون بندناف در بانكهای دنیا ذخیره و بیش از ۵۰۰۰ پیوند تا سال ۲۰۰۸ انجام شده است.
كسانی كه علاقهمند به اهدای خون بندناف خود هستند، باید به این نكته توجه كنند كه خون بندناف در بیمارستانی كه مادر در آن زایمان میكند، با هماهنگی قبلی و اخذ رضایتنامه از والدین در اتاق ویژهای در بخش زایمان بیمارستان و توسط فرد آموزشدیده جمعآوری میشود.
این خون پس از بررسی و انجام آزمایشات استاندارد، منجمد شده و قابلیت نگهداری برای مدت زمانی طولانی در دمای پایینتر از ۱۵۰ درجه سانتیگراد را دارد تا در صورت لزوم برای بیمارانی كه نیاز به پیوند دارد، استفاده شود.
بنابراین شرایط اهدای خون بررسی سابقه پزشكی و نمونه خون مادر جهت آزمایشهایی مانند هپاتیت B و C و HIV است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در مراسم افتتاح ۲ پروژه ملی بانك خون بندناف و مركز پذیرهنویسی سلولهای بنیادی در سازمان انتقال خون دراینباره گفت: با راهاندازی این بانك سلولهای بنیادی كه در آن ذخیره میشود، میتواند در سراسر كشور در اختیار بیماران قرار گیرد.
● ۲۰ سال نگهداری
به گفته وزیر بهداشت، باید حداقل ۱۰ هزار نمونه در بانك خون بندناف ذخیره شود تا این بانك بتواند مورد استفاده قرار گیرد.
دستجردی با اشاره به پروژه خون بندناف در مراكز خصوصی ادامه داد: این روند در مراكز خصوصی انجام میشود؛ اما فردی كه خون را برای خود ذخیره میكند بابت نگهداری این خون در بانك پول میپردازد؛ اما بانك خون بندناف سازمان انتقال خون بدون هزینه است.
این در حالی است كه تنها برای ذخیره اطلاعات اولیه حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان هزینه لازم است. در مجموع خونهای موجود در بانك خون بندناف حداقل ۲۰ سال قابل نگهداری هستند.
همچنین مدیرعامل سازمان انتقال خون در این مراسم درباره چگونگی راهاندازی بانك خون بندناف خاطرنشان كرد: پروژه خون بندناف سازمان و همچنین پروژه پذیرهنویسی سلولهای بنیادی با اعتبار یك میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و حمایتهای وزارت بهداشت راهاندازی شد.
در مجموع تاكنون حدود ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان بابت راهاندازی این پروژه هزینه شده است؛ اعتبار زیر ساخت احداث این مركز نیز با اعتبار ویژه مجلس آغاز شد.
به گفته ابوالقاسمی، اكنون در دنیا ۵۴ بانك خون بندناف عمومی وجود دارد كه عمدتا در كشورهای پیشرفته مستقر هستند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون معتقد است كه بانك خون بندناف ملی، خصوصی نیست و خونهایی كه در این بانك ذخیره میشود، برای مصرف عموم نیازمندان كشور مورد استفاده قرار میگیرد.
گزارش : جامجم آنلاین (www.jamejamonline.ir)
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 292]