واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: يك مسوول فرهنگي در كرمان: اسناد تاريخي بخشي از ميراث فرهنگي هستند
داخلي. فرهنگي. اسناد.
مدير سازمان اسناد و كتابخانه ملي منطقه جنوب شرق كشور گفت: اسناد، اوراق و عكسهاي به جاي مانده از گذشته بخشي از ميراث فرهنگي به شمار ميروند.
جهانگير تشكري روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: مطالعه اين اسناد و اوراق علاوه بر جذابيت و لذت بخش بودن، عبرت آموز است.
وي با بيان اينكه سه ميليون و ۶۰۰هزار برگ سند در اين سازمان نگهداري ميشود، گفت: بخش عمده اين اسناد در بخش پيش آرشيو نگهداري ميشوند.
وي روند كند طبقهبندي اسناد و وجود مراكز متعدد نگهداري اسناد تاريخي را از چالشهاي موجود برشمرد و افزود: در صورتي كه اسناد تاريخي در يك مركز نگهداري شوند دسترسي محققين و پژوهشگران به آنها آسانتر و سريع تر انجام ميشود.
تشكري پايين بودن سطح استانداردهاي موجود در مقايسه با استانداردهاي جهاني را از ديگر چالشهاي سازمان اسناد و كتابخانه ملي منطقه جنوب شرق كشور بيان كرد.
وي افزود: نداشتن ساختمان مناسب علت اصلي اين مشكل است كه مقدمات تهيه زمين براي ايجاد ساختماني مناسب در دست اقدام قرار دارد.
وي آشنا نبودن مراكز فرهنگي و كم اطلاعي آنها نسبت به اسناد، نداشتن شناخت و اطمينان مردم نسبت به اين سازمان و همكاري نكردن برخي از دستگاههاي دولتي را از ديگر مشكلات اين حوزه برشمرد.
مدير سازمان اسناد و كتابخانه ملي منطقه جنوب شرق كشور به پراكنده بودن اسناد تاريخي مربوط به كرمان اشاره كرد و افزود: به دليل وجود كنسولگري انگليس در گذشته در كرمان برخي از اين اسناد در انگليس و هندوستان نگهداري ميشوند.
تشكري با اشاره به اينكه طبق اسناد موجود كرمانيها در تمام عرصهها حضور چشمگيري داشتهاند تاكيد كرد: وظيفه ما تبيين نقش مردم كرمان در وقايع تاريخي است.
وي اسناد تاريخي را هديهاي از نسل گذشته به نسل آينده توصيف كرد و افزود: با مطالعه و بررسي اين اسناد و اطلاع از پيشينه ارزشمند مردم ميتوان بخشي از مشكل بحران هويت را برطرف ساخت.
وي به سند تشكيل كميتهاي به نام "آهن" در كرمان اشاره كرد و گفت: اين كميته در سال ۱۳۳۷در اصفهان، سال ۱۳۳۸در تهران و سال ۱۳۳۹در كرمان تشكيل شده بود.
وي افزود: اين كميته كه زير نظر انگليسيها و با اهداف آنها فعاليت ميكرد پشتوانه و زمينهسازي خاص براي به قدرت رسيدن و كسب مدارج بالا توسط افراد مورد نظر بود.
مدير سازمان اسناد و كتابخانه ملي منطقه جنوب شرق گفت: تمام كساني كه در اين كميته عضو بودند با رايزنيهاي متداول آن زمان به مناصب بالا تا حد رييس الوزرا رسيدند.
وي به سند ديگري در مورد تلمبههاي بادي و كشاورزي با اين شيوه اشاره كرد و گفت: مطالعه اين سند نشانگر آن است مردم صبور كوير براي كشاورزي و تامين آب چه سختيهايي را تحمل ميكردند.
او اسناد را بيانگر مردم شناسي و جامعه شناسي دانست و از دانشجويان رشتههاي مرتبط خواست بخشي از پايان نامههاي خود را به بررسي اين اسناد اختصاص دهند.
تشكري قديميترين اسناد موجود در استان كرمان را مربوط به ۴۱۵و ۳۸۷ سال قبل اعلام كرد.
او گفت: كرمان از جمله مناطقي بوده كه در طول تايخ مورد تاخت و تازها، تخريبها و آتشسوزيها قرار گرفته است و به همين لحاظ بسياري از اسناد تاريخي در اين حوادث از بين رفتهاند.
وي بيان كرد: بر طبق اسناد موجود استان كرمان در سال ۱۳۰۵يكي از ايالتهاي چهار گانه مهم ايران بوده و براي خود پرچم مخصوص داشته است.
اين مدير فرهنگي به نقش روحانيون كرمان در حوادث تاريخي اشاره كرد و افزود: بر اساس اين اسناد هر جا كه مبارزه با زور و ستم و استبداد وجود داشته حضور يك روحاني و عالم ديني قطعي بوده است.
وي نقش ميرزا رضاي كرماني، ميرزا محمدرضا مجتهد، ميرزا آقاخان كرماني و شيخ احمد روحي در مبارزه عليه ظلم و ستم شاهان قاجار و برقراري مشروطه در ايران را از جمله حضور تاريخي و تاثيرگذار عالمان دين برشمرد. ك/۲ ۶۵۹/۵۰۷/۶۵۷
چهارشنبه 13 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]