واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به آيينهاي ماه مبارك رمضان در انگليس (قسمت دوم و پاياني )
سياسي. اروپا. انگليس. رمضان
لندن - فروشگاهها و مغازههاي مسلمانان در انگليس نيز قبل از ماه مبارك رمضان و در طول ماه مملو از اجناسي ميشود كه مورد نياز روزه داران است .
خرما، زولبيا و باميه از جمله مواد غذايي هستند كه در اكثر فروشگاههاي مسلمانان در طي اين ماه عرضه ميشوند.
اما آنچه در اين كشور و به ويژه شهر لندن تازگي دارد ورود فروشگاههاي زنجيرهاي بزرگ انگليس به بازار ماه رمضان است . شعبه عظيم فروشگاه ازدا در منطقه ليتون لندن يكي از صدها شعبه اين فروشگاه در انگليس است كه به فروش مواد غذايي مورد استفاده در ماه مبارك رمضان ميپردازد. براي مثال در مقابل در ورودي اين فروشگاه انبوهي از جعبههاي خرما وجود دارند كه اكثرا خرماهاي وارداتي از ايران هستند و تابلوهاي متعددي در گوشه و كنار اين فروشگاه با نشان دادن عبارت رمضان مبارك اين ماه را گرامي ميدارند.
فروشگاه سينزبري نيز يكي از قديميترين و بزرگترين فروشگاههاي زنجيرهاي انگليس است كه همزمان با آغاز ماه مبارك رمضان اقدام به چاپ تبليغات اجناس خود در چندين روزنامه و مجله كرده است . يكي از آگهيهاي اين فروشگاه با عنوان حراج رمضان در روزنامه مسلم نيوز به چاپ رسيده است به جز دو فروشگاه ياد شده ، ساير فروشگاههاي زنجيرهاي انگليس از قبيل تسكو، موريسونز و سامرفيلد نيز حجم قابل توجهاي از مواد غذايي مورد استفاده در ماه مبارك رمضان و به ويژه خرما را در شعبات مختلف خود عرضه مي كنند.
حتي امسال رصدخانه سلطنتي انگليس مستقر در منطقه گرينويچ بخشي از پايگاه اطلاع رساني رسمي خود را به نحوه و چگونگي رويت هلال ماه رمضان و ماه شوال اختصاص داده است .
اين رصدخانه كه يكي از معتبرترين رصدخانههاي جهان ميباشد زمان و چگونگي رويت هلال ماه را در روزهاي دوشنبه و سه شنبه (اول و دوم سپتامبر) براي چهار شهر لندن ، منچستر، ليدز و گلاسگو در پايگاه اطلاعاتي خود اعلام كرده بود.
اين پايگاه همچنين زمان و چگونگي رويت هلال ماه در روزهاي آخر ماه رمضان (اول و دوم اكتبر) را نيز براي تشخيص روز عيد فطر اعلام كرده است .
يكي ديگر از تحولات قابل توجه ماه رمضان در انگليس اقدام مسوولين سياسي و كشوري اين كشور براي دعوت از مسلمانان به مراسم بزرگداشت عيد سعيد فطر در پايان ماه مبارك رمضان است .
يكي از مراسم جالب توجه ، دعوت از مديران مراكز فرهنگي ، اجتماعي ، آموزشي و رسانهاي مسلمانان از سوي وزير خارجه انگليس براي شركت در ضيافت عيد فطر در ساختمان وزارت خارجه اين كشور ميباشد.
مراسم مشابهاي نيز براي بزرگداشت ماه رمضان در ساير ارگانهاي دولتي و غير دولتي انگليس برگزار ميشود.
حجتالاسلام مهدي ملا عباسي ، رييس مركز اسلامي شهر كارديف ، در ولز در غرب انگليس ، با اشاره به چنين مراسمي گفت : هرساله حزب كارگر ولز ضيافتي را به مناسبت عيد فطر تدارك ميبيند و از مسلمانان براي شركت در اين مراسم دعوت ميكند.
ملا عباسي در گفتگو با ايرنا افزود: در اين مراسم بالاترين مقام پارلماني و سياسي منطقه ولز شركت ميكند و از مسلمانان استقبال كرده و عيد سعيد فطر را به آنان تبريك ميگويد.
رييس مركز اسلامي كارديف نيز يكي از عوامل گسترش آشنايي با ماه رمضان در اين كشور را افزايش بيسابقه تعداد مسلمانان در انگليس عنوان كرد و گفت : حتي برخي از دبيرستانهاي شهر كارديف ، به مناسبت حلول ماه مبارك رمضان اقدام به ايجاد نمازخانه براي دانش آموزان مسلمان خود ميكنند و از روحانيون مسلمان براي اقامه نماز جماعت و سخنراني در اين مدارس دعوت مي كنند.
شيخ ابراهيم اوگرا، رييس كميته روابط بين المذاهب شوراي مسلمانان بريتانيا نيز با اشاره به نقش سازمانهاي دولتي در ماه رمضان در گفتگو با ايرنا اظهارداشت : برخي شهرداريها و دولتهاي محلي انگليس مانند شهرداري شهر لستر بودجهاي را به صورت بلاعوض در اختيار مسلمانان اين شهر قرار ميدهند تا براي تزيين خيابانها، كوچهها و مساجد به مناسبت ماه رمضان و عيد سعيد فطر استفاده شود.
وي همچنين با اشاره به فعاليتهاي شوراي مسلمانان بريتانيا طي ماه مبارك رمضان گفت : اكنون براي چندمين سال است كه گروهي از غير مسلمانان اعم از يهودي و مسيحي در يكي از روزهاي ماه مبارك رمضان در مسجدي گرد هم مي آيند و در كنار مسلمانان روزه گرفته و باهم افطار ميكنند.
وي افزود: البته براي آنكه به آنها فشار زيادي نيايد ما به آنها آب آشاميدني ميدهيم ولي در طول روز از خوردن هر گونه غذا و خوراكي خودداري مي كنند.
اين مسوول شوراي مسلمانان بريتانيا همچنين با اشاره به دلايل گسترش آشنايي مردم انگليس با ماه رمضان و به طور كلي اسلام ، يكي از دلايل آشنايي گسترده با اسلام در انگليس را جذابيت تعاليم نوراني اسلام ، تشنگي براي آشنايي و كسب اطلاعات بيشتر در مورد اسلام و علاقه مسلمانان براي معرفي اسلام به ساير مردم و پيروان مذاهب ديگر دانست .
وي افزود: اين دو عامل بيشترين نقش را در افزايش آشنايي مردم انگليس با اسلام داشته اند.
وي همچنين به فضاي سياسي سالهاي اخير و به ويژه تبليغات سوء رسانه اي درباره مسلمانان اشاره كرد و گفت : همين جو سياسي باعث شد تا احساس نياز افراد غيرمسلمان در اين كشور به آشنايي بيشتر با اسلام بيشتر شود.
وي افزود: در سالهاي اخير شاهد اشتياق و كنجكاوي زيادي در ميان افراد غيرمسلمان براي آشنايي با اسلام بودهايم درحاليكه چنين نيازي در گذشته از سوي مردم احساس نميشد.
شيخ ابراهيم اوگرا همچنين اظهار داشت كه اگر مسلمانان انگليس براي نشان دادن چهرهاي درست از اسلام تلاش نكنند ما با تصوير و مفهومي غلط از اسلام در اين كشور مواجه خواهيم شد كه برخي از رسانهها نيز به آن دامن ميزنند بنابراين وظيفه آنان براي مطلع كردن دوستان و همسايگان غير مسلمان خود بيشتر و سنگين تر از گذشته شده است .
چهارشنبه 13 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]