واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: تداوم ۴۰۰سال مراوده ايران و تايلند، اين بار در همدان (بخش (۱
داخلي. اقتصادي. سياسي. گزارش. تايلند.
به اتكاء ۴۰۰سال مراوده تجاري، اقتصادي و سياسي ايران و تايلند، همدان به دنبال فعال كردن و تداوم اين روابط در حوزهبازرگاني، صادرات و گردشگري است.
۴۰۰سال از زمان ورود اولين سرمايهگذار ايراني به تايلند ميگذرد از آن زمان تاكنون دوستي و همكاري بين اين دو كشور در حوزههاي مختلف همواره روند رو به رشدي داشته است.
استان همدان روز شنبه با ميزباني از يك هيات تجاري و سياسي تايلندي به دنبال بهرهوري و بهرهمندي مطلوب از اين روابط خوب است.
ورود يك هيات تجاري، سياسي به همدان بابي شد تا اين روابط با ديرينه سه هزار ساله همدان پيوندي عميق بخورد.
"چايرات سوييرات"( ،(Chairat Sirivatوزير مختار سفارت تايلند در ايران به همراه رايزن بازرگاني و دبير اول سفارت اين كشور روز شنبه به همدان آمدند تا در خصوص زمينههاي همكاري به بحث و تبادل نظر بنشينند كه نتيجه اين نشست چهار ساعته توافقهاي متعددي در زمينههاي مختلف اقتصادي، گردشگري و خدمات فني بود.
در اين نشست سوييرات گفت: حدود ۴۰۰سال است كه همكاري تجاري بين ايران و تايلند برقرار بوده و ما خواهان تداوم اين روابط هستيم.
وي افزود: "شيخ احمد قمي"، چهار سده پيش به تايلند آمد و نقش بسيار مهمي در فعاليتهاي اقتصادي و سياسي اين كشور ايفا كرد كه هنوز نوادگان او در تايلند جزو خانوادههاي بسيار با نفوذ در اين كشور هستند.
وي ادامه داد: گرههاي دوستي بين اين دو كشور همچنان پا برجا بوده و تايلند دوست دارد سرمايهگذاري و تجارت در كشور ايران را ترويج دهد.
وي گفت: تاكنون زمينههاي خوبي براي سرمايهگذاري بين دو كشور فراهم شده و تايلند در صنايع پتروشيمي در عسلويه و نفت در ساوه سرمايهگذاري كرده است.
وي افزود: تايلند با برخورداري از جمعيتي ۶۵ميليون نفري در مركزيت جنوب شرقي آسيا، بازار ۶۰۰ميليون نفري ۱۰كشور همسايه در اين منطقه را در اختيار دارد.
وي به ۲۴۵ميليون دلار درآمد ناخالص ملي تايلند اشاره كرد و گفت: سرانه هر تايلندي حدود چهار هزار دلار است.
وي رشد ۲۰درصدي صادرات تايلند به ديگر كشورها در هر سال را خاطرنشان كردو افزود: قطعات خودرو، محصولات كشاورزي از جمله برنج و اطلاعات اتوماتيك از جمله ۱۰محصول اصلي صادراتي تايلند به شمار ميرود كه از نظر صادرات برنج مقام نخست را در جهان دارا است.
وي به ذخيره ارزي يكصد ميليارد دلاري تايلند اشاره كرد و گفت: ظرفيتهاي صنعتي در اين بخش ۸۰درصد است.
وي با اظهار اميدواري نسبت به افزايش صادرات تايلند در سال ۲۰۰۸تا ۲۳درصد تصريح كرد: از آنجايي كه تايلند در مركزيت جنوب شرقي آسيا واقع شده صادرات قابل توجهي به چين، هند، اندونزي و مالزي دارد كه حجم صادرات به كشورهاي خاور دور نيز ۳۰تا ۳۵درصد حجم مجموع صادرات است.
وي با بيان اينكه صادرات تايلند ۲۰درصد رشد ناخالص ملي را شامل ميشود گفت: در بين كشورهاي جنوب شرق آسيا، تايلند در بين كشورهايي چون چين، هند و ويتنام از موقعيت ممتازي براي سرمايهگذاري خارجي برخوردار است.
وي ادامه داد: توسعه و ترويج تجارت و كسب و كارهاي كوچك و متوسط ميتواند زمينه بسيار مهمي در همكاريهاي دو كشور ايران و تايلند باشد چرا كه ۹۹/۵ درصد از مجموع ۲/۲ميليون كارخانه موجود در تايلند كسب و كارهاي كوچك است.
وي گفت: مقامات تايلند ديدگاههاي مثبتي براي جذب سرمايهگذاري خارجي به ويژه از طرف ايران دارند.
وي ادامه داد: تايلند جز كشورهاي آسه آن بوده و در آينده نزديك اين كشورها منطقه آزاد تجاري خواهند شد.
وي خاطرنشان كرد:در زمان حاضر نيز قراردادهاي آزاد بين تايلند با چين، استراليا و نيوزيلند برقرار شده است.
رايزن بازرگاني تايلند در ايران و مسوول ترويج تجارت بين ايرانو تايلند نيز گفت: اگر تجار هر دو طرف به ظرفيتهاي تجاري يكديگر اعتقادداشته باشند در آينده ميتوان تبادلات تجاري مثبتي داشت.
"وان چايي واراويتيا"( ،(Wanchai Varavithyaافزود: تايلند به اندازه ايران داراي منابع طبيعي مانند نفت نيست و به همين خاطر به صادرات كالاهايي نظير البسه، جواهرات، صنايع دستي، قطعات خودرو، مصالح ساختماني و كارهاي خدماتي بيمارستاني و در زمينه آموزش و تحصيل روي آورده است.
وي ادامه داد: تايلند ميتواند به همدان صادرات داشته و تجار اين استان ميتوانند در كنار عراق و تركيه به كشور تايلند نيز صادرات داشته باشند.
وي گفت: ۱۰درصد صادرات تايلند محصولات كشاورزي است و بيشتر مردم اين كشور در بخش كشاورزي فعال هستند كه موقعيت اين كشور از اين حيث در اين بخش شبيه همدان است.
وي اظهار داشت: ميتوان در اين زمينه با همدان به تمركز رسيد وبه نتايج مثبتي دست يافت.
وي به واردات ۸۶/۹ميليون دلاري تايلند از ايران اشاره كرد و گفت: اين نشان ميدهد كه واردات از ايران رو به افزايش است.
وي همچنين تصريح كرد: امسال سقوطي در ميزان واردات و صادرات در هر دو طرف وجود دارد كه اين احتمالا" ناشي از تحريمها است كه اميد است موقت باشد.
وي گفت: اين امر نشان ميدهد كه بايد سخت تلاش و تجارت بين دو كشور را ترويج كرد.
وي عمده صادرات از تايلند به ايران را محصولات كارخانهاي عنوان و خاطرنشان كرد: يكي از پتانسيلها براي صادرات از تايلند مواد غذايي است كه يكي از اين محصولات برنج است.
وي يادآوري كرد: تايلند سالانه ۶۰۰هزار تن برنج به ايران صادر ميكند و تبادل قطعات خودرو و محصولات كشاورزي ديگر پتانسيل موجود براي تبادلات تجاري تايلند با ايران و همدان است.
وي گفت: بسياري از سرمايهگذاران تايلندي علاقه مند به سرمايهگذاري در صنعت خودرو و ماشين آلات در همدان هستند.
وي افزود: هيات بزرگي در اين زمينه تا آخر ماه جاري به ايران ميآيند كه به دنبال يافتن پتانسيلهايي در اين زمينه هستند.
همچنين دبير اول سفارت تايلند در ايران گفت: در سالهاي گذشته تعداد گردشگران ايراني براي ديدن از جاذبههاي گردشگري تايلند دو برابر شده كه اين رقم در سال ۶۱ ، ۲۰۰۷هزار نفر بوده و امسال به بيش از ۷۰هزار نفر ميرسد.
"آمنات فالاپليوان" ( (Amnat phalapleewanافزود: تايلند داراي تاريخ قد يمي مانند ايران و همدان است و برخي بناهاي تاريخي اين كشور هم پا با آثار تاريخي در اصفهان است.
وي به توريسم پزشكي در تايلند اشاره كرد و گفت: تايلند در اين زمينه رده نخست جهان را دارا است.
وي اظهار داشت: اين كشور در صادرات جواهرات مقام نخست و در تراش سنگهاي قيمتي مقام سوم جهان را دارا است.
وي خاطرنشان كرد: در زمينههاي گردشگري و ميراث فرهنگي زمينههاي بسيار زيادي براي تبادلات بين تايلند و همدان وجود دارد.ك/۴
ادامه دارد...
شنبه 16 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]