واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدرس ارتباطات: توجه به عملكرد رسانه و ميزان جذب مخاطب براي داشتن رسانههاي موثر جهاني ضروري است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: رسانه
امروز عصري نيست كه با درجا زدن و فعاليت بدون برنامه و سطحي بتوان انتظارات مخاطبان را در ميان رسانههاي متنوع سراسر جهان برآورده كرد.
داوود صفايي - مدرس ارتباطات - در گفتوگو با خبرنگار رسانهي خبرگزاري دانشجويان (ايسنا)، با بيان اين مطلب و با تاكيد بر اينكه ارزيابي عملكرد بينالمللي مطبوعات و يا ساير رسانههاي داخلي بر اساس نوع فعاليت خبرنگاران، در حالي كه آنها هيچ آموزش مناسب و كافي براي فعاليت در اين عرصه نديدهاند، عملي منطقي به نظر نميرسد، اظهار كرد: متاسفانه تا امروز آموزش خبرنگاران كه تنها يكي از عوامل موثر جهت فراهم كردن زمينهي استفاده از رسانههاي ايراني توسط ساير ملل و البته از مهمترين آنهاست هنوز به درستي مورد توجه قرار نگرفته است.
وي افزود: آموزش خبرنگاران جهت فعاليت در عرصهي بينالمللي، آموزشي بلندمدت و مستمر حدود 10 تا 15 سال را ميطلبد و اين بدان معناست كه داشتن رسانهاي موثر در سطح جهاني، به آساني و به سرعت قابل دسترسي نيست.
او با اشاره به اين كه فراگيري زبان براي داشتن رسانههايي به زبانهاي مختلف در عرصهي بينالملي جزو ضروريات است ادامه داد: براي داشتن رسانهي موثر در سطح جهان توجه به عملكرد رسانهها و ميزان جذب مخاطب توسط آنها در داخل از ضروريات است، چرا كه ميزان موفقيت رسانهها در داخل در افزايش توانايي و تجربهي آنها براي عملكرد موثرتر در سطح فراملي نيز تاثير دارد.
اين مدرس ارتباطات همچنين تصريح كرد: خبررساني بيطرفانه در فضايي آزاد لازمهي جذب مخاطب چه در داخل و چه در خارج از مرزهاست. خبرنگار در فضايي آزاد و راحت بدون آنكه نگران عواقب غيرقانوني خبررساني خود باشد، راحتتر ميتواند ابتدا مخاطب داخلي و سپس مخاطب خارجي را به خود جذب كند.
وي با بيان اين كه اگر دولت آستانهي تحمل خود را نسبت به رسانهها بالا ببرد و انتقادات حتي خيلي تند و ناعادلانهي آنها را نيز تحمل كند، موثرترين گام جهت كمك به آنها را برداشته است افزود: دولت به عنوان خبرسازترين نهاد در كشور با چنين اقدامي به خبرنگاران اجازه ميدهد به مرور و با تمرين، انتقاد كردن را بياموزند تا بدين ترتيب بتوانند به نگارش و تحليل مناسبي از وقايع در عرصهي داخلي و پس از آن، عرصهي بينالمللي دست يابند.
صفايي تصميم امروز براي داشتن رسانهاي موثر در سطح بينالمللي را مقدمهي برنامهاي حداقل پنج تا 10 ساله عنوان و اضافه كرد: برطرف كردن مشكلات رسانههاي داخلي و در نتيجهي آن جذب مخاطب و افزايش تيراژ، با ارتقاي سطح اعتماد بهنفس آنها ورودشان به عرصهي بينالمللي را آسانتر ميكند.
او ادامه داد: اين شروع موفق در كنار ارتقاي مرحله به مرحلهي كيفيت با برنامهريزي مناسب، به داشتن رسانهاي موثر و معروف در عرصهي فراملي ميانجامد.
صفايي در پايان تاكيد كرد: در لزوم وجود رسانهاي جهاني براي گسترش صدا و يا نگاه ايراني و اسلامي به منطقه و پس از آن در دنيا شكي نيست اما نبايد فراموش كرد كه اين امر برنامهريزي و هدفگذاري بلندمدت را ميطلبد.
انتهاي پيام
جمعه 15 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]