واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: رويكرد شوراي همكاري خليج فارس بر همكاري راهبردي با ايران
به رغم آنكه آمريكا با بحرانآفريني بويژه تحريك اعراب براي موضع گيري مغرضانه در قبال جزاير سه گانه ايراني در منطقه فعاليت مي كند وزير امور خارجه قطر با اشاره به امضاي يادداشت تفاهم شوراي همكاري خليج فارس با تركيه ابراز اميدواري كرد اين شورا با ايران نيز چنين يادداشت تفاهمي را امضا كند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، در حالي كه بسياري از كارشناسان و آگاهان سياسي عرب بر لزوم گرايش كشورهاي عرب حوزه خليج فارس به ايران براي جلوگيري از مداخلات غرب تاكيد دارند ، نخستوزير قطر اعلام كرد، امير قطر در جريان سفر به تهران پيشنهاد ديدار مقامات ايراني با كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس را مطرح كرد.
شيخ "حمدبن جاسم بنجبر آل ثاني"، نخستوزير و وزير امور خارجه قطر اظهار داشت: سفر امير قطر به ايران در ماه گذشته ميلادي به منظور اطلاع يافتن از تحولات منطقه و چگونگي حفظ ثبات و امنيت خاورميانه و عدم تشديد اوضاع منطقه در زمان حاضر بود. وي با تاكيد بر ضرورت تفاهم بين ايران و شوراي همكاري خليج فارس گفت: امير قطر به اين منظور پيشنهاد داد ايران و شوراي همكاري ديداري با يكديگر ترتيب دهند تا به رايزني براي بررسي راههاي تفاهم درباره مسائل مهم منطقه بپردازند. نخستوزير قطر اظهار داشت: پيشنهاد قطر به اين معنا نيست كه ديدار در جريان اجلاس شوراي همكاري خليج[فارس ] كه در مسقط، پايتخت عمان برگزار ميشود صورت گيرد، چون اين اجلاس مواضع، برنامهها و دستور كار ويژه خود را دارد. شيخ حمد بن جاسم آل ثاني افزود: نشست ايران و كشورهاي خليج فارس كه امير قطر پيشنهاد آن در سطح سران اجلاس شوراي همكاري يا غير از آن را داده، نظري است كه در اجلاس شوراي همكاري مورد بررسي قرار ميگيرد. وي ادامه داد: اين نظريه نياز به توافق همه رهبران كشورهاي خليج فارس دارد چون هدف گفتوگوي چهره به چهره با مقامات ايراني براي حل امور و تلاش براي ايجاد ثبات در منطقه است.
نخستوزير قطر اين اظهارات را در حاشيه نشست وزراي امور خارجه كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس كه در جده برگزار شد، بيان كرده است. در سال هاي اخير ايران و كشورهاي عربي منطقه روابط رو به گسترشي را تجربه كردهاند كه حضور دكتر محمود احمدي نژاد رئيس جمهور ايران در نشست سران شوراي همكاري خليج فارس در دوحه نقش مهمي در اين روند داشته است.
اجلاس وزارتي شوراي همكاري كشورهاي حوزه خليج فارس مركب از عربستان، امارات، كويت، قطر، بحرين و عمان در بيانيه خبري خود كه ديروز منتشر شد آورده است: وزراي كشورهاي حوزه خليج[ فارس]از سفر امير قطر به ايران كه نشانگر حسن نيت و اهميت گفتوگو است ابراز رضايت كردند. در همين حال در ادامه اتخاذ برخي مواضع تنشزا از سوي اعراب كه برگرفته از تحركات غرب مي باشد بيانيه وزراي امور خارجه شوراي همكاري همچنين آنچه كه اقدام ايران براي تاسيس دفاتر دريايي در جزيره ابوموسي خوانده شده، محكوم كرد. كشورهاي عرب منطقه با طرح ادعاهاي واهي درباره جزاير ايراني خليج فارس، بعضا در چارچوب تامين منافع قدرتهاي بيگانه در اين منطقه گام برميدارند چرا كه اگر اماراتيها در مورد جزاير سه گانه ابهامي دارند ميتوانند در جلسات دوگانه اين موضوع را مطرح كنند.
متاسفانه تحركات و تفرقه افكنيهاي غرب موجب شده تا شوراي همكاري خليج فارس در اجلاس خود ادعاهاي بي اساس در قبال جزاير سه گانه ايراني را مطرح كنند در همين چارچوب سخنگوي وزارت امور خارجه ايران با رد مفاد بيانيه نشست وزراي خارجه شوراي همكاري خليج فارس در خصوص سه جزيره ايراني ابوموسي، تنب بزرگ و كوچك، بر تعلق ابدي اين سه جزيره به ايران تاكيد كرد.
به گزارش اداره كل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه، حسن قشقاوي ادعاهاي مطرح شده در خصوص جزاير ايراني را تكراري، بي پايه و اساس و مردود توصيف كرد. قشقاوي تاكيد كرد: كليه تدابير و اقدامات كشورمان در جزيره ابوموسي كاملا قانوني و بر مبناي حقوق حاكمه جمهوري اسلامي ايران بر اين جزيره ايراني است .
وي طرح موضوعات مطرح شده در اين خصوص در بيانيه وزراي خارجه شوراي همكاري خليج فارس را مداخله در امور داخلي ايران خواند و آن را محكوم كرد.
سخنگوي وزارت خارجه كشورمان با انتقاد از رويه برخي از كشورهاي عضو شورا در اصرار بر دامن زدن به ادعاهاي و خلاف واقعيتهاي تاريخي كه موجب انحراف افكار عمومي از مسائل مهم منطقه و جهان اسلام منجمله رژيم صهيونيستي مي گردد، كشورهاي منطقه را به واقع بيني و اتخاذ مواضع و اقداماتي كه به همگرايي و همبستگي در منطقه و جهان اسلام كمك ميكند، فراخواند.
پنجشنبه 14 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]