تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول خدا صلى‏الله‏عليه‏و‏آله هرگز با مردم به اندازه عقل خود سخن نگفتند و فرمودند:...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845295920




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سخن به مقدار لازم


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: سخن به مقدار لازم

http://img.tebyan.net/big/1388/07/44141142153162111782421532351701849022632.jpg


در دو قسمت قبل، جواب نامه های اول و دوم علامه طباطبایی به طلبه ای که جویای دستورالعمل خودسازی بود تقدیم داشته شد. اینک نامه سوم و آخرین آن ها به محضرتان هدیه می گردد:

قسمت اول (http://www.tebyan.net/religion_thoughts/muslimethics/thequest/2010/2/28/117085.html) ، قسمت دوم (http://www.tebyan.net/religion_thoughts/muslimethics/thequest/2010/3/6/117093.html)

جواب علامه طباطبایى به نامه سوم (این نامه در اختیار ما نیست)

بسمه تعالى
برادر عزیز
حالتى كه به شما رخ مى‏دهد حالت جذبه است. لازم است كه به مراقبه بپردازید و با تمام قوا به سوى خداى متعال توجه كنید و خود را برابر حق ببینید و تصور كنید. و ضمنا روزانه اقلا با خداى خود - عز اسمه - ساعتى خلوت كرده، به ذكر او مشغول باشید. با استخاره یكى از دو ذكر شریف (لااله‏الاالله روزى 1000 مرتبه یا 1750 مرتبه)، (الله بدون حرف ندا روزى 1500 مرتبه و اگر توانستید سه هزار مرتبه) مشغول شوید. و در خوردن و نوشیدن و حرف زدن و معاشرت و خواب، از افراط و تفریط بپرهیزید و فرصت را غنیمت‏شمارید. چنانكه مى‏فرماید: ان لربكم فى ایام دهركم نفحات الا فتعرضوا لها و لا تعرضوا عنها. وفقكم الله و ایدكم ان‏شاءالله.
محمد حسین طباطبایى

توضیح
جذبه: حالتى است كه بر اثر عنایت و توجه حق تعالى، همه آنچه را كه بنده براى پیمودن منازل به سوى خداوند متعال نیاز دارد بدون زحمت‏برایش فراهم مى‏شود و او به آسانى و راحتى مسیر سلوك عرفانى را طى مى‏كند.

ذكر «الله‏»
حق تعالى را نام هاى بسیار است كه بدانها خوانده مى‏شود. در قرآن كریم و در دعاها نام هاى فراوان حق تعالى آمده است. و در دعاى جوشن كبیر هزار نام حق تعالى برشمرده شده است.
در میان نام هاى خداوند اسم شریف «الله‏» داراى امتیاز و ویژگى است. چرا كه نام هاى دیگر دلالت ‏بر بعضى از صفات جلال و جمال خداوند دارد اما اسم «الله‏» ذات خداوند با تمام صفات جلال و جمال را در بر دارد. اهل عرفان به این اسم شریف اهتمام فراوان دارند.
و مى‏دانیم كه ذكر نام خدا بدون حرف ندا دلالت ‏بر نزدیكى خداوند به بنده دارد. چرا كه ندا را براى خطاب به كسى كه از ما جداست‏به كار مى‏بریم و چه وقت است كه خداوند از ما دور و جدا باشد.

میانه‏روى در خواب و خوراك


http://img.tebyan.net/big/1388/12/1941298248122316115715811012617417814910230.jpg


بدن ما نیازمند خواب است و بدون آن ادامه حیات برایمان ممكن نیست. لیكن زیاده‏روى در آن براى سلامتى جسم و جان مضر است و در دستورهاى دینى ما از آن نهى شده است. در باره این موضوعات روایات فراوانى وجود دارد كه به عنوان نمونه چند آیه و حدیث ذكر مى‏كنیم.
قرآن كریم: وكُلُواْ وَاشْرَبُواْ وَلاَ تُسْرِفُواْ . (بخورید و بیاشامید و اسراف نكنید)رسول خدا(ص): به ملكوت راه نیابد كسى كه شكمش را پر كند.
رسول خدا(ص): برترین شما نزد خداوند كسى


است كه گرسنگى و تفكرش طولانى‏تر باشد. و مبغوض‏ترین شما نزد خدواند كسى است كه خواب و خوراك و نوشیدنش بسیار باشد.
امام صادق(ع): همانا خداوند زیادى خواب را دشمن مى‏دارد.
امام صادق(ع): زیادى خواب دین و دنیاى آدمى را بر باد مى‏دهد. پیامبر گرامى ما كلام مادر سلیمان پیامبر را نقل مى‏فرماید كه خطاب به فرزندش سلیمان گفت: از خواب زیاد پرهیز كن، چرا كه خواب زیاد سبب فقر آدمى در روز قیامت مى‏شود.
در میان نام هاى خداوند اسم شریف «الله‏» داراى امتیاز و ویژگى است. چرا كه نام هاى دیگر دلالت ‏بر بعضى از صفات جلال و جمال خداوند دارد اما اسم «الله‏» ذات خداوند با تمام صفات جلال و جمال را در بر دارد. اهل عرفان به این اسم شریف اهتمام فراوان دارند.



سخن گفتن و معاشرت با مردم به مقدار لازم
در دستورهاى دینى ما از پرگویى و رفت و آمد بسیار با هر گونه مردمى نهى شده است.
امام كاظم(ع) از پدران گرامیش روایت كند كه امیرالمؤمنین(ع) به مردى برخورد كه زیاده سخن مى‏گفت. حضرت ایستاد و فرمود: اى مرد، آنچه گویى دو فرشته مراقب بنویسند و به پیشگاه الهى برند، پس آنچه به كارت آید بگو و آنچه به كارت نیاید واگذار.
امام صادق(ع) مى‏فرماید: خداوند به چیزى برتر از سكوت پرستش نشده است.
رسول خدا(ص) مى‏فرماید: در سخن گفتن - به غیر ذكر خداوند - زیاده‏روى نكنید چرا كه زیاده سخن گفتن - به غیر ذكر خدا - سبب قساوت قلب مى‏شود و دورترین مردم از خداوند كسى است كه دچار قساوت قلب شده باشد.
فیض كاشانى(ره) در كتاب اخلاقى خود در باره عزلت و كناره‏گیرى یا معاشرت با مردم و فواید هر كدام فصلى طولانى اختصاص داده است و در پایان به منظور جمع‏بندى مى‏فرماید:
با شناخت فواید و مضار عزلت و كناره‏گیرى دانستى كه نمى‏توان یكسر حكم كرد كه كناره‏گیرى از همه كس و همه جا و از سوى هر كسى پسندیده یا ناپسند است‏بلكه بستگى دارد كه خود شخص كه باشد و همنشینش چگونه آدمى باشد و انگیزه آنان در معاشرت چه باشد. بایستى دید كه به سبب آمیزش با او چه چیزى را به دست مى‏آورى و چه چیزى را از دست مى‏دهى و پس از مقایسه بهترین را برگزین.


http://img.tebyan.net/big/1388/12/801542111812893442271129088147215220113.jpg


سخن آخر اینكه كناره‏گیرى كامل از مردم سبب دشمنى آنها مى‏شود و معاشرت بسیار هم سبب گرفتار شدن به همنشینان بد مى‏شود. پس راه میانه را برگزین. و این راه میانه و حد وسط با ملاحظه حالات و فواید و آفات، تفاوت مى‏یابد. این سخن، حرف حق و خالص است و غیر از این هر

چه گویند سخنى است نارسا.

اغتنام فرصت
براى دست زدن به كارى و توفیق در آن، هزار و یك شرط بایستى تحقق یابد تا بتوان به هدف نایل شد. هر گاه تمام زمینه‏ها و شرایط فراهم آمد بایستى سریع اقدام كرد و دست‏به كار شد و فرصت از دست مى‏رود و فراهم آمدن دوباره زمینه دیر دست مى‏دهد.
امام على(ع) مى‏فرماید: الفرصة تمر مر السحاب. (فرصت ها و زمینه‏هاى مساعد چون ابر گذراست) به سرعت مى‏گذرد و بازگشت ندارد. و هر گاه فرصتها از دست رفت‏به فرموده امام على(ع) اضاعة الفرصة غصة (از دست دادن فرصت موجب غصه است).
در حدیث‏شریفى كه پایان بخش نامه‏هاى مرحوم علامه است اشاره به این است كه در روزگار و دوره هر كس گه گاه نسیم رحمت مى‏وزد و نفخه رحمانى دیردیر دست مى‏دهد. حال كه چنین است‏بایستى خود را در معرض آن قرار داد و از آن بهره جست. و مبادا كه به آن پشت كنید و از آن غفلت ورزید.
منبع: كوثر-شماره5

گروه دین و اندیشه - مهدی سیف جمالی






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن