واضح آرشیو وب فارسی:فارس: غياثي در گفت و گو با فارس: 80 درصد نتايج هفته چهارم ليگ برتر را داوران تغيير دادند
خبرگزاري فارس: رئيس سابق كميته داوران فدراسيون فوتبال گفت: هفتاد تا هشتاد درصد نتايج هفته چهارم ليگ برتر با اشتباه داوران تغيير كرد.
رضا غياثي در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري فارس اظهار داشت: به حرفهاي مسعود عنايت اعتقاد زيادي ندارم؛ اينكه ميگويند داوري ما جلوتر از فوتبال ما است يا براي داوري چنين و چنان كرده است. داوري خم رنگرزي نيست كه نخ داوري را در داخل آن فرو ببريم تا رنگ بگيرد. براي ساخت يك داور به هفت تا هشت سال زمان نياز داريم.
وي افزود: عنايت فقط 2 سال است رياست كميته داوران را بر عهده دارد. داوراني كه اكنون قضاوت ميكنند، نتيجه زحمات نفراتي چون منوچهر نظري، حسين عسگري و تا حدودي من حقير است كه اكنون به بار نشستهاند و عنايت از آنها استفاده ميكند. او نبايد آنها را به حساب كارنامه خودش بگذارد.
رئيس سابق كميته داوران تاكيد كرد: قبول دارم در داوري هميشه اشتباه وجود دارد؛ اما آموزش ميبينند كه كمتر اشتباه كنند. اگر قرار است پس از آموزش نيز همچنان اشتباه كنند، يا آن آموزش درست نبوده يا داوران آموزشپذير نبودهاند. همانطور كه بازيكنان آموزش ميبينند كه خوب گل بزنند و دفاع كنند، داوران نيز آموزش ميبينند كه كمتر اشتباه كنند.
غياثي با اشاره به اشتباه فاحش داوران در هفته چهارم ليگ برتر، عنوان كرد: هفتاد تا هشتاد درصد نتايج را اينهفته چهارم را داوران با اشتباهاتشان تغيير دادند. در هفته دوم ليگ ميهمان برنامه 90 بودم و به دليل آنكه داوري در دو هفته اول خوب بود، از آن تعريف كردم؛ حتي سيدصالحي بازيكن پيكان گفته بود اگر كارشناسان اخراجم را تاييد كنند، فوتبال را كنار ميگذارم و تاييد كردم كه مهرپيشه به درستي اين بازيكن را اخراج كرده است. آدم مريضي نيست كه كار خوب داوري را زير سوال ببرد.
وي افزود: پيشرفت فوتبال يك كشور را با داوري آن نمي سنجد؛ بلكه با عملكرد تيم ملي مورد ارزيابي قرار ميگيرد. البته دو دسته ميتوانند كمر فدراسيون را خم كنند؛ اول تيم ملي اگر نتيجه نگيرد و دوم داوران با اشتباهات خود ميتوانند باشگاهها را عليه فدراسيون بشورانند.
غياثي تاكيد كرد: قبول كنيم بايد انرژي بيشتري خرج كنيم. وقتي مقرر ميشود تمام داوران 24 دور بايد بدوند، اين كار را همه انجام دهند؛ نه آنكه در شهر رشت بلندگو به دست بگيريم و بگوييم تمام داوران 24 دور بدوند به جز فلاني كه 20 دور بدود. براي آنكه ميدانيم آن داور دوست ما است و نميتواند 24 دور بدود.
رئيس سابق كميته داوران در مورد خبر افزايش داوران اليت ايراني به 6 نفر، گفت: همه از داور، ناظر و مدرس دوست دارند تعداد داوران اليت و بينالمللي ما زياد شود؛ اما نبايد كاري كه هنوز در حال بررسي است را به عنوان يك رخداد انجام شده بيان كنيم.
وي افزود: ايران سه داور اليت اصلي دارد كه مسعود مرادي، هدايت ممبيني و محسن تركي هستند؛ اما AFC اعلام كرد اگر داوراني زير 35 سال داشته باشيد، آنها را تحت نظارت قرار ميدهيم تا در آينده اليت شوند. سعيد مظفري، عليرضا فغاني و يدا.. جهانبازي زير 35 سال هستند و كنفدراسيون اعلام كرده چون جوان هستند و امكان دارد آينده داوري ايران باشند؛ اما هنوز ناظري براي نظارت بر داوري فغاني و مظفريزاده نيامده است. AFC اين فرصت را به همه كشورها ميدهد.
وي افزود: به همين دليل هم به ناحق رحيم رحيمي مقدم و محمود رفيعي را از فهرست داوران اليت خط زديم تا دو داور زير 35 سال را در آن، جا بدهيم.
غياثي با اشاره به حضور مسعود مرادي در المپيك پكن اظهار داشت: در المپيك داوران درجه دو قضاوت ميكنند. براي اين حرفم هم دليل دارم زيرا بهترين داوران اروپا فقط در جام ملتهاي اروپا قضاوت كردند. داور اروپايي كه فينال المپيك را سوت زد، در يورو 2008، داور چهارم بود. نبايد با قضاوت در المپيك حق مسعود مرادي براي قضاوت در جام جهاني 2010 ضايع شود. فدراسيون بايد در اين خصوص لابي كند.
وي افزود: مرادي ميگويد به كمك غياثي نيازي ندارم؛ اما بعد از قضاوت در المپيك حرفم را تكرار ميكند و ميگويد فدراسيون لابي كند تا در جام جهاني حضور داشته باشم. اكنون 54 داور به سوئيس ميروند و در آنجا 36 تا 38 نفر براي قضاوت جام جهاني انتخاب خواهند شد. قطعا بهترينها در جام جهاني سوت خواهند زد و در آنجا داوران غربال ميشوند. گفتم و ميگويم نبايد فريب المپيك را بخوريم.
غياثي ادامه داد: آخرين خواهشي هم كه از كميته داوران دارم، اين است كه بيمحابا از داوران كم تجربه براي قضاوت مسابقات حساس كه پخش تلويزيوني و تماشاگر دارد، استفاده نكنند.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 13 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]