واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: سخنگوي وزارت امور خارجه بيانيه شوراي همكاري خليج فارس را محكوم كردتاكيد بر تعلق ابدي جزاير سهگانه به ايران
سخنگوي وزارت امور خارجه با رد مفاد بيانيه نشست وزيران خارجه شوراي همكاري خليج فارس در خصوص سه جزيره ايراني ابوموسي، تنب بزرگ و كوچك، بر تعلق ابدي اين سه جزيره به ايران تاكيد كرد.
به گزارش ايرنا حسن قشقاوي سخنگوي وزارت امور خارجه، ادعاهاي مطرح شده درباره جزاير ايراني را تكراري، بيپايه و اساس و مردود توصيف كرد.
قشقاوي تاكيد كرد: كليه تدابير و اقدامات ايران در جزيره ابوموسي كاملا قانوني و بر مبناي حقوق حاكمه جمهوري اسلامي بر اين سه جزيره ايراني است.
وي موضوعهاي طرح شده در اين باره در بيانيه وزيران خارجه شوراي همكاري خليج فارس را مداخله در امور داخلي ايران خواند و آن را محكوم كرد.
وي با انتقاد از رويه برخي كشورهاي عضو شورا در اصرار بر دامن زدن به ادعاهاي خلاف واقعيتهاي تاريخي كه موجب انحراف افكار عمومي از مسائل مهم منطقه و جهان اسلام از جمله اسرائيل ميشود، كشورهاي منطقه را به واقعبيني و اتخاذ مواضع و اقداماتي كه به همگرايي و همبستگي در منطقه و جهان اسلام كمك ميكند، فراخواند.
اين در حالي است كه نخست وزير قطر در مورد رابطه ايران و شوراي همكاري خليجفارس گفت: امير قطر در جريان سفر اخير خويش به تهران پيشنهاد كرده است كه گفتوگوهاي مستقيم ميان ايران و كشورهاي عضو شوراي همكاري خليجفارس برگزار شود.
به گزارش خبرگزاري مهر شيخ حمد بن جاسم بن جبر آل ثاني نخستوزير قطر در عين حال اخبار منتشر شده مبني بر دعوت امير قطر از ايران را براي شركت در نشست آتي كشورهاي حوزه خليجفارس در مسقط در ماه دسامبر تكذيب كرد.
نخست وزير قطر گفت: اين اخبار در راستاي تيره كردن فضاي حاكم بر منطقه انجام ميشود.
وي افزود: سفر اخير امير قطر به ايران با هدف آگاهي از ديدگاه ايران درباره رويدادهاي منطقه و چگونگي برقراري امنيت و ثبات و عدم تشديد بحران در شرايط كنوني صورت گرفت.
وي خاطرنشان كرد: ناگزير بايد ميان ايران و كشورهاي حوزه خليجفارس تفاهم وجود داشته باشد، بنابراين امير قطر عقيده داشت كه بايد پيشنهاد برگزاري نشستي ميان ايران و كشورهاي حوزه خليجفارس به منظور رايزني و بررسي راههاي دستيابي به تفاهم درباره قضاياي منطقه مطرح شود.
نخست وزير قطر در عين حال گفت: اين پيشنهاد بدين معني نيست كه اين ديدار و گفتوگوي مستقيم، در جريان نشست آتي شوراي همكاري خليجفارس در مسقط برگزار شود، زيرا نشست اين شورا داراي مواضع و دستورالعملهايي است.
وي افزود: پيشنهاد امير قطر بايد با رهبران شوراي همكاري خليجفارس بررسي شود و اين مساله به اجماع و اتفاق نظر اين رهبران نياز دارد، زيرا هدف از برگزاري گفتوگو با ايران اين است كه مستقيم و به منظور حل و فصل امور و تلاش براي برقراري امنيت و ثبات در منطقه انجام شود.
اظهارات نخست وزير قطر در حاشيه نشست كشورهاي عضو شوراي همكاري خليجفارس در جده مطرح شد.
يكي از حاضران در اين نشست كه سهشنبه شب برگزار شد، اظهار كرد: وزيران امور خارجه كشورهاي عضو شوراي همكاري خليجفارس پيشنهاد امير قطر را بررسي، اما در اين زمينه تصميمي اتخاذ نكردند، به اين اعتبار كه اين پيشنهاد بايد در سطح رهبران شوراي همكاري خليجفارس بررسي شود.
عربستان سعودي، امارات، كويت، قطر، بحرين و عمان كشورهاي اعضاي شوراي همكاري خليجفارس را تشكيل ميدهند.
پنجشنبه 14 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]