تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد (ص) رها کنید، مبادا دوستى آل محمد (ص) ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829403188




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

معاون ميراث فرهنگي در گفت و گو با ايرنا: تعيين محدوده تاريخي شهرها طي دو ماه آينده به اتمام مي‌رسد(‪(۱‬


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون ميراث فرهنگي در گفت و گو با ايرنا: تعيين محدوده تاريخي شهرها طي دو ماه آينده به اتمام مي‌رسد(‪(۱‬
فرهنگي. ميراث فرهنگي . ساير
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت:
تعيين محدوده تاريخي ‪ ۸۰۰‬شهر تاريخي به عنوان يكي ازدستاوردهاي معاونت ميراث فرهنگي ظرف يكي دو ماه آينده به اتمام مي‌رسد.

فريبرز دولت آبادي در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگي ايرنا افزود: طبق بررسي‌ها و مطالعات سازمان ميراث فرهنگي، حدود ‪ ۸۰۰‬شهر تاريخي در كشور شناسايي شده‌اند كه برخي از قديم شهر و برخي روستا بوده و به شهر تبديل شده اند.

وي گفت: اين شهرها داراي محوطه‌هاي تاريخي هستند كه محدوده اين محوطه ها به عنوان قسمتي از تاريخ كشور بايد حفظ و مستند شود.

دولت آبادي افزود: از سوي ديگر با تعيين محدوده تاريخي شهرها، منطق شكل گيري شهرها در طول زمان و در ارتباط با بستر طبيعي آنها بدست مي‌آيد كه مي تواند كمك شاياني براي تعيين جهات توسعه براي هر شهر منطبق با شكل قديمي آن ارايه كند.

وي گفت: پيش از اين تصوير روشني از تعداد بافت‌هاي تاريخي شهري و روستايي وجود نداشت و طبق آمار ‪ ۱۵۰‬شهر تاريخي در كشور داشتيم كه با توجه به سابقه تمدني و شهرنشيني در ايران نمي‌توانستيم بپذيريم كه تنها اين تعداد شهر داراي بافت تاريخي داريم.

دولت آبادي افزود: از سالهاي سي به بعد هجوم فرهنگ غربي و شتاب روند توسعه در كشور ما باعث شد كه نظام شكل‌گيري شهرها مبتني بر فرهنگ قبلي ما نباشد.

وي با بيان اين كه اكثر اوقات مفهوم شهر تاريخي و محدوده كالبدي تاريخي شهرها با هم اشتباه مي‌شود، افزود: با فرض اين كه از اوايل دهه ‪ ۳۰‬روند توسعه شهرها مبتني بر فرهنگ بيگانه شتاب گرفته است، محدوده شهرها پيش از اين تاريخ، محدوده تاريخي آنها محسوب مي‌شود.

دولت آبادي با بيان اين كه درمورد مديريت و برنامه ريزي شهرهاي تاريخي، تعاملات و تفاهمات لازم با شهرداري‌ها انجام شده است، گفت: اين نگاه كه موضوع محدوده و بافت تاريخي شبيه بناي تاريخي نيست كه يك روز مرمتش آغاز و به اتمام برسد، بوجود آمده است.

وي افزود: همچنين در مورد ثبت بافت‌هاي تاريخي اين تصور مي‌شد كه پس از ثبت بافت نبايد به آن ورود كرده و تغيير و تحولي در آن ايجاد كرد.

وي با بيان اينكه اين نگاه هم اصلاح شد، گفت: در مورد بافت‌هاي تاريخي، بناهاي با ارزشي داريم كه بايد حفاظت شود ولي الزاما نبايد همه بناها حفظ شود. بسياري از بناها بايد تخريب و نوسازي، تعمير و يا بسياري از گذرها به دلايل اورژانسي بايد تغييراتي در آن ايجاد شود.

معاون ميراث فرهنگي گفت: پس از ادغام سازمان ميراث فرهنگي با سازمان گردشگري و صنايع دستي، مردم شناسي و باستان شناسي به پژوهشگاه، آموزش به معاونت فرهنگي و حفظ و احيا به معاونت ميراث فرهنگي محول شد.

وي افزود: پس از اين در معاونت ميراث فرهنگي، چهار دفتركل حفظ و احياي بافت‌هاي تاريخي، حفظ و مرمت بناها و محوطه‌هاي تاريخي، حفاظت از اموال منقول تاريخي و ثبت آثار داير شد.

*** دفتر حفظ و احياي بافت‌هاي تاريخي
دولت آبادي با اشاره به موضوع مديريت شهري گفت: پيش از اين كه دفتر حفظ و احياي بافت‌هاي تاريخي تشكيل شود، در نتيجه مطالعاتي كه در مورد بافت هاي تاريخي انجام مي‌شد، حول و حوش بافت‌هاي تاريخي خطي كشيده و سرنوشت آن از سرنوشت بقيه شهر جدا مي‌شد تا در آينده برنامه ويژه‌اي براي آن انديشيده شود.

وي افزود: در مورد مديريت بافت‌ها هم به دليل سنگيني كار در بافت‌هاي تاريخي، شهرداري‌ها خيلي تمايل نداشتند در حوزه مديريت بافت‌ها شركت داشته باشند و كمي به آن بي‌اعتنايي مي‌شد.

وي گفت: موضوع مديريت شهري در قالب شهرداري‌ها و برنامه ريزي شهري اشتراك بين وزارت مسكن و شهرداري‌ها است. به اين صورت كه طرح‌هاي جامع را وزارت مسكن و طرح‌هاي تفصيلي را شهرداري‌ها با هماهنگي و همكاري وزارت مسكن تهيه مي‌كنند.

* برنامه ريزي براي بافت ها
دولت آبادي افزود: در زمينه برنامه ريزي شهري نمي‌شود براي يك تكه از شهر بي‌توجه به بقيه شهر برنامه ريزي كرد. بنابراين در تعامل با وزارتخانه‌هاي مسكن و كشور و شهرداري‌ها مقرر شد براي بافت‌هاي تاريخي همزمان با بقيه شهر در مقياس راهبردي برنامه ريزي شود.

وي ادامه داد: بنابراين وزارت مسكن پذيرفت شرح خدمات تهيه طرح توسعه شهري به گونه‌اي تغيير كند كه همزمان با تهيه طرح براي بقيه شهر، راهبردهاي احيا و مرمت بافت تاريخي در آن مقياس درنظر گرفته شود.

وي با بيان اين كه پيش از اين هر طرحي كه تهيه مي‌شد با چارچوب طرح تفصيلي منطبق نبود، گفت:طرح تفصيلي جهات توسعه شهر و ملاحظات اقتصادي شهر را به گونه‌اي مي‌ديد كه منجر به حيات مجدد بافت تاريخي نمي‌شد.

دولت آبادي افزود: از آنجايي كه بافت‌هاي تاريخي ذيل بافت‌هاي فرسوده طبقه بندي شده است، هماهنگي بعدي سازمان ميراث فرهنگي با شركت عمران بهسازي وزارت مسكن كه متولي بافت‌هاي فرسوده است صورت گرفت.

وي تصريح كرد: طبق تفاهم نامه سازمان ميراث فرهنگي با اين شركت، مقرر شد هرجايي كه بافت تاريخي است و مي‌خواهند از منظر بافت فرسوده برايش برنامه ريزي كنند، به اشتراك شرح خدمات تهيه و يك سند مورد وفاق ميراث، شهرداري و وزارت مسكن آماده شود.

دولت آبادي گفت: پيش از اين هميشه اين دعوا بود كه ميراث فرهنگي از يك موضع بازدارنده و منفي ورود پيدا مي‌كند و تحولي را در فضاي بافت ها اجازه نمي‌دهد و به اين طريق بافت‌ها در زمينه برنامه ريزي رها شده بود.

وي بابيان اينكه از اين طريق توانستيم حداقل در مورد برنامه ريزي با هم به توافق برسيم، افزود: نمونه‌هاي موفقي در بوشهر، شيراز، يزد، اصفهان و مشهد آغاز شده است.

* مديريت بافت‌هاي تاريخي
معاون ميراث فرهنگي گفت: در زمينه مديريت از برنامه سوم توسعه بحث واگذاري وظايف جديد به شهرداريها ذيل ماده ‪ ۱۳۶‬برنامه سوم مطرح بود و در ذيل مواد ‪ ۱۱۴‬و ‪ ۱۱۵‬برنامه چهارم اين موضوع در خصوص مديريت بافت‌هاي تاريخي ذكر شد.

وي افزود: سازمان ميراث فرهنگي، تفاهم نامه‌اي را با وزارت كشور و سازمان شهرداري‌ها منعقد كرد كه طبق آن براي واگذاري مديريت بافت‌هاي تاريخي به شهرداري‌ها بسترسازي شد، به گونه‌اي كه مشكل مديريتي بافت ها، برطرف شود.

*** دفتر حفظ و احياي بناها و محوطه‌هاي تاريخي
معاون ميراث فرهنگي گفت: محوطه‌هاي تاريخي مانند شهر سوخته و محوطه‌هاي جيرفت، اماكني است كه وجوه باستان شناسي آن بيشتر از مرمت آن است.

وي با بيان اين كه به لحاظ اعتبارات اختصاص يافته به سازمان ميراث فرهنگي تحول بزرگي صورت گرفته است، افزود: در برنامه سوم توسعه، حدود ‪۳۰۰‬ ميليارد ريال در حوزه حفظ و احياي بناها و محوطه‌هاي تاريخي هزينه شده كه توسط معاونت ميراث فرهنگي مديريت و توزيع مي‌شود.

دولت آبادي با بيان اين كه با توجه به ميزان رشد اعتبارات، فعاليت ها در محوطه‌ها و بناها افزايش مي‌يابد، گفت: سال ‪ ۸۴‬بودجه اين بخش به ‪۲۱۰‬ ميليارد، سال ‪ ۸۵‬به ‪ ۲۳۰‬ميليارد ريال، سال ‪ ۸۶‬به ‪ ۲۸۰‬ميليارد و در سال ‪۸۷‬ به ‪ ۴۵۰‬ميليارد رسيد.

وي افزود: از سوي ديگر با توجه به مصوبه دولت در سال جاري در آيين نامه بودجه كه طبق آن ‪ ۵‬درصد اعتبارات عمراني استانها بايد به ميراث فرهنگي و گردشگري اختصاص يابد، ما به لحاظ اعتباري دوران شكوفايي را در سازمان ميراث فرهنگي و اين معاونت شاهد بوديم.

* تسهيل ورود بخش خصوصي و مهندسي به عرصه حفاظت و مرمت
معاون ميراث فرهنگي گفت: در مدت سه سال گذشته همچنين ورود بخش خصوصي و مهندسي كشور به عرصه حفاظت و مرمت بناها و محوطه‌هاي تاريخي تسهيل و همزمان با آن سازوكاري براي تبديل پروژه‌ها از اماني به پيماني تهيه شد.

وي افزود: تعداد افرادي كه براي انجام فعاليت‌هاي مهندسي در رشته مرمت تاييد صلاحيت شدند و پيمانكاران در اين مدت افزايش يافته و به دليل افزايش اعتبارات، بخش خصوصي هم تمايل بيشتري به سرمايه‌گذاري در اين بخش نشان داده است.

دولت آبادي گفت: به دليل مقتضيات خاصي كه سالها بر سازمان ميراث فرهنگي حاكم بود، بيشتر پروژه‌ها توسط استادكاران در سازمان انجام مي‌شد و تعامل با بخش خصوصي براي سازمان ناشناخته بود.

وي افزود: به همين منظور شرح خدمات همسان، حق الزحمه، زمان‌هاي انجام كار و تدوين سازوكار اجرايي براي ورود بخش خصوصي تدوين شد.

* رفتار حفاظتي سازمان
دولت آبادي با بيان اينكه اغلب برنامه‌هاي سازمان ميراث فرهنگي چالش برانگيز است، گفت: سازمان طي سه سال گذشته قوي‌ترين رفتار حفاظتي را در قبال ساير دستگاه‌ها داشته و در هر موضوع كه با دستگاهي وارد چالش شده، مساله به نفع ميراث فرهنگي خاتمه پيدا كرده است.

وي با اشاره به اين كه سازمان با وزارت نيرو در مورد ساخت سدها در مناطق تاريخي و با وزارت راه و ترابري در مورد جاده‌سازي چالش‌هايي داشته است ، افزود: در مورد موضوع ساختمان جهان نما در كنار ميدان امام خميني (ره) اصفهان، سازمان وارد و به تعديل برج جهان نما منتهي شد.

دولت آبادي ادامه داد: در مورد عبور مترو از زير چهارباغ اصفهان نيز، سازمان وارد عرصه‌هاي مطالعاتي شد كه پيش از اين سابقه نداشت و با يك توان كارشناسي عمده و با كمك دانشگاه صنعتي اصفهان در همه مباحث مربوط به عبور اين مترو از چهارباغ مانند گياه شناسي، زمين شناسي و هيدرولوژي مطالعات گسترده‌اي انجام شد.

وي با بيان اين كه عبور مترو نه تنها ريسك بالايي براي بناهاي تاريخي اين منطقه داشت بلكه به لحاظ اقتصادي مهندسي، گزينه مطلوبي نبود، افزود: در نهايت با تلاش‌هاي سازمان مسير مترو در اين منطقه تغيير كرد.

دولت آبادي به موضوع عبور راه آهن از كنار نقش رستم اشاره كرد و گفت:
مسير راه آهن نيز با مطالعات سازمان ميراث فرهنگي و رايزني‌هايي كه با شركت راه آهن داشتيم، تغيير كرد و به نفع حفاظت از نقش رستم و آثار تاريخي كه در شهر استخر بود، خاتمه يافت.

وي ادامه داد: هم اكنون پرونده گنبدهاي مراغه، ساخت و سازهاي اطراف بازار تبريز و مجموعه شيخ صفي مطرح است و سازمان براي رفع اين مسايل نيز رايزني‌ها و مطالعات خود را آغاز كرده است.

وي گفت: با تمام تلاش‌هاي سازمان ميراث فرهنگي، تخريب مساجدي در تهران، تخريب مدرسه گلشن در نيشابور و عبور لوله گاز از آق قلعه در سال‌هاي اخير اتفاق افتاده كه سازمان در اين مورد شكايت كرده و پيگيريهاي حقوقي قضايي لازم را انجام داده است.
 جمعه 15 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن