واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: موبايل در خدمت بازاريابي
شرکت ها و سازمان ها براي معرفي محصولات و تشويق به استفاده از خدمات خود، از روش هاي مختلف تبليغات و بازاريابي استفاده مي کنند. اما توسعه اينترنت و ايجاد فضاي متفاوت، سبب به وجود آمدن نوع ديگري از بازاريابي به نام بازاريابي الکترونيکي شده است.
http://img.tebyan.net/big/1388/12/16411219870134432104721197855322323155142.jpg
اولين مبادلات تجاري از طريق شبکه هاي کامپيوتري و ارتباطي در سال 1989 صورت گرفت و پنج سال بعد تعداد کامپيوترهاي متصل به اينترنت به طور فزاينده اي افزايش يافت تا جايي که شرکت ها و مشتريان توانستند در محيط ديجيتالي تجارت به سودهاي قابل ملاحظه اي دست يابند.
اکنون با گسترش روزافزون دستگاه هاي موبايل، تجارت و بازاريابي الکترونيکي از فضاي اينترنت و کامپيوترهاي شخصي فراتر رفته و بر روي گوشي هاي موبايل نمود پيدا کرده است.
در حال حاضر بيش از نيمي از جمعيت جهان مشترک تلفن همراه هستند و در هر مکان و زماني به دستگاه هاي موبايل دسترسي دارند، بنابراين شرکت ها با شناخت صحيح بازار هدف خود مي تواند از اين فرصت فوق العاده استفاده کرده و به معرفي محصولات و خدمات خود بپردازند.
در واقع شرکت ها و سازمان هايي که به طور متمرکز بر بازاريابي از طريق فناوري هاي موبايل اصرار نمي ورزند، بازندگان اصلي دنيا کسب و کار فعلي خواهند بود.
طبق آمار موسسه Synovate، کشور آمريکا در حال حاضر 270 ميليون کاربر تلفن همراه دارد که 82 درصد اين تعداد، هيچ گاه محل سکونت خود را بدون همراه داشتن موبايل شان ترک نمي کنند.
بنابراين کافي است شرکت ها اندکي در زمينه بازاريابي موبايل هوشمندانه عمل کرده و با ارسال آگهي هاي موردعلاقه مشتريان، آنها را به خريد ترغيب کنند.
در سال هاي اخير، رستوران ها در سراسر آمريکا – بخصوص پيتزا فروشي ها – خررده فروشان با استفاده از فناوري هاي موبايل دست به بازاريابي همراه زده اند. براي مثل در ساده ترين روش، شرکت ها مي توانند با اضافه کردن پيامک هاي تعاملي به مشتريان برنامه هاي تبليغاتي خود را گسترده تر و مفيدتر کنند.
به اين ترتيب، تبليغات محصولات هدفمند شده و به مصرف کنندگان واقعي ارسال مي شود. همچنين کاربران مي توانند از طريق موبايل از برنامه هاي حراجي و تخفيف مطلع شده و کالاي مورد علاقه خود را سفارش دهند.
شايد بتوان گفت مزيت رقابتي موبايل در مقايسه با ديگر وسايل ارتباطي نظير ايميل، ضريب نفوذ آن در جوامع مختلف است.
مطابق آمارهاي جهاني، تعداد کاربراني که از سرويس پيامک در سراسر جهان استفاده مي کنند نزديک به دو برابر کاربران ايميل است و هر پيامک حداکثر ظرف 15 دقيقه به دست کاربر مورد نظر مي رسد.
http://img.tebyan.net/big/1388/12/114216922014210181421892445482434216173.jpg
بنابراين موبايل در مدت زمان کوتاه تري مي تواند به تعداد کاربران بيشتري، اطلاع رساني کند.
همچنين شرکت ها مي توانند با استفاده از داده هاي آماري، اولويت هاي مشتريان و خريدهاي گذشته آنان، مشتريان هدف خود را مشخص کرده و از طريق موبايل، بازاريابي محصولات را آغاز کنند.
در ادامه مي توانيد برخي روش هاي بازاريابي از طريق تلفن همراه را مطالعه کنيد.
نصب برنامه مکان ياب فروشگاهي
شما مي توانيد برنامه مکان ياب فروشگاه ها را بر روي گوشي موبايل نصب کرده و سپس با تايپ کد محصول مورد نظر و کدپستي محل سکونت خود، آدرس نزديک ترين فروشگاه آن حوالي را بگيريد. اين روش به شرکت ها کمک مي کند تا ليستي از مشترکان موبايلي در هر منطقه پستي ايجاد کرده و آدرس فروشگاه هاي نزديک محل سکونت آنها را با پيامک ارسال کنند.
از آنجا که خريداران در هر لحظه به اينترنت دسترسي ندارند، ارسال پيامک به موبايل مي تاند مفيد واقع شود.
عضويت مشترکان موبايل
شرکت ها مي توانند برخي مشتريان را در ليست تبليغات خود قرار داده و به مناسبت هاي مختلف مانند تخفيف، ورود محصولات جديد و غيره به اعضاي آن ليست پيامک بزنند.
استفاده از موبايل در بهينه سازي بازاريابي ايميلي
يکي از راه هاي بازاريابي شرکت ها استفاده از ايميل است که اگر آن را با ابزاري نظير موبايل تلفيق کنند سبب ايجاد ارزش افزوده مي شود. براي مثال شرکتي براي معرفي رسمي محصول خود به برخي مشتريان ايميل مي زند و از آنها مي خواهد که حضور يا عدم حضور خود در مراسم را به شماره موبايلي که در ايميل آمده، پيامک بزنند. به اين ترتيب شرکت سريع تر مي تواند براي فعاليت هاي خود برنامه ريزي کند و در روز برگزاري همايش هم پيامکي به منظور يادآوري مراسم به شرکت کنندگان بفرستد.
کوپن هاي موبايلي
در اقتصاد فعلي، کوپن هاي خريد جذابيت خاصي براي مصرف کنندگان دارد. به طور کلي مصرف کنندگان از پيشنهادهاي مقرون به صرفه و کوپن هاي مناسب استقبال مي کنند. يکي از راه هاي ارسال کوپن به مشتريان استفاده از تلفن همراه است. براي مثال کوپن رستوراني با لينک وب سايت آن به صورت پيامک براي کاربران فرستاده مي شود.
http://img.tebyan.net/big/1388/12/24411355801651831222191391772145135141154229.jpg
مشتري مي تواند مستقيماً از موبايل به اينترنت متصل شده و از طريق سايت رستوران سفارش غذا بدهد يا با ارسال پيامک، سفارش خود را اعلام کند.
سفارش دهي از طريق پيامک
اکنون برخي رستوران ها امکان سفارش دهي از طريق پيامک را عملي کرده اند. مشتريان با مراجعه به وب سايت رستوران ها، شماره تلفن خود را ثبت کرده و غذاي مورد نظر را سفارش مي دهند.
پيامک هاي تعاملي
فرستادن پيامک هايي مطابق با عادات خريد مصرف کنندگان نوع ديگر از بازاريابي همراه محسوب مي شود. براي مثال مشتري با ارسال کدپستي محل سکونت خود، ليست فروشگاه نزديک را دريافت مي کند.
پيامک هاي دو طرفه همچنين به خرده فروشان کمک مي ند به طور مستقيم با مصرف کنندگان ارتباط برقرار کرده و به معرفي برند تجاري خود بپردازند. اين روش تعاملات و وفاداري بين برندها و مشتريان را افزايش مي دهد.
راه اندازي سرويس هاي مبتني بر مکان
سرويس هاي مبتني بر مکان در هدف قرار دادن مشتريان در منطقه اي خاص مفيد خواهد بود. فروشگاه ها با استفاده از GPS مکان مشتريان را شناسايي کرده و به ارائه محصولات با قيمت کمتر براي مشتريان آن منطقه مي پردازند.
وب سايت موبايلي
امروزه سايت هاي موبايلي به يکي از روش هاي اصلي بازاريابي بدل شده است و راه ساده اي براي اطلاع رساني مصرف کنندگان وفادار به حساب مي آيد. در ماه ژوئيه 2009، طبق آمار موسسه Nielsen، 9/56 ميليون کاربر وب سايت هاي موبايل وجود داشته و اين آمار روزبه روز در حال افزايش است.
بنابراين ايجاد وب سايت هاي موبايلي براي شرکت يکي از راه هاي پر درآمد بازاريابي از طريق موبايل خواهد بود.
استفاده از کدهاي کوتاه
وقتي شما در حال برنامه ريزي براي بازاريابي موبايلي هستيد به اين نکته توجه داشته باشيد که کد محصولات و اسم وب سايت ها بايد کوتاه انتخاب شوند تا مشتري به راحتي به خاطر بسپارد.
برگرفته از فناوران
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]