واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: فعالان اقتصادي در نشست هيات نمايندگان اتاق تهران: مصوبه تسهيلات خريد مواد اوليه نسخهاي است براي همراه بيمار نه خود بيمار!
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
اعضاي هيات نمايندگان اتاق تهران در شانزدهمين نشست هيات نمايندگان اين اتاق فضاي كسب و كار مطلوب و افزايش سياستهاي حمايتي دولت از توليد و صنعت را مورد تاكيد قرار داده و از اينكه مصوبه تسهيلات خريد مواد اوليه توليد در عمل با مشكلات بسياري مواجه شده انتقاد كرد.
به گزارش خبرنگار بازرگاني ايسنا در اين نشست كه همانند نشستهاي قبلي نمايندگان حضور كمرنگي در نشست داشتند باز هم وضعيت صنعت بيمار كشور، مشكلاتي كه توليدكنندگان دست به گريبان آن هستند مطرح شد و از واردات بيرويه محصولات مختلف كشاورزي انتقاد شد.
همچنين مهماناني از فعالان تكنولوژي برتر (نانو) در اين نشست حضور داشتند و نشست اين ماه اتاق تهران را با برپايي نمايشگاهي از محصولات تهيه شده از اين تكنولوژي نانوي كردند.
بهرامي نوشهر ـ عضو هيات نمايندگان اتاق تهران ـ با بيان اينكه اختصاص تسهيلات پنج ميليارد توماني براي خريد مواد اوليه و تامين بخشي از نقدينگي واحدهاي توليدي در اجرا با مشكل مواجه شده است، گفت: اين تسهيلات در عمل به واحدهاي توليدي كه باز پرداخت تسهيلات آنها معوق شده اختصاص نمييابد.
وي افزود: توليدكنندگان به دليل معوقاتي كه دارند نميتوانند از پنج ميليارد تومان اعلام شده براي واحدهاي توليدي استفاده كنند و متاسفانه به نظر ميآيد اين تسهيلات به واحدهايي كه هيچ مشكلي ندارند اختصاص مييابد.
بهرامي نوشهر عنوان كرد: گذاشتن چنين شرايطي شركتهاي توليدي داراي بازپرداختهاي معوق را به تعطيلي خواهد كشاند؟! صنعت كشور بيمار بوده و نيازمند مراقبت و معالجه است چرا كه تعطيلات بيرويه، نبود منابع مالي و نقدينگي، قوانين پيچيده كار و تامين اجتماعي، تحريمها، بهرههاي بانكي بالا و ساير مشكلات صنايع توليدي را در شرايط بحران قرار داده است.
وي با تاكيد بر اهميت توليد و جايگاه صنعت در اقتصاد كشور خواستار حمايت جدي دولت از توليد ملي و حل مشكلات فعالان صنعتي و اقتصادي شد.
در ادامه مسعود دانشمند ـ عضو هيات رييسه اتاق ايران و عضو هيات نمايندگان اتاق تهران ـ نيز از اهميت تحول اقتصادي و نقش اتاقهاي بازرگاني سخن گفت.
دانشمند همچنين تاكيد كرد: در حال حاضر بايد به سمت ايجاد واحدهاي توليدي جديد رفته و با ايجاد اشتغال بيشتر اقتصاد را به سمت تحول پيش ببريم.
دكتر حسابي ـ عضو هيات نمايندگان و عضو كميسيون صنعت و كشاورزي اتاق تهران ـ نيز در اين نشست با بيان چالشها و مشكلات بخش صنعت، توليد و كشاورزي عمدهترين مشكلات اين بخشها را نام برد.
وي گفت: در حال حاضر تمديد قانون بازسازي و نوسازي صنايع، بررسي جرايم صنعتي، ماليات بر ارزش افزوده، مشكلاتي كه بانك مركزي براي بانكها ايجاد و صنعت را فلج ميكند، بيتوجهي به صنايع قديمي، مشكلات ناشي از قطع برق، گاز بخش توليد، قانون تجميع عوارض، مصيبهاي بازنگري قانون كار از دغدغههاي اصلي صنعتگران و توليدكنندگان است.
حسابي در ادامه خواستار حضور نمايندگان وزارت جهاد كشاورزي در اتاق تهران شد و افزود: در حال حاضر واردات بيرويه به صنعت و كشاورزي كشور آسيب رسانده است به طوري كه 10 برابر توليد كشور برنج وارد ميشود و يا 15 برابر ميوه مورد نياز با كشتي يخچال دار از فاصله 9 هزار كيلومتري وارد شده و كشاورزان را با مشكلات بسياري روبرو ميكند.
وي ادامه داد: در حال حاضر مشكل زيتون، روغن زيتون، خشكسالي، تعزيرات حكومتي و مساله پنبه دست به گريبان كشاورزان و توليدكنندگان محصولات كشاورزي است.
حسابي افزود: مساله پنبه كه روزي از آن به عنوان طلاي سفيد ياد ميشد متاسفانه به دليل دخالتهاي دولت در حال نابودي است و وزارت جهاد كشاورزي تمام پنبه را از بخش خصوصي گرفته و در همين سال توليد آن 40 درصد نزول يافته است.
در ادامه نشست اعضاي ستاد ويژه فناوري نانو در رياست جمهوري به بيان اهميت و جايگاه اين تكنولوژي در توليد برخي محصولات پرداختند.
آنها تاكيد كردند كه تكنولوژي نانو به دنبال ايجاد چتر حمايتي براي تجاري سازي كالاهاست و در اين راستا شبكه شركتهاي فن آوري نانو با هدف تبديل دانش به ثروت ملي تشكيل شده است.
بحريني ـ مدير شبكه شركتهاي فن آوري نانو ـ در اين نشست به معرفي برخي محصولات توليد شده با فن آوري نانو پرداخت.
وي گفت: در حال حاضر 10 شركت در كشور از طريق نانو به توليد انبوه رسيده و 20 شركت نيز در حال تجاري سازي محصولات خود هستند.
به گفته او بخش خصوصي حدود 70 ميليون دلار در اين حوزه سرمايهگذاري كرده و در سال گذشته نيز حدود پنج ميليون دلار صادرات داشتهاند.
بحريني افزود: فنآوري نانو در سال گذشته دو تا سه ميليارد تومان براي كشور ايجاد ثروت كرده است.
او اظهار كرد: در حال حاضر محصولات توليدي كه از نانو استفاده ميكنند شامل شيشهها، فيلترهاي هوا، ذرات مواد، ميكروسكوپهاي الكترونيكي، پوشاك ضد آب و ضد امواج تلفن همراه، اصلاح سطوح خاك، نانو اكسيدهاي فلزي نقره، محلولهاي ضد لك براي سنگ، شيشه و سراميك است.
وي همچنين خاطرنشان كرد كه شبكه شركتهاي فناوري نانو در رياست جمهوري شركتهاي توليدي كه از اين تكنولوژي استفاده ميكنند را مورد حمايتهاي مطلوبي چون تامين يارانه سود تسهيلات، تامين بخشي از نقدينگي، كمكهاي بلاعوض براي حضور در نمايشگاه هاي بينالمللي قرار ميدهد.
بحريني اعلام كرد كه سايت www.nano.ir و www.nanobusiness.ir براي مراجعه بازرگانان و توليدكنندگان كشور در نظر گرفته شده است.
براساس اين گزارش در اين نشست اعلام شد كه سه نفر از نمايندگان وزارت صنايع شامل حاتم، تمدن و سميعينژاد جايگزين منطقي، قلعهباني و هراتينيك از معاونان سابق وزير صنايع در هيات نمايندگان اتاق تهران شدهاند.
انتهاي پيام
چهارشنبه 13 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]