واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: فاطمه (سلام الله علیها) الگوست
http://img.tebyan.net/big/1386/03/19010710224283105951381415372202491441731.jpg
در بین همه انسان ها همواره افراد برجسته و فرزانه ای هستند که الگو و راهبر دیگران می باشند. چه بسیار مردان مبارز و متعهدی که با پایداری در راه حق راهنما و اسوه مردان و زنان جامعه اند و چه بسیارند زنان پاکدامن و عفیفی که در شرایط حساس و سرنوشت سازندگی خویش از خطرها رهیده و در دام هوای نفس گرفتار نشده و برای زن و مرد الگو شده اند. ولی در بین تمامی زنان عالم با قاطعیت تمام باید گفت آن که در طهارت و تقوا و فضایل و معارف و ... نسبت به همه زنان عالم برتری دارد فاطمه زهرا سلام الله علیهاست.
فاطمه (سلام الله علیها) ملاکی برای سنجش و ارزیابی همه جانبه بانوان و دوشیزگان است. قدرت روحی، شهامت بی نظیر، تفکر عالی، سجایای فوق العاده فاطمه همه و همه میزان و الگوست، عفت، تقوا، ایمان، اصالت، شرافت، شوهرداری، تربیت فرزندان، گذران حیات دوران جوانی، مبارزه، مرگ، جنبه های مادی و معنوی، فاطمه (سلام الله علیها) همه و همه میزان و برای ما الگوست.
فاطمه (سلام الله علیها) الگوست برای همه زنانی که از زمان او تا حال بوده اند و نیز برای همه کسانی که تا روز قیام واپسین خواهند آمد. البته برای زنانی که خواستار حفظ شرف انسانی و مدافع عفت و تقوا باشند و او در این جنبه ها الگویی تمام است. او الگوی یک زن با هدف است آن هم هدفی اصیل، که در سایه آن انسانیت انسان رشد می یابد و تقویت می شود و حیات خداپسندانه اش ریشه دار می گردد. او الگوی آزادی و آزاد منشی است. از هر چه که پلید و گناه است و از هر چه که مایه اسارت و بردگی است دور است.
او الگو و نمونه است و به دیگران می آموزد که چگونه به جای پلیدی ها می توانند بزرگی و علو روح خود را نشان دهند و از این طریق به جلب و جذب دل ها پرداخته و در عین حال در مسیر خواسته های الهی باشند. او الگوست و به زنان آموخت که زنان هم می توانند در موارد لازم کار مردانه کنند در عین این که دیدگان پاک و دور نگه دارنده، در عین این که عفت و اصالت خود را حفظ می نمایند و به احقاق حق بپردازند و به دفاع از ستمگرها قیام و اقدام نمایند. فاطمه در جنبه رهبری، درس دادن، الگوی عملی بودن، انتقال معارف اسلامی و فکری خود به زنان آنقدر کوشید که کار به خاموش شدن شعله های چراغ زندگی او رسید. او تا آخرین روزهای عمر از انجام این رسالت باز نایستاد. بزرگ بانوی اسلام با اینکه از جهت کمیت، عمر کوتاهی را گذرانید ولی از جهت کیفیت یک زندگی ثمربخش و آموزنده برای جهان و جامعه اسلامی مخصوصاً جامعه بانوان را داشت.
شخصیت فاطمه (سلام الله علیها) فصلی است از کتاب رسالت الهی و مطالعه آن کوششی است در راه معرفت و شناخت روح اسلام و ذخیره ای است گرانقدر برای انسان معاصر در سراسر گیتی. امروزه اگر بانوان مسلمان بخواهند سعادت و کامیابی را در آغوش بگیرند شایسته است در همه مسائل اعم از فردی و خانوادگی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی آن طوری که دختر پیغمبر (صلی الله علیه واله وسلم) یعنی این بانوی نمونه و این سرچشمه فضیلت فکر می کرد، فکر کنند و اعمال و رفتار او را نصب العین خود قرار دهند تا هم خود از خودشبختی و سعادت بیشتری برخوردار گردند و هم به ایمان کامل برسند.
فاطمه (سلام الله علیها) الگوست برای همه زنانی که از زمان او تا حال بوده اند و نیز برای همه کسانی که تا روز قیام واپسین خواهند آمد. البته برای زنانی که خواستار حفظ شرف انسانی و مدافع عفت و تقوا باشند و او در این جنبه ها الگویی تمام است.
در پایان با قسمتی از کلام امام راحلمان درباره حضرت زهرا (سلام الله علیها) به این نوشته پایان می دهیم.
«مبارک باد بر ملت عظیم الشان ایران به ویژه زنان بزرگوار روز مبارک زن، روز شرافتمند عنصر تابناکی که زیر بنای فضیلت های انسانی و ارزش های والای خلیفه الله در جهان است و مبارک تر و پر بهاتر انتخاب بسیار والای روز بیستم جمادی الثانی است. روز پر افتخار ولادت زنی که از معجزات تاریخ و افتخارات عالم جود است . زنی که در حجره ای کوچک و خانه ای محقر انسان هایی تربیت کرد که نورشان از بسط خاک تا آن سوی افلاک و از عالم ملک تا آن سوی ملکوت اعلی می درخشید و نور عظمت الهی و پرورشگاه زبدگان اولاد آدم است. 1
دانش فاطمه (سلام الله علیها)
http://img.tebyan.net/big/1385/04/2161521156324719320922525219133122135103.jpg
آنچه وجود انسان را ارزش می بخشد و حرکت ها و برخوردها و موضع گیری های او را تنظیم می گرداند فکر و اندیشه اوست و آنچه فکر و اندیشه را تنظیم و جهت دار می کند علم و دانش است و آنچه فکر و اندیشه و علم و دانش را مفید و موثر می کند ایمان است و فاطمه (سلام الله علیها) دخت گرامی پیامبر اسلام از همه این خصلت های ارزشمند برخوردار است.
در باره علم و دانش فاطمه (سلام الله علیها) باید بدانیم که علم و دانش او ارتباط و وابستگی محکمی با علم و دانش پیامبر (صلی الله علیه و اله وسلم) داشته و این که فاطمه (سلام الله علیها) بیان حدیث می کند. در دیدار با ام سلمه و زنان قریش سخنرانی عالمانه ای بیان می دارد و از همه مهم تر و شگفت انگیز تر در مسجد مدینه و در حضور خلیفه و آن همه جمعیت، بدون مقدمه و یادداشتی، آن خطبه پرمحتوای تاریخی را ایراد می نماید. این همه مطالب و معارف مستدل به آیات قرآن کریم و سخنان رسول اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) گویای فکر، فرهنگ، علم و دانایی فاطمه اطهر است. 2
شجاعت فاطمه (سلام الله علیها)
فاطمه(سلام الله علیها) دلیر و بی واهمه بود و جز از خدا نمی ترسید. شمشیر خون آلود علی را که از جهاد برمی گشت او شستشو می داد. دل به مرگ دادن های علی (علیه السلام) را در صحنه نبرد او متحمل می شد و به کام مرگ افتادن های پدر را او همیشه شاهد بود. این که خصم به خانه او هجوم آورد بدان نظر بود که از شجاعت و شهامت او واهمه داشت و بدان خاطر احساس امنیت نمی کردند. هرگز کسی به موجودی خمود و بی اثر حمله نمی کند، حمله به هنگامی است که احساس کنند دلیرانی در جامعه وجود دارد. در روز بیعت و سقیفه دشمن به خانه او حمله کرد تا علی (علیه السلام) را با خود به مسجد برد و از او بیعت بستاند در عین این که فاطمه (سلام الله علیها) ضربت خورده بود و دچار ناراحتی جسمی بود یک تنه علی (علیه السلام) را می کشید و گروه خصم از طرف دیگر تنها با ضربت تازیانه ها توانستند علی را از او جدا کنند. این شجاعت فاطمه زائیده قوت قلب توأم با تقوا بود که برای او حرکت و قدرت ایجاد می کرد. در سایه وابستگی به خدا بود که او از هیچ چیز واهمه نداشت و بالاخره بر اثر ایمان و عبادت بود که آن چنان شجاع بود.
گروه دین و اندیشه - مهدی سیف جمالی
منبع: فصل نامه فکر و نظر شماره 10 و11
1- فاطمه (سلام الله علیها) بزرگ بانویی اسوه از ازل تا ابد» . اعتصام، ش 12، فروردین 62، ص 52
2- احمد صادقی اردستانی، فاطمه (سلام الله علیها) الگوی زن مسلمان، قم: حوزه علمیه، دفتر تبلیغات اسلامی، 1374 ص 78- 79.
یاد کتاب بی نظیر فاطمه فاطمه است از دکتر شریعتی افتادم....
کلام آخر کتاب....
و من خواستم با چنین شیوه ای از فاطمه بگویم ، باز درماندم :
خواستم بگویم
فاطمه دختر خدیجه بزرگ است
دیدم که فاطمه نیست.
خواستم بگویم
فاطمه دختر محمد (ص) است
دیدم که فاطمه نیست.
خواستم بگویم
فاطمه همسر علی (ع) است
دیدم که فاطمه نیست.
خواستم بگویم
فاطمه مادر حسنین است
دیدم که فاطمه نیست.
خواستم بگویم
فاطمه مادر زینب است
باز دیدم که فاطمه نیست.
نه ، اینها همه هست و این همه فاطمه نیست.
فاطمه ، فاطمه است......... :53:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]