واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: تحليل/ ابهام در مذاكرات سوريه و رژيم صهيونيستي
تهران/ واحد مركزي خبر/ سياسي 87/06/15
خبرگزاري شينهوا در تحليلي به قلم جين جينگ از پكن نوشت...
در پي برگزاري اجلاس چهار جانبه دمشق و با وجود اميدهايي كه در اين اجلاس براي از بين رفتن بن بست بلند مدت سوريه و رژيم صهيونيستي مطرح شد، دورنماي مذاكرات صلح ميان اين رژيم و سوريه همچنان در هاله اي از ابهام باقي مانده است.
نيكلا ساركوزي رئيس جمهور فرانسه، رجب طيب اردوغان نخست وزير تركيه، شيخ حمد بن خليفه ال ثاني، امير قطر و بشار اسد رئيس جمهور سوريه در اجلاس دمشق حضور داشتند.
تحليلگران مي گويند، اجلاس چهار جانبه دمشق در مقايسه با كميته كاري چهارجانبه متشكل از سازمان ملل متحد، روسيه، امريكا و اتحاديه اروپا، قدرت نقش افريني كشورهاي بزرگ را كاهش مي دهد و به حل مناقشات به شكلي واقع گرايانه تر كمك مي كند.
به دليل پيشرفت كند مذاكرات صلح خاورميانه از زمان برگزاري نشست اناپوليس در امريكا در نوامبر گذشته، اجلاس دمشق براي از بين بردن اين بن بست با تلاش براي برگزاري گفتگوهاي مستقيم ميان اسرائيل و سوريه طراحي شد.
اسد با اشاره به اينكه سوريه شش مورد را براي برقراري صلح با اسرائيل بيان كرده است و منتظر پاسخ اسرائيل است گفت" ما اكنون به دنبال يك فرمول از اصول كلي به عنوان پايه اي براي برگزاري مذاكرات مستقيم ميان سوريه و اسرائيل هستيم."
اسد افزود" درصورت پاسخ مثبت اسرائيل ما مذاكرات مستقيم را با انها برگزار مي كنيم."
ترديدها باقي مانده است در حالي كه اين اجلاس اميدهايي را براي اين دو رقيب خاورميانه در جهت برگزاري مذاكرات رو در رو مطرح كرد، اما در پي تعويق دور جديد مذاكرات غير مستقيم ميان سوريه و اسرائيل، برگزاري اين نشست اميدها براي برگزاري مذاكرات رو در رو ميان سوريه و اسرائيل را تحت الشعاع قرار داد.
اسد گفت، دور پنجم مذاكرات صلح غير مستقيم ميان دو طرف به دليل استعفاي رئيس مذاكره كننده اسرائيل به تعويق افتاد.
انتخابات سراسري قريب الوقوع در اسرائيل و امريكا نيز بر اين ترديدها افزوده است.
تحليلگران مي گويند، اقدام واشنگتن در منزوي كردن سوريه به روند صلح در منطقه و همچنين صلح ميان اسرائيل و سوريه كمكي نمي كند و با توجه به نگاهها به تغييرات احتمالي در سياست امريكا بعيد است اقدامات اساسي تا زمان تعيين رئيس جمهور بعدي امريكا در اوائل سال اينده صورت گيرد.
اسرائيل و سوريه در اواسط ماه مه اعلام كردند مذاكرات صلح را زير نظر تركيه آغاز كرده اند و مسئله مهم ميان اين دو همسايه بلندي هاي جولان است كه اسرائيل در جنگ شش روزه در سال 1967 از سوريه گرفت و در سال 1981 ان را به فلسطين اشغالي ضميمه كرد اقدامي كه جامعه بين المللي انرا به رسميت نشناخت.
اسد گفت، سوريه و اسرائيل به صورت مجزا ايده هايي را درباره عقب نشيني اسرائيل از بلندي هاي جولان مطرح كرده اند و متذكر شد واكنش اسرائيل به اين مسئله در مذاكرات صلح بسيار حياتي خواهد بود.
رئيس جمهور سوريه گفت" ما منتظر برگزاري انتخابات در اسرائيل هستيم و مي خواهيم مطمئن شويم نخست وزير اينده اسرائيل به روش ايهود اولمرت نخست وزير اسرائيل براي عقب نشيني كامل از اين اراضي در ازاي دستيابي به صلح پايبند است."
در همين حال اسرائيل تاكيد دارد دمشق روابطش را با دشمنان قديمي اش از جمله ايران، گروههاي مبارز فلسطيني و جنبش مقاومت حزب الله لبنان قطع كند.
واشنگتن گفته است، سوريه بايد اقدامات بيشتري را پيش از هرگونه هشدار درباره روابط صورت دهد.
رابرت وود سخنگوي وزارت امور خارجه امريكا اعلام كرد" به طور كل انچه ما دوست داريم شاهد باشيم نقش سازنده تر سوريه در منطقه است و اين اقدام تاكنون صورت نگرفته است."
153/164/0003/01013/10101
جمعه 15 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]