واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: هاشمي رفسنجاني: ـ دشمنان مابا راه امام هم دشمن بودند ـ نبايدنظام اسلامي رابا خودخواهيهاتضعيف كرد ـ نظم دادگاههاي انقلاب مرهون تلاشهاي شهيد قدوسي است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: اصولا شهادت راهي است كه خداوند به عنوان يك نعمت براي ما قرار داده است تا از اين طريق راه طولاني را بهصورت ميانبر به سمت سعادت ابدي طي كنيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) آيتالله هاشمي رفسنجاني چهارشنبه شب طي سخناني در مراسم سالگرد شهادت آيتالله قدوسي در مسجد قبا افزود: از همان نقطه شهادت ملائك خداوند، انسانهاي شهيد را به جايي ميبرند كه بزم انبيا و اولياست. شهيد قدوسي از نمونه شهيدان اين راه است كه عمرش و خدماتش اين امر را نشان ميدهد.
وي ادامه داد: كارهاي حوزوي ايشان كه كارهاي اوليه ماست در دوران طلبگي و استادي كارهاي بس بزرگ بود. در زمان ما طلبگي شرط و نظمي نداشت، هركس هرجا كه دوست داشت درس بخواند، درس ميخواند. هرگاه ميخواست لباس طلبگي ميپوشيد و حتي ورود و خروج به حوزه نيز نظمي نداشت. اما عدهاي از دلسوزان گفتند كه بايد به حوزه نظمي ببخشند و آيتالله قدوسي در مدرسه حقاني به ايجاد نظم پرداختند؛ كه محصول آن جمع زيادي از طلاب عالم و فاضل بود و دوره پس از پيروزي انقلاب نيز ايشان مسووليتهاي بزرگي به دست گرفتند.
رييس مجلس خبرگان خاطر نشان كرد: مبارزات انقلابي كه شروع شد آيتالله قدوسي با همين موقعيتي كه داشت به عنوان يكي از جديترين مبارزان اين دوران به مبارزه پرداخت كه خاطرات زيادي از ايشان باقيمانده است. حتي پس از پانزدهم خرداد كه رژيم سفاكي ميكرد و مردم را دچار رعب و وحشت كرده بود و امام(ره) نيز در زندان و تبعيد بود، سكوت بسيار سختي در فضاي جامعه و حوزهها حكومت ميكرد و عدهاي از دوستان و شاگردان امام(ره) براي اينكه شرايط جديد را بتوانند تغيير دهند برنامهريزي كردند و يكي از آن كارها را من و جمعي از دوستان بزرگمان كه برخي امروز در ميان ما نيستند، طراحي كرديم و يك تشكل اسلامي حوزوي را تشكيل داديم؛ چراكه معتقد بوديم بدون تشكيلات و سازماندهي منظم مبارزه با رژيم پهلوي مشكل است.
هاشمي رفسنجاني يادآور شد: آن روزها روزهايي نبود كه بتوان بهطور علني حزب و تشكيلاتي را درست كرد؛ بنابراين ما پوششي را براي تشكيلات درست كرديم و قرار شد براي اصلاح حوزهها كار كنيم. اين تشكل يازده نفر بودند؛ رهبر معظم انقلاب و برادر بزرگشان، آيتالله منتظري، رباني و آيتالله مهدي حائري تهراني و آيتالله اميني نجفآبادي از جمله اين افراد بودند. سازمان ظاهرش علني بود اما بنيانش تشكيلاتي بود در جهت تاسيس حكومت اسلامي در قيام امامخميني (ره).
وي افزود: ما براي تشكل اساسنامه جامعي نوشتيم و خط رمزي اختراع ميكردند كه كسي نفهمد. تقسيم كار كرديم و آيتالله قدوسي مسوول تاسيس سازمان شد و تا سال 1345 با انجام كارهاي مهم و بزرگي امور مبارزاتي حوزه را نظم داديم. امام(ره) نيز در جريان قرار گرفت.
وي خاطرنشان كرد: اما پس از مدتي اساسنامه ما نزد ساواك افشا شد و برادران ما را از جمله آقايان منتظري و قدوسي را بازداشت كرد. ما توانستيم متواري شويم و به تهران آمديم. درآن دوران آيتالله خامنهاي در مشهد زندگي ميكردند اما روزي من در نزديك يكي از خيابانهاي تهران ايشان را ديدم كه پياده در حال راهرفتن بودند و از ايشان خواستم كه به جايي برويم تا با ايشان صحبت كنم. ما با دو نفر از دوستان تصميم گرفتيم به مطب دكتر واعضي برويم. دكتر در داخل اتاق نشسته بود و از بيرون خبري نداشت. آنجا نشستيم و صحبت كرديم، اما شخصي كه بيماران را به اتاق ميفرستاد به ما شك كرده بود و به همين دليل ما نتوانستيم درآنجا بمانيم. آمديم بيرون و بالاخره به منزل شهيد باهنر رفتيم. آنجا نشستيم و برنامهريزي كرديم. آيتالله قدوسي دراين مقطع بسيار به ما كمك كرد. ايشان از برنامههاي ساواك به ما خبر ميداد و ما ميدانستيم اگر توسط ساواك دستگير شويم چه بگوييم.
هاشمي رفسنجاني ادامه داد: يكي از سختترين مسائل آن روز، مسائل دادگاهها بود. كارهاي انقلابي وسيعي كه انجام ميشد ميطلبيد كه دادگاه منظم انقلابي وجود داشته باشد. آيتالله قدوسي ايثار كرد و موقعيت عظيم علمي و سوابق خود را در اختيار و درخدمت انقلاب قرار داد. بينظمي حاكم با قدرت مديريتي ايشان سامان داد پيدا كرد و نظم دادگاههاي انقلاب مرهون تلاش شخص آيتالله قدوسي بود و ما به همين دليل از ايشان قدرداني ميكنيم؛ چراكه در آن شرايط خطرناك ايشان چنين مسووليتي را برعهده گرفتند وهمين سبب شد كه براي انتقامگيري ايشان را به شهادت رساندند.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان كرد: فرزند آيتالله قدوسي نيز در آن زمان جزو دانشجويان برجسته مشهد بود كه در زمره پيشتازان جنگ تحميلي قرار گرفت و در هويزه به شهادت رسيد و پيكر ايشان هيچ وقت پيدا نشد. وقتي خبر شهادت ايشان را به قدوسي دادند، همه متاثر شدند و من ديدم كه شهيد قدوسي خم به ابرو نياورد و به گونهاي عمل كرد تا عواطف پدرانه خود را بروز ندهد و تنها خواست كه اگر پيكر اين شهيد پيدا شد، به ايشان خبر دهند.
وي با تاكيد براينكه " امروز نظامي در ايران برقرار شده كه نام اسلامي گرفته است و نبايد با خودخواهيها آن را تضعيف كرد" خاطرنشان كرد: همين مسجد قبا ميتواند گواه باشد كه چه برسر عالمان و نيروهاي مبارز و مردم آمده است تا نظام به اينجا رسيد. امروز نبايد آسان و به خاطر بعضي از باندبازيها و خودخواهيها و مسائل سطحي ـ كه مناسب شرايط انقلاب درشرايط جهاني نيست ـ عمل كرد. دشمنان ما همانهايي هستند كه با راه امام(ره) دشمني ميكردند؛ لذا ما حقيقتا بايد با ياد نيروهاي مقدس و بزرگي كه ما را به اينجا رساندهاند، با احترام به خدمات آنها پاس بداريم. بهترين قدرداني از آنها اين است كه راه آنها را درست برويم. اگر محصول اين شهادت آسيب ببيند، ما مسووليم. من شهادت آيتالله قدوسي و فرزند گراميشان را به خانوادههاي محترمشان تسليت ميگويم و براي ارواح آنها از خداوند درجات عالي استدعا دارم.
انتهاي پيام
پنجشنبه 14 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]