واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مفتي اعظم كرواسي: مساله فلسطين مشكل تمام مسلمانان جهان است بايد در قبال اهانت به مقدسات خويشتنداري كرده و عاقلانه برخورد كنيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
شوكو عمر باشيچ، با اشاره به حضور 60 هزار مسلمان در كرواسي و استقرار آنها در 400 شهر و منطقه اين كشور، گفت: بيشتر تجمع مسلمانان كرواسي در شهر زاگرب است و بعد از استقلال اين كشور ما به عنوان نهاد جامعهي اسلامي به فعاليتهاي خود ادامه داده و روابط مستحكممان را با مسلمانان ساير مناطق حفظ كرديم.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) از كرواسي، مفتي اعظم كرواسي، در ملاقات با هيات رسانهيي ايران افزود: در كرواسي 24 مسجد و يك مركز اسلامي در زاگرب وجود دارد و مسلمانان صاحب مدرسه و دبيرستان هستند. همچنين مهدكودكي نيز در مركز اسلامي كرواسي تاسيس شده كه قرار است كودكان اقليتهاي ديني در آن باشند. همچنين به شدت در تلاشيم تا دانشگاه اسلامي نيز تاسيس كنيم.
او با بيان اين كه موقعيت اسلام در اين كشور نسبت به ساير كشورهاي اروپايي موقعيت خاصي است، اظهار كرد: اسلام در قانون اساسي كرواسي در سال 1916 به رسميت شناخته شده است؛ همچنين بر اساس مفاد قراردادي كه بين دولت و جامعهي اسلامي كرواسي امضاء شده، معلمان علوم ديني اسلامي حق تدريس اين علوم را در مدارس دارند.
شوكو عمر باشيچ گفت: در حال حاضر تعداد 45 معلم در كرواسي به تدريس علوم ديني اسلامي ميپردازند و پنج هزار دانشآموز هم به صورت مرتب به آموختن علوم ديني ميپردازند. علاوه بر آن كرواسي تنها كشوري است كه عقد شرعي را به عنوان عقد قانوني به رسميت ميشناسد. همچنين جامعه اسلامي حق ساخت مسجد را دارد كه در نظر داريم سه مسجد بسازيم.
مفتي اعظم كرواسي با بيان اين كه هر ساله در مركز اسلامي زاگرب در ماههاي سپتامبر و اكتبر مسابقات قرائت قرآن در سطح بينالمللي برگزار ميشود كه برخي از قاريان هم از ايرانيان مقيم اروپا در آن شركت ميكنند، هدف از اين اقدام را تشويق مسلمانان به آشنايي با قرآن دانست و تصريح كرد: از ديگر فعاليتهاي مركز اسلامي كرواسي ميتوان به برگزاري همايشها، همكاري با انستيتوي ابنسينا، همكاري خوب با رايزني فرهنگي ايران در زمينه برگزاري مراسم رحلت امام خميني (ره) و روز قدس اشاره كرد.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا درباره نقش جامعه اسلامي زاگرب در همزيستي مصلحتآميز ميان مسلمانان و اقليتهاي ديني در كرواسي گفت: نقش جامعه اسلامي در اين باره بسيار خلاقانه و مبتكرانه است؛ از جملهي اين اقدامات ميتوان به همايش گفتوگوي بين اديان كه دو سال پيش با حضور نماينده ارامنه ايران برگزار شد اشاره كرد. همچنين سالانه 10 تا 15 جلسه در اينباره برگزار ميشود و هر جمعه نيز شاهد حضور تقريبا 10 مسيحي در نماز جمعه و گوش دادن آنها به خطبههاي نماز هستيم. از برنامههاي ديگر خود كه در آينده نزديك خواهيم داشت ميتوان به حضور نمايندگان اقليتهاي زرتشت و يهودي ايران در كرواسي اشاره كنيم.
مفتي اعظم كرواسي درباره رابطه اين مركز با مراكز اسلامي ايران بيان كرد: بيشتر با آيتالله تسخيري، رييس مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي تبادل نظرهايي در زمينههاي علمي و فرهنگي داريم. دو بار با ايشان ديدار داشته و در كنفرانسهاي هفتهي وحدت و تقريب مذهب در تهران نيز حضور داشتيم كه سعي ميكنيم به دعوتهاي ايران در اين موارد پاسخ دهيم. در زمينه تبادل دانشجو هم سياست كلي براي اعزام دانشجو نداريم مگر براي آموزش زبان عربي براي دستيابي به منابع علمي و اسلامي.
او درباره موضع جامعه اسلامي نسبت به مساله فلسطين گفت: مساله فلسطين مشكل تمام مسلمانان جهان است كه در دفاع از حقوق مردم فلسطين، ايران نقش بسيار مهمي ايفا كرده است؛ ما هم جامعه كوچكي هستيم كه به اندازه توان ميتوانيم در اين مساله مشاركت داشته باشيم. قتلوعام تاريخي مردم فلسطيني مشكلي است كه متوجه تمامي مسلمانان است و آزادي فلسطين زماني است كه مردم آن به حق طبيعيشان برسند.
وي درباره اهانت مطبوعات غربي به پيامبر اسلام (ص)، تصريح كرد: مساله رويارويي با اسلام در كشورهاي اروپايي فرق دارد؛ در زماني كه مساله اهانت به پيامبر در برخي روزنامههاي غربي منتشر شد، تنها در يك مجله هفتگي خصوصي در كرواسي به انتشار اين مساله پرداخت كه فورا با محكوميت دولت مواجه شد و نخستوزير وقت كرواسي اعلام كرد كه هيچ روزنامهاي حق اهانت ندارد و به اين ترتيب موضع رسمي كرواسي اعلام شد.
مفتي اعظم كرواسي گفت: بايد در قبال اين مسائل خويشتنداري كرده و عاقلانه برخورد كنيم؛ آنها مخصوصا اين كارها را انجام ميدهند تا با واكنش شديد ما مواجه شوند و ما را زير سوال ببرند، ولي ما بايد عاقلانه برخورد كنيم. در خصوص اين كه اگر به اتحاديه اروپا بپيونديم قانوني در جلوگيري از اهانت به مقدسات تصويب خواهيم كرد نيز بايد بگويم ما هنوز به اتحاديه نپيوستيم و نميتوانيم هيچ چيزي از الان بيان كنيم.
انتهاي پيام
شنبه 16 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]