واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس انستيتوتحقيقات تغذيه: همه بيماران براي روزهداري با پزشك مشورتكنند خوردن ميانوعده پس ازافطار ضرورياست حذف سحري، خستگي و خطرچاقي راتشديد ميكند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
رييس انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي كشور با اشاره به كودكان و نوجوانان، مادران باردار، شيرده و سالمندان به عنوان سه گروه سني كه در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به سوء تغذيه قرار دارند، افزود: به افراد مبتلا به هر نوع بيماري و افرادي كه در معرض سوء تغذيه هستند، توصيه ميشود با پزشك متخصص مربوطه مشاوره و تحت نظر آنان اقدام به روزهداري نمايند.
دكتر احمدرضا درستي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا با تاكيد بر رعايت دفعات غذاخوردن گفت: در اين ايام كه روزها نسبتا گرم و طولاني هستند از آنجا كه مدت زمان ميان افطار و سحري كم است،علاوه بر دو وعده غذاي اصلي (افطار و سحري) داشتن ميان وعده مابين افطار و سحري شامل ميوهها و نوشيدنيها، كمي تنقلات سالم و گاهي نيز مقداري شيريني سالم از قبيل كيك خانگي توصيه ميشود.
وي در ادامه اظهار كرد: بهتر است شروع افطاري با آب گرم و خرما باشد و از مايعات سرد و غذاهاي سنگين نظير آش و سرخ كردنيها پرهيز شود.
دكتر درستي، خوردن غذاي بسيار آبكي همراه با نان تيليت شده و يا نوشيدن مايعات فراوان در طول غذا خوردن را منجر به كاهش دسترسي آنزيمهاي گوارشي به غذا و بروز برخي بيماريها و نارساييهاي گوارشي دانست.
اين متخصص تغذيه در ادامه آهسته خوردن، جويدن كافي غذا و دست كشيدن از صرف غذا پيش از سير شدن كامل را توصيه و اضافه كرد: مصرف ادويه فراوان علاوه بر ناراحتيهاي دستگاه گوارش به تشنگي در طول روز نيز دامن ميزند، همچنين نوشيدن نوشابههاي گازدار به سوء تغذيه، افزايش احتمال چاقي و افزايش بيماريهاي گوارشي منجر ميشود.
رييس انستيتو تغذيه و صنايع غذايي كشور اظهار كرد: مصرف بسيار كم و يا فراوان سبزيها، تشنگي در طول روز را افزايش ميدهد و هم چنين نوشيدن چاي و قهوه و مصرف ناكافي ميوهها و سبزيجات ممكن است منجر به يبوست شود كه در اين صورت مصرف آلو بخارا، انجير و توت خشك كمك كننده است.
وي با بيان اينكه برخي معتقدند اگر سحري نخورند مشكلي نخواهند داشت، افزود: حتي اگر از نظر گوارشي نخوردن سحري براي برخي افراد مشكل ظاهري ايجاد نكند ولي اين امر به بدن فشار بسياري وارد ميكند و احتمال واكنش دادن بدن براي مقابله با گرسنگي بسيار طولاني را به همراه دارد كه منجر به كاهش انرژي مورد نياز ميشود و افراد ممكن است دچار حالت چاقي ظاهري شوند.
دكتر درستي در ادامه، نخوردن سحري را منجر به كاهش يادگيري، بي حوصلگي و خستگي دانست و توصيه كرد: بهتر است از غذاهايي كه داراي قندهاي پيچيده بوده و سرخ كرده نيستند و نيز از لبنيات و غلات در سحري استفاده شده و از مصرف زياد گوشتها پرهيز شود.
رييس انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي كشور در رابطه با شبهاي قدر در ماه مبارك رمضان گفت: توصيه ميشود خواب مناسب جايگزين در طول روز براي افراد به ويژه كودكان و نوجوانان در نظر گرفته شود تا به حفظ سلامت و توان بدني افراد كمك شود.
انتهاي پيام
جمعه 15 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]